Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Edip'inde sahip olduğu ortak düşünceniz oldukça hatalı ve sakıncalı.Edipi tanırım,kendisiyle zaman zaman sohbette ederiz denk gelince,hatta bazen sıkıldığım bunaldığım zamanlarda onunla konuşurum sağolsun oldukça iyi moral verir insana gerçekten temiz kalpli ve samimidir.Ama hatalı düşünüyor.
Vede oldukça sakıncalı.Sakıncalı çünkü 19.şifresini kendi bile tam anlamıyla ispat edememiş ve hala uğraşırken ilerde sırf kesinliği olmayan bu şifreye istinaden daha kaç canım ayete kıyacak Allah bilir.
Bu sayı gerçekten Rab'bimizin dediği gibi bir fitnedir.Muhtelif örneklerinde olduğu gibi...
Son olarak rahatsızlığımızın Edip Yüksel gıyabında olmadığını bilmenizi isterim.Bizim çizgimiz ve Kur'ana bakış açımız Edipten oldukça farklı.Ve bu sünnilerle yada diğer mezhepçilerle olan farklılıktan çok daha büyük bir fark.Bu farkın ne(ler) olduğunu sitemizi bir süredir izliyorsanız sizde biliyorsunuzdur.Gerekirse ayrıntıyada gireriz inşaAllah.
Ama Edipin önderliğinde ve gölgesinde kurulan bu derneğin sitemizde aleni reklamının yapılmasına karşı olduğumuda söylemek istiyorum.
Katılma Tarihi: 05 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 16
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
ABCDF Yazdı:
İbilissavar yazdı:
"...yarın başkaları başka ayetlerin başka nedenlerle otantikliğini gündeme getirir ve böylece korunmuşluk olayı,bitirilmişlik olayına evrimleşiverir!"
Selam, iblissavarın bu endişesine katılıyorum.
(HİCR suresi 9. ayet) Hiç şüphesiz, zikri biz indirdik biz; onun koruyucuları da gerçekten biziz.
Selam,
Eski bir deist ve bugün sizinle aynı endişeye iştirak eden biri olarak Edip Yüksel'e bununla ilgili sorduğum soruya verdiği cevabı alıntılıyorum :
DEİST:Hicr:9'daki "Biz indirdik, biz koruyacağız" prensibine dair;
- Tevbe Suresi'nin son iki ayeti sonradan eklenmiş ise yaklaşık 1400 yıl –haşa- Allah sözünde mi durmamıştır, yoksa korumasını başka bir şekilde mi gerçekleştirmiştir?
- Yine 1400 yıl boyunca yaşamış/yaşayan ve iman etmiş/eden milyarca –ki neye ve nasıl iman ettikleri ayrı tartışılmalı- insan, korunmamış bir kitaba mı iman ederek yaşadılar?
-1400 yıl boyunca mukallit ve müşriklerin elinde olan Kuran'ın değişmediğine "19 mucizesi" öncesinde nasıl hükmetmiştiniz?
-Tüm bunların dışında;1400 yıl boyunca bahsi geçen güruh tarafından zedelenmediğine hükmettiğiniz Kuran'ın bu olumsuzluğa karşın muhafaza edilmiş olmasını bir mucize olarak nitelendirmekte bir sakınca görüyor musunuz?
EDİP: Bu sorulara ve benzerlerine "Üzerinde 19 Var" adlı kitabımda cevaplar verdim. Bu cevapları buraya alıntılamak yerine internetteki adresini vereyim. Lütfen ilgili bölümü okuduktan sonra karşı eleştirin veya soruların varsa ilet.
41:42 ayetine düştüğüm dipnot sorunun ilk bölümüyle yakından ilgili olduğu için buraya alıntılıyorum:
41:42 Kuran, müşriklerin kağıtlarında değil, bilgi sahiplerinin kalbindedir (29:49). Mesajı insanlar değil, Allah korumaktadır (15:9). Kuran'ın olağanüstü matematiksel kompozisyonu, Kuran'ın herhangi bir elementinde herhangi bir ekleme, çıkarma veya tahrifat yapılması halinde ortaya çıkarılıp reddedileceğini garantilemektedir. Muhammed peygamberi putlaştıranların iki hadis ekleme girişimleri başarısızlığa uğramıştır. Yirmi dört ayar altın bir yüzüğe yapıştırılan sarının altın olmadığı altının atom özelliği tarafından sürekli olarak ilan edilir ve reddedilir. Altın yüzük gibi Kuran da yapısındaki matematiksel sistemle sürekli olarak orijinal olarak vardı ve orijinal olarak var olmaya devam edecektir. Kodlanmış olan Kuran'a ekleme veya çıkarma yapmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Bak 9:127.
Nitekim Kuran, kendisinin "ilim sahiplerinin göğsünde" olduğunu bildirir. Geçmiş nesiller Kuran'a ait olmayan bazı cümleleri Kuran'dan sanmışlarsa onları yargılayacak olan ben değil, Allah'tır. Kendilerine bağışladığı nimetleri, bilgiyi ve onların niyetini bilen Allah'tır. Firavun'a ayetler gösteren ve ilahi mesajı ileten Musa'ya Friavun'un Musa'yı dinlememek için kendisine maziret bulmak amacıyla "Peki daha önceki kavimlerin durumu ne?" diye sorması üzerine Musa: "Onların durumunu Allah takdir edecektir" diye cevap vermişti. Bu cevap üzerinde düşünmeli ve ders çıkarmalıyız.
19 şifresi Kuran'ın bütün ayetlerini, kelimelerini, bunların dizilişini koruyor mu? 19 mucizesi olarak adlandırılan sistem sadece belirli kelimeler ve ayet sayıları ile ilgili... Yani tüm kelimeler, bunların dizilişi ile ilgili değil. Şu halde, nasıl olur da bu sistem Kuran'ın koruyucusu olabilir ?
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Hayır Edip'in 19 şifresi Kur'anın tamamına uygulanamıyor.Ellerinde sınırlı sayıda örnek var.Yahudilerde tahrif edilmiş tevrat üzerinde bu tip şifresel sonuçlara ulaşmıştı.Kalınca herhangi bir kitap üzerinde sizde bunu yapabilirsiniz...
114
Derneği'nin kurucuları ile her konuda aynı düşünüyor değiliz tabiki. Bizim
bakış açımıza göre doğru gördüklerimizin destekçisiyiz sadece.
On
Dokuz kodlaması hakkında;
19
sistemi hakkındaki çıkarımlar eldeki mushafın tertibi doğru kabul edilerek
yapılmıştır. Fakat bu tertibi kim yapmış ve ne kadar sağlıklıdır?
Ne
sureler kendi aralarında, ne de o sureler içindeki ayetler kendi aralarında
iniş sırasına göre tertip edilmemiş. Bunun da ötesinde bazı ayetler bazılarının
içine geçmiş (Maide 3, Hadid 25)
Ayet
sayıları da tartışma konusu. Eksik diyen yok tabiki. Fakat uzun bir paragraf
bir ayet olarak da kabul edilebilir üç ayet olarak da.
Mushafın
tertibinde ne kadar bir (direkt) ilahi müdahale vardır ki 19 kodu Kur'anın sağlaması olabilsin?
Edip'i Reşat'ın söyledikleri pek tatmin etmez. Bu yüzden ilahi bir işaret bekler. Ancak o zaman kesinleşecektir Edip'in 19 sistemiyle Tevbe Suresinin son iki ayetinin sahte olduğuna inancı. Ve bakın gelen işaret ve sonrasına.
Sağlıksız ve yanlış... Çünkü işaretini kendisi yaratmış...
O zamanki durumumu kelimelerle açıklayamam. İki hafta boyunca büyük
bir stres yaşadım. Eğer Kuran'dan olan iki ayeti inkar ediyorsam
sonum felaket, yok eğer Kuran'dan olmayan iki cümleyi Kuran'ın tanıklığına
rağmen hala Allah'a yakıştırmaya devam ediyorsam yine sonum felaket...
İki hafta boyunca Rabbime hayatımın en ısrarlı duasını yaptım: "Rabbim
ne olur bana bir işaret ver." Beni içinde bulunduğum kararsızlıktan
ve tedirginlikten kurtarması için Rabbime tüm içtenliğimle dua ediyordum.
23 Ekim 1986 günü, öğleyin 1:30 suları, İnkilap Yayınevi'nin Cağaloğlundaki
ikinci bürosunda tek başımayım... Yine Rabbime aynı istekte bulunuyor,
"Rabbim bana bir işaret ver." diye yalvarıyorum. Birdenbire
kalbim hızla çarpmaya başladı. Çok net olarak "Üç kırk bir,
Üç kırk bir, Üç kırk bir..." diye tekrarlayan bir ses işittim.
Sesi kulağımla işitmiyordum. Tarifi imkansız! Kalbimden gelen harf
ve kelimeler halinde yüksek ve net olarak "Üç kırk bir, Üç
kırk bir..." diye tekrarlıyordu. Heyecandan donmuş, şoke olmuştum!
İlk yaptığım iş Kuran'a uzanmak oldu. Hemen Üçüncü surenin kırk
birinci ayetini açıp okudum.
"Rabbim o halde bana bir işaret ver"
dedi. (Allah da) dedi ki: "Senin işaretin, insanlarla, üç gün,
mimik hariç konuşmamandır. Rabbini çok an, akşam sabah yücelt."
(3:41)
Secdeye vardım. Rabbime hamd ettim. Dokuzuncu
surenin sonundaki o iki cümlenin Kuran'dan olmadığına dair kalbimde
zerre kadar kuşku kalmadı. O andan itibaren üç gün boyunca hiç kimseyle
konuşmayacağımasöz verdim. İki hafta boyunca tekrarlamış bulunduğum
duamı olağanüstü bir şekilde, kalbime vahyederek reçetesiyle birlikte
Kuran'dan karşıma çıkaran Rabbime şükürler olsun. Rahman, bu ayetle
tereddüdümün ve problemimin kaynağını öğretip çıkış yolunu gösterdi.
Otantik yazdı: "kendisini hanif diye tanitan insanlarin da edip yuksel isminden rahatsiz olmalari ilginç." Kendi adıma rahatsız olma nedenlerimi açıklayayım: 1- Kur'an dışı uydurmaları temel kabul ederek iki ayeti inkarını sürdürmesi.(mealine alması doğru olduğuna inandığından değil.Eğer vazgeçtiyse bunu açıkça deklare etmelidir.) 2-19'culuk hastalığındaki ısrarı. 3- Resüllük konusundaki yaklaşımları.
kesinlikle katılıyorum. bende İblissavar Kardeş gibi düşünüyorum.
Katılma Tarihi: 05 nisan 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 10
Mircan Yazdı:
Son olarak rahatsızlığımızın Edip Yüksel gıyabında olmadığını bilmenizi isterim.Bizim çizgimiz ve Kur'ana bakış açımız Edipten oldukça farklı.Ve bu sünnilerle yada diğer mezhepçilerle olan farklılıktan çok daha büyük bir fark.Bu farkın ne(ler) olduğunu sitemizi bir süredir izliyorsanız sizde biliyorsunuzdur.Gerekirse ayrıntıyada gireriz inşaAllah.
Acikcasi Edip Yuksel ile ilgili aranizda ne gibi farklar oldugunu bilmiyorum. Ama anladigim kadariyla sorun 2 ayetin atilmasinda. Sunniler yasantilarindan yuzlerce ayeti atmis olmalarina ragmen, mushafa 2 ayet eklendigini iddia eden birine uzakliginizin sunnilerden daha fazla olmasi acikcasi kafamda soru isaretleri olusturuyor.
Mircan Yazdı:
Ama Edipin önderliğinde ve gölgesinde kurulan bu derneğin sitemizde aleni reklamının yapılmasına karşı olduğumuda söylemek istiyorum.
114 dernegi Edip'in onderliginde ve golgesinde kurulan bir dernek degil. Edip sadece kurulustan 4 ay sonra dernegimize konferans vermek icin gelen bir dost. (Tipki Caner Taslaman, Mustafa Akyol, Hakki Yilmaz gibi)
Dernegimizin icinde 19 mucizesine inananlar oldugu gibi, inanmayanlar da var. 2 ayeti inkar edenler oldugu gibi, 2 ayetin Kuran'dan olduguna inananlar da.
114 dernegi dinini Allah'a ozguleyen her muvahhide kapisini acmistir. Bu muvahhidler icinde inandigini genis kitlelere karsi egip bukmeden, hayatindan endise etmeden savunan Edip Yuksel'e de hic bir zaman kapatmayacaktir.
114 derneginin yonetim kurulu uyesi olarak bundan sonra bu sitede dernekle ilgili duyuru yapmayacagimizi bilmenizi isterim.
Ayrica verdigimiz gecici rahatsizliktan dolayi da ozur dileriz : )
Katılma Tarihi: 05 nisan 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 10
aliaksoy Yazdı:
Selam,
19 şifresi Kuran'ın bütün ayetlerini, kelimelerini, bunların dizilişini koruyor mu? 19 mucizesi olarak adlandırılan sistem sadece belirli kelimeler ve ayet sayıları ile ilgili... Yani tüm kelimeler, bunların dizilişi ile ilgili değil. Şu halde, nasıl olur da bu sistem Kuran'ın koruyucusu olabilir ?
Merhaba Ali Aksoy,
19 sistemi bazi engellerden dolayi henuz tam olarak tamamlanmis bir sistem degil. Bu engellerin basinda orijinal veya orijinale yakın Kuran'lara ulasilamamasi yatiyor. Ama mevcut haliyle de bunun Kuran'i koruyan bir mucize oldugu anlasiliyor. Objektif olarak olaya yaklasan arkadaslar bunu gorebilecektir.
Ornegin,
Kur'an'in 7, 19 ve 38. sureleri Sad harfi ile baslar. Yeryuzundeki en yaygin Qur'an nushalari gozonune alindiginde sad harfi bu uc surede toplam 153, yani 19x8 +1 kez gecer. Matematik sistemin dogrulugu ve guvenirligi bu toplamin 152 (19x8) olmasi gerektigi sonucunu dogurmustur. Nitekim yapilan incelemeler sonucunda 7:69 ayetinde ki "bastatan" kelimesinin en yaygin Kur'an nushalarinda yazim hatasi sonucu yanlislikla Sad harfi ile yazildigi gorulmustur.
En eski Kur'an nushalari incelendiginde, sozkonusu kelimenin matematiksel sistemin ongordugu sekilde Sin harfi ile yazildigi gorulmustur. En eski nushalardan bir olan Taskent Nushasinin ilgili bolumunun fotokopisini asagida goruyorsunuz. (Cemal Aktas, Yoldaki Isaretler)
Sistem geregi 1 "sad" fazlaligi var. Taskent Nushasindaki "bastatan" kelimesi, elimizdeki mevcut nushalar gibi "sad" harfi ile degil, "sin" harfi ile yazilmistir. Dileyene bu ayetin orijinalinden alinmis fotokopisini gonderebilirim.
114 derneginin yonetim kurulu uyesi olarak bundan sonra bu sitede dernekle ilgili duyuru yapmayacagimizi bilmenizi isterim.
Ayrica verdigimiz gecici rahatsizliktan dolayi da ozur dileriz : )
Selam,
Yanlış anladınız siz derneğinizin reklamını-haddi aşmamak kaydıyla- yapabilir ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Bizim yönetim olarak reklamınızı yapmamızın doğru olmadığını ifade etmeye çalıştım.
Derneğinizin Edip önderliğinde,(Edipçi-19cuların) kurulduğu bilgisinin yanlış olduğunu sizin açıklamanızla öğrenmiş bulunuyoruz.Bu zannımdan dolayıda özürlerimi sunuyorum.Lütfen kabul ediniz.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma