Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
malik bin nebi biladerim sen istersen ortalığı karıştırma cevap vermedin felan öğrencisin öğrenci kal bu nasıl uslup. gercekten takip etseydin bir şeyleri görürdün ben daha olayın başında munakaşa için burda olmadığımı söyledim art niyetim yok. ama nedense sen olayın başından beri munazarayı munakaşaya taşımaya niyetlisin yada farkında olmadan o noktaya kayıyon. bana cevap vermek zorunda değilsin. yada cevap verip ortalığı karıştırma... sanki haddini bil biz alim sen cahil edasıyla yaklaşman ne kadar doğru. bu dünyada herkes öğrencidir. herşeyi bilen sadece Allah c.c.'dir. Öğrenciyiz dediysek birşey bilmiyoruz cahiliz demedik.
:)
ha şöyle yola gel, ama net gel açık gel, darultewhıdden alıntı yapacak kadar dolaşmışsın ortalık da saha sonra ortaya yem atıp çekilme tartışmayla felan işim olmaz benim, kızdığın tek nokta o kadar cevaba rağmen alıntı yapıp sıyrılman, bak üstadım kim kendi kimliğinin sonuna bir cı eki koyuyorsa ben ondan uzağım, melaci, tekkeci, şucu bucu, bizler müslümanız, müslümansak tek ortak noktamız vardır o da kur'andır. Birileri kur'an tekdir deyip ayrı görüşlere düşüyorsa bu kur'an'ın yanlışlığı değil kur'andan kaynaklandıklarını iddia edenlerin yanlışlığıdır, hamd olsun kur'andan taleplerimiz bitmeyecektir Allahdan dileğim budur, eğer talep edecek şeyimiz kalmadıysa Allah akıbetimizi hayretsin,
net sayfaları çöplük oldu her sitede yığınla hadis sünnet tartışması, artık suni gündemler oluyor bir noktadan sonra bunlar, dinden habersiz adamların bile kulağına gelmiş bu tartışmalar senle otuturup bunları konuşmak istiyor, neyse biz yine de üzerimize düşüni yapalım,
koruma altında olan islam dini, kur'an'ın korunmuşluğu zikrin koruyucusu olma ayeti ile delillendirilmesi indirilme safhası için düşünülebilir, fakat ben kur'an'ın korunmuşluğunu onun levh-i mahfuzda olduğunu belirten ayetle birlikte düşünüyorum, korunmuş belgeler=kur'an, bu sadece kur'an için kullanılmıştır öçnceki kitapları için bu ibare yoktur, çok kısaca bir örgü oluşturup tesbih edersek sonucunda sen de göreceksindir ki Alah dilerse tabi, kur'an elçilerin yegane kaynağı ve mirasıdır,
vahiy gaypten gelen bir haberdir değil mi biraderim, o zaman ilk önce şu ayeti okuyalım,
O, gaybı bilendir. Kendi gaybını (görülmez bilgi hazinesini) kimseye açık tutmaz (ona muttali kılmaz.) (26)
peki Rabbim gaybın bir kısmını kimlere hangi şartla açar, cevaplasın kur'an,
Ancak elçileri içinde razı olduğu başka. Çünkü O, bunun önüne ve arkasına izleyici ler dizer. (27)
peki bunun şartı ne, yani gaybın açılmasının şartı ne, ayet izleyiciler koymaktan bahsediyor, bu izleyiciler ne iş yapar,
Öyle ki onların, Rablerinden gelen risaleti (insanlara gönderilenleri) tebliğ ettiklerini bilsin. (Allah,) onların nezdinde olanları sarıp-kuşatmış ve her şeyi sayı olarak da sayıp-tesbit etmiştir. (28)
tebliği edilsin için, yani, gaybten gelen vahyi elçiler tebliğ edecek tebliğ etmezse görevden atılırlar, bu işin şartı da şurut da bu, evet, şimdi bir daha bakalım, ne diyor Muhammed resul,
De ki: "Şahidlik bakımından hangi şey daha büyüktür?" De ki: "Allah benimle sizin aranızda şahiddir. Sizi -ve kime ulaşırsa- kendisiyle uyarmam için bana şu Kur'an vahyedildi. Gerçekten Allah'la beraber başka ilahların da bulunduğuna siz mi şahidlik ediyorsunuz?" De ki: "Ben şehadet etmem." De ki: O, ancak bir tek olan ilahtır ve gerçekten ben, sizin şirk koşmakta olduklarınızdan uzağım. (EN'AM SURESİ / 19)
evet, nerde olursa olsun insanları uyarması içibn vahyedilen şey nedir? kur'an, bu şu anlama da gelmez mi, muhammed resulün tebliğle yükümlü olduğu tek şey kur'andır, eğer başka şeylerle de tebliğle yükümlü olsaydı o zaman onları da kur'an'a yazdırması gerekirdi yoksa tebliğ etmemiş olur ve görevden atılırdı, dolayısıyla, ortada tek veri var o da kur'an,
Şu halde, sana vahyedilene sımsıkı-tutun; çünkü sen dosdoğru bir yol üzerindesin. (43)
Ve şüphesiz o (Kur'an), senin ve kavmin için gerçekten bir zikirdir. Siz (ondan) sorulacaksınız. (44)
sorumlu olduğumuz kaynak da kur'an, tebliğle farz olunan şey de kur'an, resulün kendini yükümlü hissettiği kaynak kur'ansa, tek vahiy de kur'andır, ee o zaman sağda solda bilmem ne aramaya gerek yok,
bu genel ilkedir, bundan sonrası çabalama oranımızla doğruya ulaşma arasında ki doğru orantıya bağlıdır,
selam ve dua ile
|