Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam,
Kuran'da geçen "şeara" kelimesinden türeyen şair ve şiir'e başka bir forumda değinmiştik.Şimdi de bu başlığa uyan bölümünü anlamaya çalışalım.
"Ve sakın Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin;hayır onlar diridirler.Fakat siz bunun şuurunda değilsiniz."2/154
"Nihayet karınca vadisine geldiklerinde,bir dişi karınca dedi ki:Ey karınca topluluğu,kendi yuvalarınıza girin,Süleyman ve orduları,şuurunda olmaksızın sizi ezmesin." 27/18
İki ayet arasında konumuzu ilgilendiren ortak bir kelime var.O da "şuurunda olmamak"(La Yeşurun)
Herhangi bir askeri düşünün, savaş alanında ilerlerken bir Karıncaya bastığını farkedebilir mi?Elbette hayır! Ancak Karınca bunu hisseder.
Yani;biz aslında her an Cennet'e ve Cennettekilere dokunuyoruz,ancak,onlar bunu farkediyorlar biz ise şuurunda olamıyoruz.Bu iki ayet bize bu gerçeği anlatıyor.
İnternette birsürü site var ve hepsi içiçe geçmiş durumda yani aynı alanın içinde ama biz, hangisini tıklatırsak onun ekrana çıkıyır olması gibi.(Bunu Cin13 daha kapsamlı açıklayabilir)
Kısacası,Cennette cehennemde çok yakınımızda,bundan dolayı;"bir yere girdiğinizde selam verin"denmiştir.
Peki,şuurunda olmak mümkün mü?
Onun kodlarıda peşi sıra gelen ayette gizli:
"Süleyman bu sözü üzerine tebessüm edip güldü ve dedi ki:"Rabbim bana anne ve babama verdiğin nimete şükretmemi ve hoşnut olacağın salih bir amelde bulunmamı ilham et ve beni rahmetinle salih kulların arasına kat."27/19
Selam Hanif Dostlar,
Yaklaşık bir yıldır siteyi takip ediyorum.Bu süre zarfında yönetimin bilgisi dahilinde muhtelif isimlerle tartışmalara katıldım.Bu hicri yıl sonuna kadar tartışmalara katılmama kararı almış bulunmaktayım.Yolu Bursa'ya düşen istisnasız tüm dostları konuk etmekten onur duyacağım.
Allah'a emanet olun.
d.alipolat@hotmail.com
|