Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 02 mart 2007 Yer: Belgium Gönderilenler: 81
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selamun aleykum herkese; buradaki tartismalari bastan sona okuyunca aslinda herkesin ayni goruste oldugunu, ama bazi kucuk ayrintilar ve ozur dilemeyi bilememe sayesinde sanki iki zit gorusun catismasina donustugunu gordum. bence artik bu gereksiz tartismaya son verelim. cunku hepimiz kur'an merkezli bir din anlayisina inaniyor. Ve bazilarimiz kabul etmekte zorlansakta hepimiz butun peygamberleri cok seviyoruz. senin peygamberin benim peygamberim diye bir ayrim yapilamaz, cunku butun peygamberler aslinda ayni seyi teblig etmek icin geldiler; rabbimizin ilahi mesajini; o halde ben sizler icinde kimlerin kalbini kirdiysam butun ictenligimle ozur diliyorum, kendi yazilarimida tekrar okudum ve kendime hic yakistiramadigim cumleler sarf ettigimi gordum, bunun icinde hem kendimden hemde ozellikle hakgelenek arkadasimdan tekrar tekrar ozur diliyorum, ama sunuda soylemezsem rahatliyamam, ben hz muhammed'i daha cok seviyorum derken digerlerini ayirdigim icin demedim bunu, eger ondan daha cok bahsetmek yada onu daha cok sevmek hata olsaydi su andaki tek ilahi kitap olan Kur'an'da onun adi( dolayli ve direkt) digerlerinden daha cok gecmezdi, ben butun peygamberler icinde hakkinda en cok bilgiye sahip oldugum icin, ve butun peygamberler bizim peygamberlerimiz oldugu halde bizler yani islam alemi onun ummeti oldugumuz icin onu baska turlu seviyorum, yoksa bu; su takimi bu takimdan daha cok seviyorum gibi degil kesinlikle, birde buna inanmak yada inanmamak size kalmis ama ben hz muhammed'i iki kez ruyamda gordum. ruyalardan sonra uyandigimda istem disi olarak agladim; turlerim diken diken olmustu. ama korkudan degil; heyacandan mutluluktan ve inanamamaktan tuylerim diken diken olmustu, HEPINIZ Allah'a emanet olun,
Katılma Tarihi: 02 mart 2007 Yer: Belgium Gönderilenler: 81
selamun aleykum, faik kardes cok guzel aciklamissin eline saglik, ama benim sorum bu degildi aslinda, hicri takvimle miladi takvim arasinda fark oldugunu biliyorum, ama neden halen kitaplarda dogum tarihi 571 vefat tarihi 632 diye geciyor, yada madem tarihler boyle yaziliyor neden herkes peygamberimiz 63 yasinda vefat etti diyor, bugun kullanilan takvim miladi takvim ve senelerin ardalanmasi bakimindan en dogru takvimde bu, yani miladi takvime gore ornegin bir yil once nisan ayinda gunes saat kacta doguyorsa bir yil sonrada nisan ayinda yine ayni saatte doguyor, bunun disindaki hic bir takvimde bu netlik yoktur, oyleyse insanlar halen neden diger takvimlere gore yas belirliyorlar, neden bu yanlis israrla devam ettiriliyor, oyleya eger hicri takvim miladi takvimden gun olarak eksikse ki oyle, demek oluyorki uzun seneler sonra yaz ayi bugun kis yasanan bir aya gelecek, mevsimler degisecek, oysa miladi takvimde boyle birseyden soz edilemez, demek istedigim ya ben rastlamadim yada hic soylemiyor ama ben hic hz muhammed 61 yasinda vefat etti diyen hoca gormedim, ve okudugum hicbir kitaptada buna rastlamadim,
Katılma Tarihi: 11 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 67
Haklısınız doğru söze ne denir
gurbetci-hakan Yazdı:
selamun aleykum, faik kardes cok guzel aciklamissin eline saglik, ama benim sorum bu degildi aslinda, hicri takvimle miladi takvim arasinda fark oldugunu biliyorum, ama neden halen kitaplarda dogum tarihi 571 vefat tarihi 632 diye geciyor, yada madem tarihler boyle yaziliyor neden herkes peygamberimiz 63 yasinda vefat etti diyor, bugun kullanilan takvim miladi takvim ve senelerin ardalanmasi bakimindan en dogru takvimde bu, yani miladi takvime gore ornegin bir yil once nisan ayinda gunes saat kacta doguyorsa bir yil sonrada nisan ayinda yine ayni saatte doguyor, bunun disindaki hic bir takvimde bu netlik yoktur, oyleyse insanlar halen neden diger takvimlere gore yas belirliyorlar, neden bu yanlis israrla devam ettiriliyor, oyleya eger hicri takvim miladi takvimden gun olarak eksikse ki oyle, demek oluyorki uzun seneler sonra yaz ayi bugun kis yasanan bir aya gelecek, mevsimler degisecek, oysa miladi takvimde boyle birseyden soz edilemez, demek istedigim ya ben rastlamadim yada hic soylemiyor ama ben hic hz muhammed 61 yasinda vefat etti diyen hoca gormedim, ve okudugum hicbir kitaptada buna rastlamadim,
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma