Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Kesinlikle katılıyorum kocacnara, işin birde bu yönü var... ilahiyat mezunu olupta, Kuranda şu varmıydı diye soran insanlara şahid oldum. Toplumun bu konudaki geriliğini biliyoruz da, ya diğerleri?
bu işin eğitimini almış kişiler dahi inanın, burda yazan kişiler kadar Kuran bilgisine sahip değiller. Dediğin gibi Kuttibi sitteden saçma ve Kuran ayetlerine ters hadisler getirdiğinde ilkkez görmüş gibi davranıyorlar... yani onu da bilmiyorlar.. Peki bunlara 4 sene boyunca ne öğretirler, ne üzerinde çalışma yaparlar... ben bilmiyorum
__________________ Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur.
vahim durumlardan bir tanesi ise,insanların agzından çıkanların kaynagı soruldugunda hemen "kuranda yazıyor" demesi...
Çok güzel bir tesbit. Gerçekten de Kuran okumayan pek çok insan din konusunda her söyleneni Kuran'dan sanmakta. Kendilerine göster denildiğinde ise, bilmem kim hoca söyledi, yalan mı söylüyor koskoca hoca derler. Bu hocalar'ın Kuran bilgileri de malum. Din hakkında ne biliyorlar ise, doğru olsun olmasın, hiç sıkılmadan Kuran'da yazıyor derler.
İnsanlar Kuran okumaktansa, dindar görünen birine inanmayı tercih ediyorlar. Ne yazıkki toplumda kabul gören genel dindarlık ise genellikle görüntüyle ölçülüyor.
Kuran'da kaç ayet olduğunu net olarak şahsen bilmiyorum.6000 küsûr6262/6346 aded ayet vardır.Bu ihtilaflı=farklı sayımlar,bir kelime/ifade/ibarenin bağımsız ayet olarak hüküm verilmesinden kaynaklanıyormuş-Sanırım art niyyet olmadığı kanaatindeyim-.Bunun da gerçek bir rakamı olmalı diye düşünüyorum,haksız mıyım?
vahim durumlardan bir tanesi ise,insanların agzından çıkanların kaynagı soruldugunda hemen "kuranda yazıyor" demesi...
Çok güzel bir tesbit. Gerçekten de Kuran okumayan pek çok insan din konusunda her söyleneni Kuran'dan sanmakta. Kendilerine göster denildiğinde ise, bilmem kim hoca söyledi, yalan mı söylüyor koskoca hoca derler. Bu hocalar'ın Kuran bilgileri de malum. Din hakkında ne biliyorlar ise, doğru olsun olmasın, hiç sıkılmadan Kuran'da yazıyor derler.
İnsanlar Kuran okumaktansa, dindar görünen birine inanmayı tercih ediyorlar. Ne yazıkki toplumda kabul gören genel dindarlık ise genellikle görüntüyle ölçülüyor.
Selam ile.
Selam,
Bu vahim durumun nedenini şu ayetler kanaatimce çok açık bir şekilde ifade ediyor:
Cin 4: 'Doğrusu şu: Bizim beyinsizlerimiz, Allah'a karşı 'bir sürü saçma şeyler' söylemişler.' Cin 5: 'Oysa biz, insanların ve cinlerin Allah'a karşı asla yalan söylemiyeceklerini sanmıştık.'
Selamlar.
__________________ En uzak mesafe iki kafa arasındaki mesafedir.
Birbirini anlamayan...
Can Yücel
Ve ne yazık ki böyle diyen birine aksini söylesen de inandıramıyorsun. Yazmıyor diyorsun, hayır yazıyor diye inat ediyor.Ama kesinlikle okuyup öğrenmeye yada sana ayet göstermeye çalışmaya niyeti yok. Olmayan bir şeyi ben de ona gösteremeyeceğime göre, konu orada kapanıyor mecburen. mesela geçen Ramazan'da bir teyzeyle konuşuyoruz.Oruçlu ama şeker hastası,iğne oluyor. Aniden şekeri düşüyor ve ağzına acilen kesme şeker alması gerekiyor yoksa komaya girecek. Yanında var mı bari şeker diye sordum. Ölse de oruçken ağzına şeker almazmış çünkü (sayısını tam hatırlamıyorum)galiba 66 gün oruç tutması gerekirmiş ve bu aynen Kuran'da yazıyormuş. Ve sanıyorum halen de aynı fikirdedir çünkü okumuyor.
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 201
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
KUR’AN ; Allah katından ,Cebrail vasıtasıyla Hz.Muhamedin kalbine peyderpey vahyedilerek indirilen,Resulullah tarafından katiblere ince deri üzerine yazdırılan, fatiha suresiyle başlayıp nas suresiyle biten ,114 sure ,surelerin başındaki besmeleler haric 6236 ayet,surelerin başında 113 besmele bulunan,arabça başı sonu belli Allah tarafından Resulullahın vefatından önce bir araya toplanan bir kitaptır. Bkz. 2/23-97.52/tur.2-3 53/4-18. 75/17. 12/Yusuf-2. 29/51.16/89.6/19.17/9.
EBU MÜCAHİDE
__________________ ALLAH'IN EVRENSEL HAK DİNİ = Aklı doğru modda kullanarak yaratıcının bizde yarattığı yaratma yetisini işleterek yapımızdakileri sistematize edip ,kendimizle ve doğayla uyumlu bir yaşam sürmektir
Belki de Hurufu Mukatta kalıplarındaki harf sayısı ile ilişkili olabilir.
En azından benim zihnimde öyle ilişkilendi; bu harfler de zihnimde aynı zamanda birer Ayet.
Bilgisayarımda Hurufu Mukatta kalıplarını belirleyip bu kalıplardaki harfleri saydım.
Toplam Sayı 6664 (14x 476)
ىٕ harfi Ya olarak hesaba alındığında mukatta kalıplarındaki harf sayısı 6666 olmaktadır.
22.Sure 28.Ayette geçenﺋﺲile
14 grup harf kombinasyonu kalıbı, müstakil ya da sözcük içinde olsunlar yeter ki kombinasyon özelliğini korur vaziyette sağ ve soldaki diğer bir harfe bitişmemiş olsunlar Harekesiz Kuran Metninde sayıldıklarında toplam harf sayıları 6664‘tür (14 x 476) .
Harf Sayısı
ﺍﻟﻢ3harf x 6tekrar=18
ﺍﻟﻤﺺ4harf x 1tekrar=4
ﺍﻟﺮ3harf x 5tekrar=15
ﺍﻟﻤﺮ4harf x 1tekrar=4
ﻛﻬﻴﻌﺺ5harf x 1tekrar=5
ﻃﻪ2harf x 1tekrar=2
ﻃﺲ2harf x 1tekrar=2
ﻃﺴﻢ3harf x 2tekrar=6
ﻳﺲ2harf x 5tekrar=10
ﺹ1harf x 14tekrar=14
ﺣﻢ2harf x 17tekrar=34
ﻋﺴﻖ3harf x 1tekrar=3
ﻕ1harf x 180tekrar=180
ﻥ1harf x 6367tekrar=6367
ToplamToplam
36 Harf6664 Harf
Sure 22|28|’dekiﺋﺲile şöyle oluyor:
Harf Sayısı
ﺍﻟﻢ3harf x 6tekrar=18
ﺍﻟﻤﺺ4harf x 1tekrar=4
ﺍﻟﺮ3harf x 5tekrar=15
ﺍﻟﻤﺮ4harf x 1tekrar=4
ﻛﻬﻴﻌﺺ5harf x 1tekrar=5
ﻃﻪ2harf x 1tekrar=2
ﻃﺲ2harf x 1tekrar=2
ﻃﺴﻢ3harf x 2tekrar=6
ﻳﺲ2harf x 5tekrar=10
*Sure 22|28|’dekiﺋﺲ= iki harf
ﺹ1harf x 14tekrar=14
ﺣﻢ2harf x 17tekrar=34
ﻋﺴﻖ3harf x 1tekrar=3
ﻕ1harf x 180tekrar=180
ﻥ1harf x 6367tekrar=6367
ToplamToplam
38 Harf6666 Harf
(19x2)
İlginizi çekerse Test etmenizi , yanlış gördüğünüzde uyarmanızı rica ederim.
Yukardaki çalışmada, harfler arasındaki desteksiz hemzeler göz ardı edilmiştir.Medina Mushafı'ndan karşılaştıma yapmak isteyenlerin bu hususu göz önünde bulundurmalarını rica ederim.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma