Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam Allah'a yönelmeye çalışanlara..
Evet oldukça "bilimsel" açıklamalar geliyor!
Sayın Kaya Sizin bilimsel açıklamalarını alsakda eksiklerimizi, yanlışlarımızı düzeltsek. Emin olun çok sevaba girersiniz. Allah çabalarınızı fazlası ile ödeyecektir. O Güzel düşünüp, güzel davrananları sever muhakkakki.
Ancak halen peygamberimizin kaç vakit farz namaz ikame ettiğini belgeleyebilen yok.Ama "ben böyle anlıyorum" demek kolay.
İnan ki ben böyle anlıyorum diye bir şeyleri dikte ettiren yok. Okuyoruz, Araştırıyoruz ve düşünüyoruz.. nihayetinde samimi isek (ki Hamd Allah'a) Allaha tevekkül den mi korkuyorsunuz? Bilmezmisiniz Allah herşeyi görür ve duyar, bilmezmisiniz Allah kılavuzlar hakedeni doğruya, rahmetine ulaştırır.
Sayın Kaya, Peygamberimizin Kaç vakit namaz kıldığını belgeleyebilirseniz emin olun ki İslam Dünyası Şeytanın Namaz üzerinden aldatmalarına daha az kanacaktır. Böyle bir sevapdan ne kendinizi ne de bizi mahrum bırakmaya hakkınız yoktur.Buyrun...
Artık video kayıt mı, ses kaydı mı, el yazısı mı getirin. Biz Kur'an ile sorumlu olduğumuzu ve Kur'an ın eksiksiz olduğuna şehadet getirerek Allah' ın lutfu ile gene O nun lutuflarına nail olabilmek için şavaşım veriyoruz.
Şu yaşadığımız dönemde günde 3 vakit 2şer rekat namaz çok güzel, kolay bir uygulama.Böyle yapanlar devam etsinler.
Pardon Ama Allah Teala kolaylaştırdığını söylüyor dini inananlar için, siz neden rahatsız oluyorsunuz. Allah Oruç'u 1 ay farz kılarak kolaylaştırmışken;
Hayır bu çok kolay biz 3 ay farzdır 3 Ay tutalım mı diyelim?
Allah Teala isimleri ile 3 Vakit namazı Kur'an da önümüze koymuşken, miraçta!! ki 50 vakitin peşine mi düşelim? Hangi Kanıt ve delil ile?
Başını secdeye koymak kul olmanın bilincinde olmak demektir ve bu önemlidir, değerlidir.Günde 3 vakit 2 şer rekat namaz kılmaya devam edenler bir müddet sonra bazı vakitleri atlamaya başladığını görecekler.
Ne güzel demişsiniz "kul olmanın bilincinde olmaktır secdeye koymak kşinin başını" ...ama eksik söylemissiniz..
İnananlar sadece fiziki olarak kellesini secdeye koymak derdinde değil. Yanı sıra Allah' ın emir ve tavsiyelerine Aklını ve yüreğinide secde ettirebilmek derdindedir.. Benim inancım ve eylemlerim Allah içindir. Ne sizin ne de başkasının takdiri için değil..Doğru ya da yanlış Allah'ın hoşnutluğunu kazanma çabamızı takdir edecek ve yönlendirecek olan Rabbimdir.
İş, acelesi olmak, vakit darlığı v.b sebeplerle..
Bu saydığınız nedenlerin tümünü ilgili Kul için Allah değerlendirecektir. Aldatabiliyorsanız, Aldatın Alemlerin Rabbi Allah' ı!!
Çünkü şeytan namaz kılanla çok uğraşır.Bu şekilde bir bahane ile bazen bu 3 vakitten birini kaçıran, namazını kılamayan bu yazılarımı aklına getirebilir.
Peki namazdan uzaklaşalım o halde.. ya da 9 vakit kılalım belki şeytanın yorgunluk anına rast geliriz...
Zanlar ile yargıya varmakve itham etmek iftiradır. Nereden biliyorsun bizler 3 vakit 2 şer rekattan farz diye namazımızı kılıyor , 3 veya daha fazla da her farzdan sonra ya da istek sarınca sayısız rekat ile Rabbimize yöneliyorsak..
Allah'ın herşeyi görüp bildiğinden şüphen mi var? Sizin yazılarınız aklımıza gelmez, şüphe içinde bir yönelişle Allah'a varmaya çalışmıyoruz. Ama olurya şüphemiz varsa geledebilir!
Sitenizde anlatmaya çalıştığınız şekliyle 3 vakit namaz konusu hansın icadıdır.Dikkatli olunuz.İsterseniz araştırınız.hansı da size daha sonra yazarım.
Siteyi bir gezin isterseniz Hans hakkında detaylı bilgi ve düşünceler göreceksiniz. Önce Okumak gerek.. Ben değil Allah diyor Oku! çok sonra konuşmak gerek...
3 vakit namaz konusu böyle diğer konulara da değineceğim.
Afedersin ama neye değindin? ne anlattın?
Allah için takip et bir yazılarını namaz ve Peygamberimiz eğer kendinin faydalı bir şeyler yazdığını ya da açıkladığını iddia ediyorsan...Allah herşeye şahittir..
Ya Onun Rahmeti olmasaydı..
Allah tüm inananların ilmini ve imanını arttırsın.
Umudumuz Allah' ın İnananların Günahlarını affetmesinde..
Selam..
__________________ Anlatan da aciz dinleyen de aciz, Hamd O Allahüssamed'e ki İlahi Kelam ile seslendi
|