Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
cok ilginç bir tepki verdiğiniz tepki... birincisi makalenin alıntı olduğunu başından belirttim.. ikincisi bu yazıdaki ithamlara cevap verceğiniz yerde bu ne şimdi deyip alangirli laflarla bana ataların dinini yaşıyan birisi şeklinde ithamda bulunmanız cok garip...
Sevgili Dolunay.Malik Bin Nebi sana cevap veremez.Çünkü onun beyninin %80"i atalarına,sadece %20"si kendisine aittir.O kadarcık beyinle de sana cevap veremez.
siteyi yakından takip ediyorum. dikkatimi cekiyor tek kaynak kuran derken kaynağı ver jherşeyi bir olan bir yerde neden farklı farklı görüşller var...
Çünkü Kur"an her okuyanın aynı şeyi anlayacağı bir fıkıh kitabı değildir.Ve Kur"an"da yoruma açık olmayan tek bir ayet yoktur.
sitede kimileri kuranda tevbe süresinin son iki ayetin kurandan olmadığını iddia etmiş. bu nasıl kurana iman bu nasıl zikri biz indirdik biz koruyacağız ayetine iman....
Burdaki bazı arkadaşlar öyle düşünebilir.Bu da bir yorumdur.Şahsen ben öyle düşünmüyorum.
ayetleri herkes kendi kafasına göre yorum getiriyor. farklı farklı hükümler cıkarıyorlar. benim garipsediğim bu özellik sadece sizdede yok diğer grupların hepsinde var. şirk ehli olan tasavvuf ehli bile kendi inançlarına delili ayetlerden getiriyor. şimdi tek kuran yeterli ise onlarda mı haklı....
Bana göre onlarda haklı.Hiç kimse Kur"an"ı yüzde yüz doğru anlamakla yükümlü değildir.Anladığını uygulamakla yükümlüdür.
kuranda Allah resulune ait olan ayetler nesh mi olduki biz Allah resulu s.a.v örnek almıyalım. diyorsunuzki hadisler buraya kadar sağlam gelemez. o zaman aklıma şu takılıyo. sahabenin aktardığı kuran geliyoda hadisler niye gelmiyo. ayetler korunuyo diyeceksiniz ama Allah c.c. farkındaysanız zikr i diyo zikr den kasıt sadece kuranmıdır?
Bana göre,zikirden maksat sadece Kur"an"dır ve Allah Kur"an"ı korumuştur.Ama siz,hadislerinde korunmuş olduğuna inanabilirsiniz.Bütün mesele samimi ve iyi niyetli olmaktadır.
ve ayrıca makaleden yer alan başlıklara sizin cevap vermeniz gerekir.
Makaleye,bana göre,ben cevap verdim.Ama siz anlamamış olabilirsiniz.Tekrar cevap vereyim.Söz konusu makale,Hz.Muhammedin torunlarının başını koparan,zalim emevi halifelerinin kalemşörlerine yazdırdığı,zamanına göre,çok profösyönelce hazırlanmış bir iftira namedir.
halen öğrenciyim ölene kadar öğrenciyim dinimi kimsenin tekeli altına sokmam . araştırır sorgularım bu cabamı görecek olan Allah c.c. inşallah beni doğru yolundan ayırmaz.
Siz bu niyet ve samimiyette olduğunuz sürece,inanıyorum ki doğru yoldasınız.Çünkü doğru yol,tek bir yol değildir.Doğru yol göreceli bir yoldur.Ve dünya da ne kadar inanan varsa,o kadar da doğru yol vardır.
Ayet: Sizin amelleriniz derece derece (görece görece) dir.
İnanmaktan maksat da,sadece Allah ve ahiret inancıdır.Bunların dışında kalan her şey teferruattır.Sen,Allah ve ahirete olan imanını güçlendirmeye çalış.
Selam ile.
|