Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
ayette vasıfları bildirilen mümin saliha tertemiz müslüman annelerin en doğal hakkıdır.
yukarıdaki yazım başta olamk üzere yazımın tamamını bir daha okumanızı öneririm.çünkü yazıma binaen yazdığınız cevapla benim yazımda ifade edilenler arasında hiçbir ilgi ve alaka yoktur.cümlelerimin kastettiği anlam ile sizin yüklediğiniz mana bambaşka.bu mevzudaki yazılarınızın hiçbiri benim yazıma cevap olamaz.
katkıları için alperene ayrıca teşekkür ederim.söylemek istediklerimi çok güzel ifade etmiş.
__________________ "sadece iki şey sonsuzdur evren ve insan ahmaklığı..
ilkinden o kadar da emin değilim." (albert einstein)
Bu söz doğru mu uydurma mı bunu erbabları açıklamışlar...
Ama; cennetin anacağımın ayaklarının altına serilmesini can-ı gönülden isterim. Cennet saliha anaların ayaklarının altındadır. Bu sözü ben söyledim. İster uydurdu deyin ister doğru deyin.
Allah; iman edenleri Altlarındanırmaklar akan cennetlere yerleştireceğini vaad etmiyor mu? Ediyor. Anacığınız, salih bir ana ise elbette cennet ayaklarının altındadır. O halde "CENNET SALİHA ANALARIN AYAKLARININ ALTINDADIR"
Gerisi laf-ı güzaf.
__________________ Onlar, iman etmiş ve kalbleri Allah zikriyle yatışmış olanlardır. Evet, iyi bilin ki, kalbler Allah'ın zikri ile yatışır. (Rad 28)
kuranda belirtilen mümine vasıflı anneleri kutsallaştırmak günahsa ben bu günahın bedelini allaha ödemeye razıyım.ne mutlu bu günahtan sakınan arkadaşlara diyeyim o zaman
__________________ "sadece iki şey sonsuzdur evren ve insan ahmaklığı..
ilkinden o kadar da emin değilim." (albert einstein)
arkadaslar yazımı bir kez daha okuyun isterseniz. neyi kastettiğimi anlamanız dileğiyle
__________________ Ne kadar uzak olsak da çok yakınız, daha yürekten olamazdım, daima kim olduğumuza güveniyorum ve başka hiçbirşey önemli değil... Metallica-Nothing Else Matters
Kutsallaştırmak başlı başına bir şeyleri ilahlaştırmak, ulaşılamaz, sorgulanamaz, yanılmaz ilan etmektir. Kutsal olarak gördüklerimiz aslında putlardır açıkça soylenmesede. Bu ister anamız, ister babamız olsun kutsal görülmeye ve kutsallaştırmaya layık değillerdir. Başlı başına bu inanç ya da soylem tevhid anlayışına aykırıdır. Kutsal görelmeye tek layık olan Allahtır.
Birilerini sevmemiz bizim onları yüceltmemize neden olmasın; çünkü bunun sonucu ucurumdur."Cennet annelerin ayaklarının altındadır"" soylemi bir genelemedir. Eğer ki bu söz: "Hanif olarak dimdik yüzünü Allaha donmüş, Allah'a kimseyi ve hiçbir şeyi ortak etmeden ölen anaların ayaklarının altındadır." şeklinde olsaydı doğru olurdu; çünkü bir ayrım ortaya konmuş olurdu; yoksa her doğuran cenneti garantilemiş olurdu değil mi?
2/165-İnsanlardan bazıları Allah'tan başkasını Allah'a denk tanrılar edinir de onları Allah'ı sever gibi severler. İman edenlerin Allah'a olan sevgileri ise (onlarınkinden) çok daha fazladır. Keşke zalimler azabı gördükleri zaman (anlayacakları gibi) bütün kuvvetin Allah'a ait olduğunu ve Allah'ın azabının çok şiddetli olduğunu önceden anlayabilselerdi.
9/24- De ki: “Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz bir ticaret ve beğendiğiniz meskenler size Allah’tan, peygamberinden ve O’nun yolunda cihattan daha sevgili ise, artık Allah’ın emri gelinceye kadar bekleyin! Allah, fasık topluluğu doğru yola erdirmez.”
Katılma Tarihi: 17 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 506
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
oncebilgigerek Yazdı:
SLM
Kutsallaştırmak başlı başına bir şeyleri ilahlaştırmak, ulaşılamaz, sorgulanamaz, yanılmaz ilan etmektir. Kutsal olarak gördüklerimiz aslında putlardır açıkça soylenmesede. Bu ister anamız, ister babamız olsun kutsal görülmeye ve kutsallaştırmaya layık değillerdir. Başlı başına bu inanç ya da soylem tevhid anlayışına aykırıdır. Kutsal görelmeye tek layık olan Allahtır.
Birilerini sevmemiz bizim onları yüceltmemize neden olmasın; çünkü bunun sonucu ucurumdur."Cennet annelerin ayaklarının altındadır"" soylemi bir genelemedir. Eğer ki bu söz: "Hanif olarak dimdik yüzünü Allaha donmüş, Allah'a kimseyi ve hiçbir şeyi ortak etmeden ölen anaların ayaklarının altındadır." şeklinde olsaydı doğru olurdu; çünkü bir ayrım ortaya konmuş olurdu; yoksa her doğuran cenneti garantilemiş olurdu değil mi?
2/165-İnsanlardan bazıları Allah'tan başkasını Allah'a denk tanrılar edinir de onları Allah'ı sever gibi severler. İman edenlerin Allah'a olan sevgileri ise (onlarınkinden) çok daha fazladır. Keşke zalimler azabı gördükleri zaman (anlayacakları gibi) bütün kuvvetin Allah'a ait olduğunu ve Allah'ın azabının çok şiddetli olduğunu önceden anlayabilselerdi.
9/24- De ki: “Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz bir ticaret ve beğendiğiniz meskenler size Allah’tan, peygamberinden ve O’nun yolunda cihattan daha sevgili ise, artık Allah’ın emri gelinceye kadar bekleyin! Allah, fasık topluluğu doğru yola erdirmez.”
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
selam
teşekkürler biri beni anlamş !
Anneleri kötü lanse etmiyorum ki siz yanlış anlıyorsunz, konumu herneolursa olsun insan önce insandır, kutsal olan yalnızca Allahtır
Hadisin uydurma olduğu aşikar ve bunn üzerine mantıklı açıklamalar yapılırken, birileri anneleri sorgulanamaz kılıp onları cennete gönderiyor.
Birilerine laf söyletmemek, onları hatasız görmek, kutsallaştırmak değil de nedir söyler misniz?
Eskiden somut yani taştan putlar vardı, günümüzde de soyut putlar eskisinden o kadar çok ki!
Vatan , millet , sakarya, ana kutsal baba kutsal ekmek kutsal taş toprak boncuk , şeyh alim şu bu.......... daha sayamadığm bir sürü kutsal.... Allah dışında herkes ve herşey, kutsal !
Allahı birlemeniz, sadece Onu sorgulanamaz, hatasız, dosdoğru görmeniz dileğiyle....
__________________ Ne kadar uzak olsak da çok yakınız, daha yürekten olamazdım, daima kim olduğumuza güveniyorum ve başka hiçbirşey önemli değil... Metallica-Nothing Else Matters
PUTLAŞTIRMAK KUTSALLIK YAKIŞTIRMAK YAPAY KUTSALLAR TÜRETMEK KUTSAL DİYE GÖRMEK
1)Putperestlikle veya putataparlıkla, "BİR ŞEYLERİ VEYA BİRİLERİNİ PUTLAŞTIRMAK" aynı şey değildir.
Örneğin, birtakım nesnelerde doğaüstü güç bulunduğuna veya bazı insanlarda insanüstü güç bulunduğuna inanmak onları PUTLAŞTIRMAK 'tır.
Putlaştırmak, bir çeşit göklere çıkarma, yere göğe sığdıramama, öve öve bitirememe, yüceltme gibi anlamlar taşır. Bizler bunu Türkçe 'de "Bu adam, şu kişiyi putlaştırıyor" diye kullanırız. Diğer bir örnek, hırka veya başka bir eşyada doğaüstü bir güç olduğuna inanan bir insan onu putlaştırmaktadır.
2)KUTSALLIK YAKIŞTIRMA VEYA YAPAY KUTSALLAR:
Kutsal; insanüstü, doğaüstü gücü olduğuna inanılan, erişilmez, ulaşılmaz, sorgulanmaz, yargılanmaz, dokunulmaz, tartışılmaz, eleştirilemez, yanılmaz-unutmaz, eşsiz-benzersiz gibi sıfatlara sahip olduğuna inanılan varlıktır. Bu anlamda GERÇEK KUTSAL, sadece ALLAH 'tır. Örneğin Hindistan 'da inek bir tanrı olarak görülmez; kutsal olarak görülür ve onlar, onu putlaştırma yoluna giderler. Her ülkenin kendine göre kutsalları, daha doğrusu yapay kutsalları vardır. Ana kutsal, baba kutsal, vatan kutsal, ekmek kutsal, öğretmen kutsal.
Bir ülkede ne kadar çok yapay kutsal varsa, o ölçüde özgürlükler sınırlı ve kısıtlıdır. Şu dağ kutsalsa oraya kazma vuramazsınız; şu ağaç kutsalsa o ağacı kesemezsiniz. Dağa kazma vurmadan, ağacı kesmeden bilimsel araştırma yapamazsınız ve yasakları da tartışamazsınız. Bu ise, tutuculuğu körükler.
Bir ülkedeki en tehlikeli iş yapay kutsallarla uğraşmaktır. Tüm peygamberler yapay kutsallarla uğraşmışlardır. Çünkü bu yapay kutsallar veya kutsallık yakıştırdıkları kişiler ve nesneler bir biçimde putlaştırılmaktadırlar.
Allah 'ın isimleri de buna karşıt olmayı amaçlamaktadır. Allah her şeyi bilendir. Öyleyse bu niteliği birine yakıştırırsak, onu putlaştırmış ve yapay bir kutsal türetmiş oluruz. Evliyaya veya onun herşeye gücü yettiğine inanmak, Allah 'a ait bir niteliği ona yakıştırmak ve onu putlaştırmak<tır.
saygı ile…..
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma