Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 02 mart 2007 Yer: Belgium Gönderilenler: 81
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
herseyi biliyorum, ama snuda biliyorum, iki yildir bana kan kusturan ailem beni bu hale getirdi, yapacagim seyde kimin etkisi varsa onlarda benimle birlikte cekecek acisini? VE RABBIM KITABINDA SOYLE BUYURUYOR
Diyanet İşleri Meali NISA 48
Allah kendisine ortak koşmayı elbette bağışlamaz, bundan başkasını dilediğini bağışlar. Allah'a ortak koşan kimse, şüphesiz büyük bir günahla iftira etmiş olur.
ben Allah'a sir kosmadim. Tam aksine ona farkinda olmadan sirk kosanlarla mucadele ettim. onun helalini haram etmedim. HARAMINADA HELAL DEMEDIM. yapacagim hatadir, gunahtir, ceza gerektirtirecek, ama olay kapanmistir. kararim kesindir. ailem sizler kadar anliyamadi bizleri,
Demek Allah acizdir. Demek O, yaratan değildir. "Ol" dediği zaman olduran değildir.
Dilediğini ağlatan, dilediğini güldüren O değildir.
İnsanı ve kalbi ona yatışsın diye ondan da eşini var eden kim ?
Demek Allah senin için bir kişi mi yaratmış ?
O halde bu pek zalim bir Rabb !
Demek O, yarattıklarının ümitsizliğine razıdır.
Şu halde yarış edin. Hanginiz daha cebbar ?
Demek sen hem bunları söyleyecek, hem de af mı dileyeceksin ?
Demek senin elinde her istediğinin senin olacağı yazılı mahsus bir taahhüt var.
Bak bakalım şu "küçücük" rabbin nelere kadir ?
" Ya biz ilk yaratışta aciz mi gösterdik ki, sizleri yepyeni bir yaratışla yaratmaya kadir olmayalım? "
Demek O, sana bir eş yaratmakta aciz düşmüş...
Bir kimsenin Allah'ın rahmetinden ümidini kesmesi şu yukarıdaki yargılardan başka hiç bir anlam taşımaz.
O, öyle bir Allahtır ki, dilediğini yaratır. Göklerin ve yerin bütün mirası O'nundur. O, bütün alemlerden müstağnidir ve O her şeye elbette kadirdir.
Sakın ! Kahhar olan Rabbinden kork !
Rahmeti umuma yaygın, merhametlilerin en merhametlisi olan Rabbinden iste.
Deki; Rabbim her şeye kadirdir. Bana umduğumdan daha güzelini vermeye de kadir olan O'dur.
Deki; Rabbim ! Bana hayırlı olanı ver. Hakkımda bilmediğim bir şeyi Senden istemekten Sana sığınırım. Yerlerin ve göklerin bütün gaybını bilen, mülkü yüce olan Sensin, Sen !
Deki; kim ululanmak hevesine düşerse bilsin ki; hakiki bütün ululuk yalnız Allah'ındır.
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Sözü dinleyip en güzeline tabi olmak her kula nasip olmaz.
Allah umduğundan daha güzelini versin.
Kayyum olan, bütün alemleri tek başına tedbir ve idare eden kim ?
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Katılma Tarihi: 02 mart 2007 Yer: Belgium Gönderilenler: 81
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
YARIN KADERIM BELLI OLACAK; DUN BU SAATLERDE ISTEYDIM. BUGUN INTERTTEYIM. YARIN GALIBA BIR HASTANENIN MORGUNDA. VE BIR KAC GUN SONRA BIR TURKIYE UCAGININ KARGO BOMUMUNDE OLUCAM. SONRASINIDA ASAGI YUKARI BILIYORUM. AMA YAZMAYA GEREK YOK.
Unutmaki bu can bizlere verilmiş birer emanettir. Bizlere düşen bu emanete O yüce Yaratıcının verdiği süreye kadar layıkıyla sahip çıkmaktır. Bu nedenle bize verilen can üzerinde tasarruf hakkımız yoktur. Lütfen bizimle kal...
MÂİDE : 32 Bundan dolayı İsrâil oğullarına şöyle yazdık: Kim, bir cana kıymamış, ya da yeryüzünde bozgunculuk yapmamış olan bir canı öldürürse, sanki bütün insanları
öldürmüş gibidir. Kim de onu(n hayâtını kurtarmak sûretiyle) yaşatırsa, bütün insanları yaşatmış gibi olur. Andolsun elçilerimiz onlara açık deliller getirdiler, ama bundan sonra da onlardan çoğu, yine yeryüzünde israf etmekte(aşırı gitmekte)dirler.
en-NİSÂ : 93. Kim bir mümini kasden
öldürürse cezası, içinde ebediyen kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, onu lânetlemiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır
Şimdi dinlen. Yarın yine konuşuruz. Ama şunu unutma: intihar ile her neyden kaçtığını sanıyorsan o derdin daha büyüğü seni gittiğin yerde bekliyor olacak.
Bak işin var, gelirin var. Her şeyden uzaklaşmak için imkanların var. Ve sakın söyleyeceklerimizi tamamen dinlemeden delice bir karar verme. Şimdi sadece dinlen.
YARIN KADERIM BELLI OLACAK; DUN BU SAATLERDE ISTEYDIM. BUGUN INTERTTEYIM. YARIN GALIBA BIR HASTANENIN MORGUNDA. VE BIR KAC GUN SONRA BIR TURKIYE UCAGININ KARGO BOMUMUNDE OLUCAM. SONRASINIDA ASAGI YUKARI BILIYORUM. AMA YAZMAYA GEREK YOK.
Peki sonra ne olacak güzel kardeşim? Rab'bine isyan etmiş kınanmış bir şekilde döneceksin. Ailen, sevdiğin ve bizler elbette yaptığına üzülecek hatta belkide gözyaşı dökeceğiz ve bir gün acılar sona erecek. Herkes rutin hayatına devam edecek dünyada sana yakın bir kaç kişi dışında unutulup gideceksin. Sevdiğin insanda öyle yapacak.
Ama Rab'bine dua edip, sabır ve namazla yardım istemeye devam edersen (Bakara 45-153) eminimki Rab'bin duana icabet edecektir.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma