Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Muhiddin Yazdı:
Selam,
Maide 3-Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslam'ı/Allah'a teslim olmayı seçtim.
Maide 6-Allah size zorluk çıkarmak istemiyor. Ancak sizi temizlemek ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak istiyor ki, şükredebilesiniz.
Allah’a sukurler olsun ki,biz Allah’in temizlemek ve nimetini tamamlamak istedigi kullardaniz.Sukurler olsun.
Bir konuyla ilgili yukaridaki ayetleri yazmistim ve ardindan Allah’a sukurde bulunmustum.Yine sukurler,sukurler,sukurler olsun.
Selam Muhiddin,
Elbette Din kemale erecektir.Aksi durumda sınav eksik olurdu.Ancak insan asla dünya da kemale eremez,taki eline ahiretteki kitabı verilene dek..
Tasavvufun "mürşid-i kamil"safsatasına inanmak Kuran'ın müslümanına asla yakışmaz,sanırım bu hepimizin ortak kabulüdür.
Çünkü,ayetlerdende anlaşıldığı gibi 'Ekmele' İnsana verilmiş bir sıfat değildir.
Naci Çelik'in "Dünya da peygamberler hariç hiç kimse Hanif,muhlis makamına ulaşamaz" iddiası konuyla ilgili görünsede "kamil olma" bunlarla aynı terazide tartılamaz.
Selametle
|