Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sayın Arkadaşlar,
Uzatmayayım diyorum ama uzuyor, neyse hayırlısı bakalım.
Önce şunu iyi bilin ki en az, içinizde samimi olan (kendini ve başkalarını kandırmaya çalışmayan) arkadaşlar kadar dinimiz adına doğru olanı öğrenme ve emin olduğumda uygulama düşüncesindeyim.Bu bağlamda sorgulama, araştırma, inceleme, öğrenme süreci hiç durmadan devam edecek inşaallah.Burada yazmaya çalıştıklarımı bu ana çerçevede görmenizi isterim.
Şu mevlana konusunda bir şey daha yazayım:
Kıssalar biliyorsunuz gerçek olup olmadığından çok verdikleri mesaj açısından önemlidir.Vaktiyle bir mürşid müridlerini sadece kendi bildiği bir duayı okuyarak boğazdan su üstünde yürüyerek Üsküdar'dan Sultanahmet camii ne namaza götürürmüş.Gidip gelirken mürşidin dudak hareketlerinden o duayı öğrenen bir mürid bir gün kendi başına o duayı okuyarak su üstünde yürümek istemiş ama ne kadar denediyse olmamış, batmış.Mürşide durumu anlatarak danışmış.Mürşit olayı dinleyince;
-oku bakalım duayı. Demiş.Mürid duayı okur.Mürşid;
-dua o dua ama ağız o ağız değil.demiş.
Şimdi birileri bunlarla mı avunuyorsunuz der de, burada güzel bir mesel var.Söylenen sözün ne olduğu kadar söyleyen de önemlidir.Hatta yerine ve zamanına göre çok sıradan bir söz söyleyenin önemine binaen çok değer kazanır.O zaman deriz ki; "ya bu adam bu sözle ne demek istedi?" Mesela ben "Türkiye savaşa giriyor!" desem, sen kimsin dersiniz.Ama başbakan söylese yer yerinden oynar.Çünkü söz aynı söz de ağız aynı ağız değil.
İşte mevlanaya biraz da bu gözle bakın.800 yıllık hikayeleri sanıyormusunuz ki ilk siz deşifre ediyorsunuz da mal bulmuş mağribi gibi başlık atıyorsunuz.Haniflik adı altında da aynı türden anlayış görüyorum.Dolayısı ile yargı içeren başlıkları silmenizi bu açıdan söyledim.Çünkü yargılarınıza alternatif görüş çok.Düşünceler, bulunanlar,kişisel yapılan yorumlar tartışmaya açık bir üslupla yazılır ve konu odaklı eleştirilirse insanların birbirlerine katkısı daha çok olur düşüncesindeyim."Dayatma" tabirini de bu bağlamda kullanmıştım.Türkiye'de alıştık zaten bir çok dayatmaya sizin ki de sıraya girmiş olur.Fark oluşturmak istiyorsanız objektif olunuz derim.Yoksa iki bakar, bir okur "sık kullanılanlardan" "delete" yapar geçeriz.
"Hadi hayırlı tarşlar" desem buranın ciddiyetine yakışmayacak:))
"Mircan" arkadaş,
Artık o hikayeler hakkında benim ne gibi dersler aldığımın sizin açınızdan önemi kalmadı ki.Çünkü bu sadece merak giderme olacak ve muhtemelende dikkate değer bulunmayacak.Ben size göre her halukarda mevlanayı savunan biri olarak görüldüğümden yazacaklarımı da karşı savunma psikoljisi ile değerlendireceksiniz.Ben eğitimci olduğumdan alışkanlık gereği yöntem olarak size yol gösteriyorum.Bazı hareket noktalarını verdim.Siz ister düşünün ister düşünmeyin ama bundan sonra bu konuda hazır bilgi veremem.Ben emek sarfettim bir şeyler buldum, siz de istiyorsanız bulabilirsiniz.(hoş bulanlar bulmuş ya!)
Muvahhit arkadaş,
Allah'a şükürler olsun ki tevhid inancımız var.Mücadelemiz de Allah'ın rızasına nail olmak.İstikamet bu.Tavsiyelerinize teşekkür ediyorum.
Avatar-düşünceler ilişkisi kurulmaz değil mi?
Herkese saygılar.
|