Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
İnsan sevdiğine kavuşamayınca kendini iki parçaya ayrılmış gibi hisseder bilirim. Ama herşey geride kaldığı zaman bu acı senin için bir kazanca dönüşecek. Sadece sabret; mükafatı büyük olacak. Çalış ve bağımsızlığını iyice kazan. Sonra alır başını gidersin ve yeni bir hayata başlarsın. Ve şimdi inanmasan da karşına daha iyi fırsatlar çıkacaktır. Allah'tan ümidini kesme.
BU DÜNYA HAYATI GELİP GEÇİCİ OYUN VE EĞLENCEDEN İBARETTİR...GERÇEK YAŞAM CENNETTEDİR..ORADA NE KÖTÜ BİR SÖZ NE FİTNE İŞİTİLMEZ..ÇALIŞANLAR BUNUN İÇİN ÇALIŞSIN.. İSTEDİĞİ OYUNCAĞI KENDİSİNE VERİLMEYEN ÇOCUK GİBİ OLMA HAKAN SONRA EBEDİ YAŞAMIN BERBAT OLUR...BU DÜNYADA ARKANDAN AĞLASA ANAN AĞLAR O DA 3 GÜN..SONRA UNUTULUR GİDERSİN..ANCAK RABBİM UNUTMAZ..VE BUNUN HESABINI SANA SORAR...İNTİHAR KONUSUNDA MASTER YAPMIŞ OLAN BEN SIRF ALLAHTAN KORKTUĞUM İÇİN BU YOLA BAŞVURMADIM..KİMSEYE ACIMIYOR KAALE ALMIYOR VE KORKMUYORSAN..ALLAHTAN KORK!ZALİMLERDEN OLMA!
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
Buraya yazan kardeşlerini, verdikleri ayetleri okuyup geçme. Dur, düşün. İnanan inandığı gibi yaşayandır. Kuran'ın Allah kelamı olduğuna inanıyorsan, ona uyacaksın. Başka yolu yok. Kurandaki peygamber kıssalarını düşün lütfen. Yakubu düşün, Yusuf'u düşün. Niye Rabbimiz anlatmış bunları bize. Öğüt alalım ve ona göre yaşayalım diye.
Sabır ve dua. Allah'tan ümit kesersen, çok büyük bir günahın içinde bulursun kendini. Bu acelen niye? Lütfen sakin ol. Sana yardımcı olmaya çalışan kardeşlerinin yazdıklarını düşün. Bolca dua et. Hayırlısını iste, sabır iste Rabbinden. İntiharın Allahtan ümit kesmek olduğunu görmüyor musun?
__________________ Asra andolsun ki,iman eden, sâlihât işleyen, hakkı ve sabrı tavsiyeleşenlerin haricindeki tüm insanlar kesinlikle tam bir hüsran içindedir.
Demen gereken şey "bu hadisi uyduranların ve buna uygun yorum yaparak haramlar uyduranların canı cehenneme". Yapman gereken şey ise sevdiğini alıp ailenden ve çevrenden uzaklaşman. Yada bu mümkün değilse başka bir çevrede başka bir insanla mutluluğu denemen.
Ölümü tercih etmek çözüm değildir kesinlikle. Bu seni mahveder, aileni, sevenlerini de. Kimseye yararı olmaz yani. Çözüm üretecek bir adım atmalısın.
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Arkdaşımızın şu anda forumda olduğunu sanmıyorum. Ona nasıl
ulaşılacağı ile ilgili bir fikri olan var mı? Telefon falan... Ya da IP
bilgisini alabilir miyiz? En son nereden girmiş? Bir fikri olan?
Hakan’ın
IP’leri sabit değil.
13 ekim 2007
Saat 1:06am | IP 87.67.15.6 11 ekim 2007
Saat 4:55pm | IP 87.67.15.109 09 ekim 2007
Saat 8:17pm | IP 87.67.21.65 09 ekim 2007
Saat 8:08am | IP 87.67.15.170 08 ekim 2007
Saat 8:04pm | IP 87.67.24.148
Bu IP’ler
işimize ne kadar yarar bilmiyorum. Ülke Belçika görünüyor. Bölge Limburg, Şehir
Genk. Bu ülkede yaşayan arkadaşların yardımı
belki olur.
Edip
Yüksel’e ulaşabilen varsa, belki onda ailesinin telefonu vardır. Ailesiyle görüşme yaptığından ötürü.
Bir hadis
ve bir mezhepçi yorum insan hayatını karartmamalı asla. Hakan bu çılgınlıktan
vazgeçer inşallah.
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
__________________ İsrâ 89
Muhakkak ki biz, bu Kur'an'da insanlara her türlü misali çeşitli şekillerde anlattık. Yine de insanların çoğu inkarcılıktan başkasını kabullenmediler.
dostum böyle bir kararı senin gibi hanif birinin neden aldığı aldığını hala anlayamadım.Amacımız kuranla amel etmekse kuranda zulumle haksızlıkla kötülükle,şerle mücadele etmemiz isteniiyor.Ama sen şeytanın isteği doğrultusunda hareket ediyorsun.Allaha şükürler olsunki şuanda bir çok insan senin için üzülük gözyaşı döküyor bu sana dahada güç vermeli mücadele hazmini dahada artırmalıdır.lütfen BÖLE bişey yapma öfkene ve duygularına yenilme.Nuh a.s 950 yıl mücadele etti.peygamberimiz dava uğruna yığınca eziyet çekti sözlerimi no sunu hatırlayamadığım bir ayetle noktalıyorum.
SABREDİN DİRENİN GEVŞEMEYİN SABIR VE NAMAZLA ALLAHTAN YARDIM İSTEYİN SONUNDA MUTLAK GALİP GELECEK OLAN SİZLERSİNİZ...
LÜTFEN DİYORUM SAKIN GEREKİRSE BU SİTEDEKİ HERKES MADDİ MANEVİ DESTEK OLMAYA HAZIR OLDUĞUNA EMİN OLABİLİRSİN.ALLAH YARDIMCIN OLSUN.........
__________________ ZÜMER-2739/27 Andolsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
sakın ola, böyle bir şeye girşime eminim ki canını çok sıktılar, eminim ki çok daraldın ve yalnız kaldın, ama her zorlukla beraber bir kolaylık yok mu kardeşim, ben kendi adıma, her şeyimle yanındayım, gerekirse al yengemizi gel türkiyeye seninle çifte düğün yapalım, bak bunu öylesine söylemiyorum tüm kalbimle söylüyorum al yengemizi gel türkiyeye,
Bu topigi yeni gordum amma ve lakin sabahtan bu yana bu kardesimiz icin bir kac arkadasla stres icindeyiz. Bu sabah Edip Yuksel'den gelen bir maille haberdar olduk durumdan. Kayitsiz kalamadik. Telefon numaralarindan once Hollanda'da bulunan akrabasina ulastik, konustuk. Akrabadan hem hakan'in telefonunu hemde babasinin telefonunu aldik. Babasi ile gorustuk. Maalesef pek olumlu bir gorusme olmadi. Hakan'la ise sadece mesajlasabildik cunku telefonlarimizi acmadi. En son yazdigi bir mesajinda sadece 5 dakkasinin kaldigini yazinca elimiz ayagimiz iyice birbirine girdi. Mesaj yolu ile vazgecirmeye calistik. Ama sonunda attigi mesaj'da ' beni rahat birakin ve aramayin artik her sey icin cok gec' diyordu. Yine rahat birakmadik, Belcikada yasayan bir arkadasimiza telefon numaralarini verdik. Hakan'in babasi ile konusmus ve babasi Hakan'in su anda yanlarinda oldugunu ve durumunun iyi oldugunu soylemis, Bu ne derece dogru bilemiyoruz tabii... Sabah saat 10'dan aksam saat 6'ya ismini ilk defa duydugumuz ve hic tanimadigimiz bu kardesimizin bir yanlis yapmamasi icin mucadele verdik. Ne kadar basarili olduk bilemiyorum..
Kendisini merak edenler icin soyleyeceklerim simdilik bu kadar..
Bu topigi yeni gordum amma ve lakin sabahtan bu yana bu kardesimiz icin bir kac arkadasla stres icindeyiz. Bu sabah Edip Yuksel'den gelen bir maille haberdar olduk durumdan. Kayitsiz kalamadik. Telefon numaralarindan once Hollanda'da bulunan akrabasina ulastik, konustuk. Akrabadan hem hakan'in telefonunu hemde babasinin telefonunu aldik. Babasi ile gorustuk. Maalesef pek olumlu bir gorusme olmadi. Hakan'la ise sadece mesajlasabildik cunku telefonlarimizi acmadi. En son yazdigi bir mesajinda sadece 5 dakkasinin kaldigini yazinca elimiz ayagimiz iyice birbirine girdi. Mesaj yolu ile vazgecirmeye calistik. Ama sonunda attigi mesaj'da ' beni rahat birakin ve aramayin artik her sey icin cok gec' diyordu. Yine rahat birakmadik, Belcikada yasayan bir arkadasimiza telefon numaralarini verdik. Hakan'in babasi ile konusmus ve babasi Hakan'in su anda yanlarinda oldugunu ve durumunun iyi oldugunu soylemis, Bu ne derece dogru bilemiyoruz tabii... Sabah saat 10'dan aksam saat 6'ya ismini ilk defa duydugumuz ve hic tanimadigimiz bu kardesimizin bir yanlis yapmamasi icin mucadele verdik. Ne kadar basarili olduk bilemiyorum..
Kendisini merak edenler icin soyleyeceklerim simdilik bu kadar..
selam
Selam,
Allah razi olsun Derya Kardesim. InsaAllah verdiginiz mucadele basarili olmus ve bu kardesimizin kendisine bu kotu seyi yapmasini engellemistir... Insanin gercekten ici aciyor. Hakan kardesimizin durumunu diyanet yetkililerine, Suleyman ATES'e ve Nihat HATIPOGLUN'a ilettim. Nihat HATIPOGLU'ndan cevap alamadim. Suleyman ATES ve diyanetten gelen cevap ise hadis dini mensuplarinin acinasi durumunu cok iyi ifade ediyordu. Kur'ana gore aykiriligin olmadigini soylemekle birlikte Resulullah'in hadisiyle (!) bu konuda ozel bir duzenleme yaptigini ve uygun olmadigini soylediler. Simdi belkide Allah korusun bir canin vebalini tasimaktalar. Bu vesile ile daha onceden Kur'ana paralel olan hadislere sicak bakarken toptan reddettim. Bu uydurma hadisler bugune kadar binlerce insanin canini aldi ve korkarim almaya devam edecek...
Ama Hakan kardesimiz bizimleyse ve sesimizi duyuyorsa asla uzulmesin istedigi fetvayi istedigi kisilerden almak icin elimizden geleni yapacagiz.
Sevgili Derya lutfen gelismelerden bizi haberdar et.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma