Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 06 temmuz 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 96
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam,
Cübbelileri yaratan anlayışı düşünmeliyiz öncelikle. İstikrarın dediği gibi toplumda kendini Allah'ın niteliklerine eş görenlerin artmasının sebebi onlara yüklenen misyondan kaynaklanıyor.
Din tüm insanların ortak uğaraşı ve sorumluluğu olmayınca, dini herkes anlayamayınca(!) , belli bir zümre biizm adımıza anlıyor, hayatımıza şekil veriyor.
Bundan dolayı şirk en büyük zulüm...
Çünkü aynı derecedeki iki insanın birinin diğeri üstünde egemenlik kurması, ilahlık taslaması, boyundurluğu altına alması, sömürmesi bir çeşit kendi kendine zulüm...
Cübbeli verir halkımı kendi yutar salkımı...!
Allah adına konuşur, din koyucu olur ancak kendi nimetlerden faydalanmaktan kendini alıkoymaz..
Çünkü o bir zalimdir sömürücüdür...
Kan emicidir..
Ancak aklını kullanmayan bir halk olduğu sürece üzerine binip tekme atan da çok olacaktır.
Allh'ın indirdiği din ne birileri üzerine binmeyi ne de başkalrını sırtına bindirmeyi hoş görmez ve hatta yasaklar...
Ancak Allah'a içten inananlar akleder..
Selamla
__________________ Allah temiz akıl sahiplerini sever!
Katılma Tarihi: 02 mart 2007 Yer: Belgium Gönderilenler: 81
ALPEREN YAZDI; Ataturk tekke ve zavileri kapatmisti degil mi?
evet kapati, ama bastan asagi yanlis bir kanundu bu, neden mi, ben avrupada yasiyorum. bir hristiyan ulkesinde bile dinini yasamaya calisan herkes yasayabiliyor. dernekler tekkeler acabiliyor. HATTA 4 MINARELI CAMILER YAPABILIYORLAR. ama Ataturk
bir musluman ulkesinde( cogunlugu musluman olan bir ulkede) cok buyuk bir yanlis yapmistir. bu ne insan haklarina, ne ozgurluge, nede din ve vicdan ozgurlugune sigmaz. Ataturk camilere gitmeyebilir, bir tekkeye yada tarikata uye olmayabilir, ama oyle dusunen insanlarin beyinlerine ipotekte koyamaz, onun bile bu hakki yoktur, nasil peygamberimizi dinimize ortak etmiyorsak, Ataturk'ede o yapmissa dogru yapmistir dememeliyiz sorgulamadan, bence bu ulkede herkes ama herkes elestirilmeli ( peygamberler disinda ) simdi ellerinizi vicdaniniza koyun, bu kanun dogrumuydu ? RABBIM KENDI KITABINDA DINDE ZORLAMA YOKTUR DEMIYOR MU. O zaman Ataturk neden bu kanunla dinde zorlama yapabilmistir. KIMSE BENI YANLIS ANLAMASIN. ama insallah aranizda benim gibi dusunenmler az degildir. Ataturk ne olursa olsun sonucta bir insandi. YANI BIZIM GIBI HATA YAPABILEN, DUYGULARI OLAN, SEVEN, SINIRLENEN, VS O BIR INSANDI. ama bugun onada tapanlar var. HER SABAH MINICIK COCUKLAR ONUN BUSTU ONUNDE AND I OKURLAR, sizce bu ne kadar dogru ? LUTFEN BASTA ALPEREN OLMAK UZERE BU YAZDIKLARIMA AKILLA, MANTIKLA VE TARAFSIZ BIR DUSUNCEYLE CEVAP VERIN. tekkeler zaviyeler ona gore hata yada yanlis olabilir, ama insanlarin secimine mudahale etmemeliydi bence. YAPTIKLARI YANLISTA OLSA BUNU ONLARA BIRAKMALIYDI.
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
selam gurbetçi hakan
aslında hepimiz gurbetçiyiz,birgün yurdumuza döneceğiz
tekke ve zaviyeler o günün şartlarında kapatılması gerekmiş ve kapatılmış.
büst önünde and içirilmesine gelince,bunun vatan millet bağlılıkla güzel işlenmesi var ancak o büstlerin heykellerin önünde olmamalı aslında o ruhsuz taştan uzak işler Mustafa Kemale o kadar uzak ki...
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
Katılma Tarihi: 30 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 484
selam dostlar
öncelikle dinini yaşamak = tekke ve zaviyeler vasıtası ilemi mümkündür ?
Atatürk dönemindeki tekke ve zaviyeler sizce ne kadar Kurana uygun hareket etmektelerdi?
Tekkeler tarikatlaşmanın ve de dolayısıyla kişi odaklı inanç oluşumlarının beşiği değilmidir ?
Dinini yaşamak = tevhide, dolayısıyla kurana tabi olmak demek değilmidir?bunun için tekke veya dergahlardamı bulunmak gerekir ?
dağ başında yaşayan dinini nasıl yaşar ?
çözüm belli kuranı her an heryerde yaşamak !!!
bırakalım bu emevi geleneklerini, tekke,zaviye,dergah,şeyh,hocaefendi vs.vs.vs bunlar kişinin dinini yaşamasını değil, kurandan uzaklaşmasını sağlayan etkenlerdir!!!
Lütfen açalım gözümüzü dostlar! kimse artık tekke sempatizanlığı yapmamalı!!
Katılma Tarihi: 03 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 66
Hanif dostlara eslam !
Sanki ; tekke ve zaviyeler kapatıldı da , tasavvuf ve türbeler den medet umanlar son buldu ? Hayır , Osmanlı döneminde , revaç ta olan tasavvuf ve türbelere ve mistik ayinlere ulaşmak zahmetli idi. Artık bu konuda STV gibi ve Kanal 7 gibi F.gülen 'ci modern tarikatlar amme hizmeti yapıyor. Bu hizmetleri o kadar rağbet görüyorki artık ateistler bile etkilenmişler. Artık dinciler ile kol kola geziyorlar. Örğ. Abrh.Dilipak ve ateist arkadaşı. Peki bu arkadaşlığın gerçek sebebi nedir ?
Laiklik bu Ülke'de olmasa idi ,bu dinci ve ateist anlayış biraraya gelirmi idi ... veya bunlar daki arkadaşlık duygusu hiçbir çıkar amacı olmayan samimi duygularmı.. bence hayır , Eğer Laiklik bu Ülkede olmasa idi bunlar bir arada zaten olmazdı. İran daki gibi ateistler , Herhangi bir dini inançları olmadıklarını uluorta açıklıyamazdı. Dincilerinde ateistler ile arkadaşlık yapmaları varsayım olarak bile düşünülmez. Atatürk'ün tekke ve zaviyeleri kapatması 'nın yeterli olmadığı ortadadır. Eğer bir Toplum ,Millet Devrimi yapıyor iseniz tam yapacaksınız. Önceki ideoloji'den Kültür hariç ,iktisad_ eğitim ve sağlık gibi Toplum içinde herkesin yararlandığı ortak kavramları kendi devriminize taşımıyacaksınız. Bu konu da Atatürk devrimi eksiktir. Özellikle Şeyhülislam icra'asının , Diyanet kurumu olarak işlevine katkıda bulunması , Türkiye'nin bugünkü sorunlu süreçlerinin yaşanmasına sebep olmuştur.
Osmanlı da iken Şeyhülislam lık , Diyanetin bugünkü konumu kadar güçlü olmamıştır ve bu kadar Milleti sömüren. Diyanetin merkez teşkilatından ilçe müftülerine ,Cami hocalarından müezzinlere kadar 87.000 din görevlisi 'nin bütçedeki ödeneği , önceki hükümetin Sanayi bakanlığından 5.5 kat , Enerji bakanlığı bütçesinden 4 kat daha büyük idi.
Atatürk'ün laiklik 'teki amacı , Dünya işleri ile Din işlerinin ayrılması olsaydı bunu pekala yapardı. Fikrimce _ Atatürk Diyanet kurumunu kurmasının sebebi olarak , İbadet'in uygulanışındaki tarikat baskısını kaldırmak, vatandaşın vicdan olarak rahat ve özgür olduğu bir şekilde ibadetini yapmasını amaçlamış olmalıdır.
__________________ Cinn 20= Deki Şüphesiz ben ancak Rabbime ibadet ederim ve O'na hiç kimseyi ortak koşmam
Katılma Tarihi: 16 mart 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 171
Atatürk tekke ve zaviyeleri kapatarak çok iyi bir iş yapmıştır. Yeterli değildir belki ama keşke aynı şeyi şimdi de yapabilseler. Tekke ve zaviyelerin kapatılmasının din özgürlüğüyle hiç alakası yoktur. Şu an Türkiye'de dinimi yaşayamıyorum, ibadetlerimi yapmama engel olunuyor diyen kaç müslüman var acaba.
Ayrıca Atatürk, Kuran'ın türkçe mealini hazırlatarak müslümanım diyen halkın Kuran'la tanışmasına ön ayak olmuştur. Düşünün bir kere, bir toplum var çoğunluğu müslüman ama Kuran'ı okuyamıyorlar. Neden? Çünkü belli çevreler halkı Kuran'dan uzak tutmak istiyor. Halk Kuran ile tanışırsa kurulu düzenleri bozulacak, kazançları azalacak.
Katılma Tarihi: 16 mart 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 171
Atatürk'ün büstleri önünde ve Anıtkabir'de yapılanlar bence de çok yanlış. Ama bu yanlış Atatürk'ün suçu değil. Devlet ideolojisinin ve bu ideoloji ile yetişenlerin hatası. Tabi ki Atatürk'ün yaptıkları da tartışılmalı. Eğrisiyle doğrusuyla.
Katılma Tarihi: 03 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 66
Hanif dostlara selam !
gurbetçi hakan gibi , kişilerin Atatürk'e saldırı girişimlerinin tek sebebi Tekke olayı değil. aynı yayınları diyanet de yayınlıyor , her tarikat'ın kendi yayın evi , hatta kendi matbaa'sı var. Atatürk'e yönelik , meshepçi saldırganlar , birazda tarihte ki kendi yandaş atalarının yenilgilerini hazm edemediklerinden bunu yapıyorlar. Örnğ. bediüzzaman.
Şimdi de Kazım karabekir üzerinden manevra yapıyorlar. 2. cumhuriyet , yeni Osmanlı'cılık 9 eyalet gibi öneriler ile Türkiye'nin tek bayraklı devlet yapısını , özerk cumhuriyet tipine çevirmeyi amaçlıyorlar. 5 yıl sonra al sana yugoslavya. Avrupa Birliğininde en büyük amacı Türkiye'yi 2 ülke olarak ayrı ayrı sömürmek. AKP nin arsızca destek bulması bundan. Çünkü hayata dinci gözü ile bakan toplumları sömürmek kolay oluyor. Afrika halklarına önce incil verilmesi , ardından koloni cumhuriyetler oluşturmaları gibi. Bizzat T.Erdoğan'ın sıfırdan ürettiği alt kimlik üst kimlik deyimi , emperyalist avrupa ve abd 'nin çok hoşuna gidiyor. Desteklenmez mi böyle bir iktidar.
Atatürk'e saldıranlar O'nu anlamak için birazda yaşadığı tarihin etrafına bakmalıdır. İtalya da Mussolini 1922 ila 1943 yıllarında görevde idi. Atatürk'ün vefatından 3 yıl önce 1935 de Habeşistan'ı işgal etdi. Almanya'da ise Hitler 1934 den 1945'e kadar yaptıkları malumunuzdur. Atatürk ise Türk vatanına göz dikenlere haddini bildirirken , sömürülen toplumlara mesaj olarak , görevini yapan İmam 'ların / Önder'lerin tekbaşlarına olmayacağı ,bir özveri gördüklerinde kendi Halk'ı tarafından destekleneceğinin mesajını vermiştir.
__________________ Cinn 20= Deki Şüphesiz ben ancak Rabbime ibadet ederim ve O'na hiç kimseyi ortak koşmam
Katılma Tarihi: 02 mart 2007 Yer: Belgium Gönderilenler: 81
yazik sizlere, ozlliklede Tanboga'ya, beni devlet dusmani, rejime saldiran birisi durumuna dusurdun. Kendine gel arkadasim, ben en az senin kadar Turk'um bu isler resim koyarak, tarihten yazarak olmaz, sadece, beni neden sucluyursun, once bunu anlamaya calis; ne dedimde din ve devlet dusmani oldum. senin vicdanin bunu kabul ediyorsa, eder ama benim vicdanim bunu kabul etmiyor. isteyen bu devlette hristiyan gibi, isteyen ateist gibi, isteyen tarikatci, isteyen hanif, isteyen yahudu, budist vs gibi yasamali, din ve cicdan ozgurlugu budur. Ama kim olursa olsun birisi cikip bunlari engellemek isterse o kisi yanlis yapmistir, laikligin en temel kuralina muhalafet olmustur.LAIKLIK insanin istedigi gibi yasamasi ozgurlugudur. Bu kur'an a uygun olmasada kabul eden etmistir. Etmissede yasama hakki verilmelidir. siz kendinizi nizam terazisi yerine mi koyuyorsunuzda dini yasaklar koyuyorsunuz. PEKI SOYLERMISINIZ kur'ain in hangi ayetinde var tekke ve zaviyeleri kapatin diye. BEN HAYATIM BUYUNCA HIC BIR ZAMAN BIR TEKKE YADA BENZERI BIR TOPLULUGA UYE OLMADIM. ve asla onlarin bulundugu ortamlarda sohbet dinlemedim. Cunku bence yaptiklari sey yanlis. ama onlar oyle yasiyorsa bana dusen sadece firsat bulursam yaptiklarinin yanlis oldugunu soylemek. Ve kendi dogrularimi onlara anlatmak olmali. Yasak koymak benim isim degil, haddimde degil. bir arkadisimizda tekke ve zaviyeler kapatildigi zaman ne kadar kur'ana uygunduki demis. Yani kur'ana uygun olmadigi icin kapatimistir demistir. SOYLERMISIN BANA arkadasim. Ataturk'un yaptiklari arasinda hersey kur'an'a uygunmuydu. Yaptigi bir cok seyde kur'an ve Allah rizasi yoktu. Eger koru korune bir savunma anlayisi icinde degilseniz, hatayi kabul edebilen bir karaktere sahipseniz, bu dogrulari gorursunuz. ve yine bir arkadasimiz Ataturk kur'ani turkceye cevirterek, halkin kur'anla yasamasina on ayak omustur demis. evet bunu Ataturk yapmistir. Cokta guzel bir uygulamaydi, ama bu zaten onun goreviydi,bir mecburiyetti onun icin. NEDEN MI ? unutmayinki latin alfabesini getiren odur. O ZAMAN YASAYAN HERKES BIR GUNDE OKUMA YAZMA BILMEYEN BIR DURUMA DUSTU, madem bu alfabeyi getirdiniz, o zaman mecburen dinin en buyuk kaynagini ve tek delilini o alfabeye gore hazirlamalisiniz. bu bir mecburiyetti, ve yapildi, bunu uygulamayi yuceltmenin bir manasi yok. Elestiri yaparken sadece kendi hakliliginiza sartlanirsaniz, siz aslinda elestri degil yargisiz infaz yapmis olursunuz. sevgilerimle, Allah'a emanet olun.
ALPEREN
YAZDI; Ataturk tekke ve zavileri kapatmisti degil mi? evet
kapati, ama bastan asagi yanlis bir kanundu bu, neden mi, ben avrupada
yasiyorum. bir hristiyan ulkesinde bile dinini yasamaya calisan herkes
yasayabiliyor. dernekler tekkeler acabiliyor.
Selam
Hakan
Gerçek Din
=Kur’andaki Din tekkelerde yaşanmadı, yaşanmıyor, yaşanmaz, yaşanamaz.
Tekke
dinini senelerce yaşadım, biliyorum.
Tarikat
yuvalarında kula kulluk dini var. Ruhbanların yorumlarına “amenna ve saddekna”
çekmek var. Araştırmaya, soruşturmaya yasak var. Aklı işletmeyi haram saymak var.
Bu
mezbahalarda akıl da katledilmektedir, Kur’an da. Bu insanlığa da ters,
Müslümanlığa da.
Buralarda
yuvalanan şahısların ne vatana, ne millete, ne de dine yararları var. Tarihte olmamış,
bugün de yok. Geriliğimizin bir numaralı aktörleri bunlar.
Bunların
varlıkları din adına savunulamaz. Çünkü Kur’an dininin bir numaralı düşmanılar.
Özgürlük adına da savunulamaz bunlar. Çünkü özgürlüklerin bir numaralı
katililer. Amaçları şeriatçı+tarikatçı bir düzen tesis edip insanları zorla,
dayatmayla kendilerine benzetmek, tektipleştirmek.
Yobaz
üretim çiftlikleri. Bu çiftlikleri Atatürk kanun çıkarmış, kapatmış. Mantar
gibi yeniden üremelerine sebep basiretsiz ve çapsız siyasetçilerin oy ve
gelecek kaygıları.
gurbetci-hakan Yazdı:
Ataturk
camilere gitmeyebilir, bir tekkeye yada tarikata uye olmayabilir, ama oyle
dusunen insanlarin beyinlerine ipotekte koyamaz, onun bile bu hakki yoktur,
Beyinlere
ipotek koymak, işte bu tarikatlarda var. Aklı devreden çıkarmak en büyük
meziyettir tarikatlarda.
gurbetci-hakan Yazdı:
nasil
peygamberimizi dinimize ortak etmiyorsak, Ataturk'ede o yapmissa dogru
yapmistir dememeliyiz sorgulamadan, bence bu ulkede herkes ama herkes
elestirilmeli ( peygamberler disinda ) simdi ellerinizi vicdaniniza koyun, bu
kanun dogrumuydu ?
Atatürk
de tabiki eleştirilmelidir. Yanlışı olmuştur. Fakat tekkelerin kapatılmasına
dair çıkardığı kanun doğrudur, yerindedir. Çünkü tarikatlar milletin beyninde varolan
bir ur gibidir.
Türkiye’de
Atatürk’e tapanlar var. Kabrini kabe edinenler, heykel ve büstlerine ibadet
edenler var. Bunlar Atatürk’ün ve Atatürkçülüğün bir numaralı düşmanlarıdırlar.
gurbetci-hakan Yazdı:
RABBIM
KENDI KITABINDA DINDE ZORLAMA YOKTUR DEMIYOR MU. O zaman Ataturk neden bu
kanunla dinde zorlama yapabilmistir.
Dinde
zorlama yoktur tabiki. Atatürk insanlara “din budur” diye dayatma yapmamıştır.
Dayatma yapanlar tekke dincileri. Uyduruk dinlerine iman etmeyenleri cehenneme
odun yapanlar onlar. “Şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır” diyenler onlar.
Müslümansak
Kur’andaki dini yaşayacağız. Buna mecburuz. Saptırıcı odaklara (şeytanlara) asla prim vermeyeceğiz, vermemeliyiz.
Muhabbetle, Alperen
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma