Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
2-Birinin başına gelen olayın ve failinin tarifi, kişinin 15-20 sene sonra ne halde olacağını,görmediği
bir
evin yerini eksiksiz tarifi,'ben nasıl bir insanım' diye sorarsanız,sizi sizden daha iyi tarif
edebiliyor...
Toprağa yaptığı işaretlerle oldukca detaylı konuları anlatabiliyormuş Rahmetli.
'ben nasıl bir insanım' diye sorarsanız,sizi sizden daha iyi tarif edebiliyor???
Hiç dil bilmeden beni benden iyi anlatabilmesi için Çorabın ucundan söküğü elime tutuşturup sardırması
gerek.
Dolaysı ile anlatan sensin ama kendini ondan dinlemiş hissi ile ayrılıyorsun oradan.
Bir kimsenin yaptığı bu tip şarlatanlıklar için para almıyor olması hafifletici bir sebep değildir.
Yinede doğrusunu Allah bilir... Gaybı bilmek Allah a mahsustur
Öteyandan üstün bir Teknikle bazılarına göre Gayb olan bazılarına Aleni olur.En basit örnek Ultrasondur.
Kız mı Erkek mi sorusuna verilecek cevap yine şartlıdır.Ultrason,doppler v.s dahi 3-4 aydan itibaren
tesbit
edebiliyor.
6.his meseleside metafizik alanına giriyor.
__________________ "Allah dilemedikçe siz bir şey dileyemezsiniz"
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam
Medyumların geleceğe ve geçmişe dair gördükleri şeyler var.Bence bu şarlatanlık değil.Yetenek.
Zaman kavramı insanlar için yaratılmıştır.Allah katında zamansızlık vardır.Geçmiş gelecek şuan kavramları bizler için var.
Bize göre bir kişi daha dünyaya gelmeden dünyada ne yapıp edeceğine dair tüm bilgiler Allah tarafından bilinir.Bizim yaşayarak tecrube edindiklerimizin bilgisi biz daha tecrube etmezden evel Allahım bilgisi dahilindedir.
Kısacası insanların geleceğine ve geçmişine dair bilgilere sahip olan kişilerin sahip olduğu bu yetenek Allah vergisidir.Çünkü gaybı Allahtan başka kimse bilemez.Eğer bu kişiler bunu başarabiliyorsa bu Allahın dileğiyledir.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
bir hayli geçmiş bir zaman, (bilip de, tanışık olmadığım...)bir ailenin G.Antep yolunda " çok ölümlü " büyük bir kaza geçireceğini rüyamda gördüğümde, gidip o aileye haber verme isteğimi zor dizginlemiştim...aradan yaklaşık iki hafta geçip de bu " çok ölümlü " kaza aynen rüyadaki gibi G.Antep yolunda gerçekleştiğinde, tüylerim diken diken olmuştu...uzun bir süre bunun etkisini üzerimden atamamıştım...kanaatim odur ki, Yüce Allah, bana mesaj vermişti :
ben olmamış, olmakta, olacak, mevcut, namevcut her şeyi bilirim...benim için Ğayb diye birşey yoktur. ol derim olur, dur derim durur...benim ol dediğimi oldurmayacak / yaptırmayacak bir şerikim yoktur...gaybın anahtarları benim katımdadır. bütün zaman ve mekanlar, kâinat tam ve mutlak anlamda hakimiyetim altındadır...dilediğim olur/ olmaktadır/ olacaktır...sen sadece emrolunduğun şeyi yap, kendini kurtarmaya bak...gönderdiğim mektubumu oku ve emirlerimi uygula...şüphesiz dönüşün tek başına olarak banadır...
Muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Ancak bu yolla insanları sömüren,Cinlerden Perilerden dem vuran sözüm ona Medyumlar var.
Benim dikkat çekmek istediğim ; illa ki maddi bir kazanc olması şart değil,bu tür işleri Nefsine
hoş göründüğü için yapanlarda var.Tutarsa namları,şanları yürüyor.Tutmazsa hemen bir bahane
uyduruyorlar.
Elbette ki bazı insanların hisleri gelimiş olabiliyor.
Hasan kardeşimin verdiği örnek aslında binlerce insanın yaşadığı bir gerçek.
Gördüğü Rüya üzerine son anda Uçağa binmekten vazgeçen ve neticesinde o uçağın düştüğüne şahit olan
insanlar var.
Bir çeşit ilahi esinti diyelim??...Burada kader/kaza devreye giriyor.Bilsende değiştiremeyeceğin.
Yusufun kıssası malumunuz.
Nedense ben yıllardır hiçbir Rüyamı hatırlayamıyorum:(
sevgiler...
__________________ "Allah dilemedikçe siz bir şey dileyemezsiniz"
Elbette ki bazı insanların hisleri gelimiş olabiliyor.
Hasan kardeşimin verdiği örnek aslında binlerce insanın yaşadığı bir gerçek. Demişsiniz.
Bu sözünüz,bu alanlarda bilimsel çalışma eksikliğini ortaya koymaktadır.
Bu ve beneri psişik,olağanüstü açıklanamayan konularda, bilimsel çalışma yapmak isteyenler çeşitli engellemeler nedeniyle yapamadıklarından,ortamı şarlatanlar doldurmuş,şapla şeker,sapla saman birbirine karışmış hale gelmiş.
Bu tür çalışmaları üniversiteye sokmak istemeyen bir kesim var. Aynı zamanda da bilimsel çalışma yapılmasından rahatsızlık duyan bu işlerden nemalanan şarlatanlar da mevcut.Bu iki kesim asla yanyana gelmiyorlar,ancak bu konunun labratuvura girmesinden her iki tarafta rahatsız ve ittifak halindeler.
Çok çok ilginç...
Bütün engellemelere rağmen,bilimsel çalışma şart...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma