Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Arkadaşlarımıza :
İlk Yazımda Üzerinde durulan / Altı Çizilen İki Nokta:
1-- Allah'ın Elçisi, Bu Duayı, Bu Şekli ile Namazlarında Okuyor mu idi...?? (Cevabın; Evet yada Hayır olmasına göre, Cevaplanacak yeni sorular olacaktır.)
2-- Bu Dua'da, doğrudan, Peygambere Hitap var, Bu durum:
** ...... Allah ile birlikte bir başkasına yakarmayın / Allah'ın yanında bir başkası için çağrıda bulunmayın. (72/18)
Ve Benzeri Ayetlerle Çelişmiyor mu...? Sanırım Bu Noktalar üzerinde, Yeterince durulmamış
Sayın muhsin.. Sorularınızın Cevapları, verdiğiniz ayetlerde, doğrudan yada satır aralarında vardır sanırım...
Namaz Konusundaki Fikirlerim, Detaylı olarak; "KURAN'da NAMAZ" Başlıklı yazımda yazdım. Tabii, tüm Sorularınızın "Cevabı Vardır" Anlamında değil...
Sayın rehber02 Dediğiniz gibi, Namazda yönünü Kabeye dönmek, ayrı bir konudur. [1]
Sayın sultan... Yaratan'a Her Dua / Yakarış... Aynı Zamanda bir ibadettir.
Sayın Osman
[....Namaz da Kur'an ayetleri okunur ve orada bir çok isim geçer.....] (Osman1) Evet:
Firavun: "Ey seçkinler topluluğu! Ben sizin için benden başka bir tanrı tanımıyorum. ... (28/38)
Firavun: " Ben size izin vermeden mı O'na inandınız? ....( 7/123) ve (20/71 26/49)
Firavun, ... "Size gönderilen peygamberiniz şüphesiz delidir" dedi. (26/27)
Bunlar ve Benzeri Ayetler; Namazda okunamaz mı? Yada Okunmuyor mu? "Okunamaz - Okunmuyor" Denilemez... Bu Ayetlere, Kuran'da verilen Cevaplar eklenmeden Okunduğunda:
"Doğru / İsabetli / Bilinçli" Olduğu da İddia edilemez... Namazda, "Okuduğunun Anlamını Bilmemek....?" Başlı-Başına Bir Sorun...
Saygılarımla
.........
[1] [......Kuranda namaz kıldığınız zaman kıbleye dönün diye bir emir yok. İşin enteresan tarafı Mescid-i Harama dönülmesi yönündeki ayetlerin hiç birinde namaz geçmiyor.......] (rehber02) Evet; "Bu Ölçüde Net" Bir Emir yok... Fakat,
......Hoşlanacağın bir kıbleye seni elbette döndüreceğiz.Artık yüzünü Mescid-i Haram yönüne çevir. ....(2/144) ve (2/149-150) Ayetlerini: "Namaz Kılarken Mescidi Harama dönün" Şeklinde anlamak, "Zorlama bir Yorum" olmaz. Ayrıca, "Müslümanların Aynı Yönde Birleşmeleri" Güzel bir haslettir. Tabii bu Statik bir zorunluluk değildir... Doğu da batı da Allah'ındır, nereye dönerseniz Allah'ın yönü orasıdır. .... (2/115)
__________________ Kişilikler değil Fikirler Eleştirilmelidir.
|