Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Radyoman ne akillisin sen ya ? Okadar yazinin icinden düsünüp tasinmissin nasil yine elestirsem diye su yazdigina bak! Ben bütün yazimda Sebe 20'yi acikladim . Sirati Mustakime ulasip mümin olanlar kurtulacak dedim! Allah'a ulasmayi dileyenler katkisini bu ayete yapmadim radyoman neoluyor sana ? Mümin anlami bu Kur'anin diger ayetlerinde bu anlama geldigini ifade etmek istedim onu yazmakla, sirati mustakime ulasan varligin ruh oldugunu ama dikkat edersen son cümlelerimde bu olayi dikkate almadan, Mümin olmayi ve sirati mustakime ulasma konusunu arastirman gerekir dedim öyle degilmi ? Bundan amacim arastirirsaniz sonuc olarak ruhun sirati mustakime ulastigini göreceksiniz demek istedim! Bunu sen anladin ama anlamamazliktan geliyorsun! Illa elestiri illa elestiri. Yine diyorum senin icinde! Sebe 20 hakkindaki yazimi oku , sonuc olarak sunu cikaracaksin!
1. Allah müminleri Kur'anda müjdelemis, mümin olma olayinda büyük SIR var cünkü onlar kesin cennetlikler, Sebe 20'ye görede bu böyle zaten! Müminler tek firka olusturuyor digerleri ise diger firkalari
2. Allah Kur'anin bircok yerinde kendinize Sirati Mustakimi yol ittihaz edin diyor yoksa firkalara ayrilirsiniz diyor. Ayni zamanda Hadiste 73 firka olacagini ve sadece 1 firkanin kurtulacagini söylüyor buda firka-i naciye ve sirati mustakimin üzerinde bulunanlar. Yani Sirati Mustakim konusu ile Müminlik konusu cok büyük bir iliskisi var.
Sonuc= Sirati Mustakim üzerinde bulunanlar Mümin olanlardir! Ve bu kisiler sadece ama sadece 1 firka olusturuyorlar ve cennete girecekler! Cünkü grup grup ifadesi cehenneme girecek olanlara söylenilmis! Bilmem anlata biliyormuyum... ruhun ulasmasi olayini vs. unut suan!
Eger bunu kabul ettiyseniz, o tek firkaya dahil olma cabaniz olmasi gerekir, bunun icinde
1. mümin nasil olurum
2. sirati mustakim ne ve nasil ulasacagim onun üzerine
Bu 2 konuyu arastirmaniz gerekir. Bu 2 sifati cünkü üzerinize almaniz gerekir ki ancak ozaman kurtulursunuz!
Dikkat edersen Fatiha suresinde dua ediyorsun hep Allah'a "Beni sirati Mustakime ulastir" diye. Ve ayni zamanda unutmaki, Sirati Mustakim hakkinda Allah Kur'anda. "Sirati Mustakim bana ulastiran yol" diyor.
Ve yine unutmaki seytanin vaadide, biz insanlari Sirati Mustakime ulastirmama vaadidir!
Simdi radyoman sen diger arkadaslarin ile el ele verip bu 2 konuyu söyle bir güzel arastir bakalim neler cikaracaksiniz, bu boynunuza borc cünkü saniyorum ki hem mümin olmak istiyorsunuz hemde Sirati Mustakime ulasmak istiyorsunuz! Eger bunlari istemiyorsaniz her namazin basinda Fatiha suresini okumayin derim"!
|