Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
iblissavar ve kadir gür kardeşler...
''-öncelikle vahhabi olmadığına inanmak istiyorum!!!''
bu sözden eğer vahhabisin anlamı çıkardıysanız; hatayı %50 %50 paylaştık, şöyleki ben o sözü ifadelerin vahhabilerin ifadelerine benzediğini anlatabilmek için kullanmıştım ama sözüm amacından farklı bir şekle yürümüş.kadir gür kardeşim hakkını helal et!
sondan başlayarak sözlerin üzerinde bir kaç kelime yazarak en azından aramızda bir asgari müşterek oluşturmalıyız diye düşünüyorum,madde madde yaparsak sizde bende fayda buluruz inşallah...
-öncelikle kim olursa olsun islamı, müslümana faydalı olacak şekilde anlatan iman sahiplerinden allah razı olsun gayretlerini ve sayılarını arttırsın...
-ben; kur'anın nazil olduğu zamanda, ilk muhatap olan müminlerin okur yazar oranının çok düşük olduğundan dolayı ve yazımının da çok kolay olması sebebi ile sadece kök harfler ile yazıldığını ilk ayetlerin bu şekilde yazılı hale getirildiğini söylüyorum.(ilk alınan esirlerin okuma yazma öğretmeleri ile görevlendirilmelerini hatırlayalım)...
-ben; sizinde bildiğiniz gibi hiç bir surenin bir seferde nazil olmadığını,kısa ayetler şeklinde ve ilk zamandan itibaren hep bir sebebe göre nazil olduğunu söylüyorum...
-ben; kur'anın harekelenmesinin avamın anlayabileceği şekilde( o zamana göre) anlamının sabitlenme sonucu doğurduğunu,diğer anlamda ehli için hiç bir engel olmadığını söylüyorum, zülkarneyn ile ilgili ayetleri harekelerini kaldırarak biraz dikkatli okurmusunuz!!!
-ben; müslüman olduğunu söyleyen hiç bir kardeşim ile ilgili su-i zan yapmıyorum (bundan allaha sığınırım) sadece size belki dikkatinizi çekerde araştırırsınız diye ezoterik hanif öğreti ile ilgili ipuçları vermeye çalışıyorum (sapık ayberg gibilerinin anlattığı değil)...
-ben; allah odaklı din anlayışına diyen kardeşlerime, bu yolda eskiden beri var olan ezoterik hanif öğreti ile tanışırlarsa nasıl peygamberi ve sünnetini terketmeden allah odaklı din anlayışı olur,ve bu gün neden bu halde fırka fırkayız, bu fırkaların arasında fırkay-ı naciye hangisi, mezheplerin oluşma nedenleri, mezhep imamlarının gerçekte nasıl kişiler olduklarının...
-ben; en azından imam cafer-i sadık, imam muhammed ve imam ebu hanife konularını, ehli sünnet içinde sayılan hanefi mezhebinin ehli sünnet dışında sayılan caferi mezhebi ile ilişikilerini bilirsek bir çok nedenin kendiliğinden açığa çıktığını göreceğimizin ip uçlarını vermeye çalışıyorum...
-çok sevdiğim bir büyüğümün çok sevdiğim sözünü yazacağım hiç bir kastımda yok biline...
''BAZEN HOCA TALEBEYİ BULUR, BAZENDE TALEBE HOCAYI; AMA KİMİN HOCA KİMİN TALEBE OLDUĞUNU YALNIZ ALLAH BİLİR''
umarım derdimi anlatmaya bu satırlar bir nebze fayda verir...
allahın selam ve rahmeti üzerinize olsun...
__________________ SENİN AYNAN OLMAK İSTİYORUM
|