Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Bu topigi yeni gordum amma ve lakin sabahtan bu yana bu
kardesimiz icin bir kac arkadasla stres icindeyiz. Bu sabah Edip
Yuksel'den gelen bir maille haberdar olduk durumdan. Kayitsiz
kalamadik. Telefon numaralarindan once Hollanda'da bulunan akrabasina
ulastik, konustuk. Akrabadan hem hakan'in telefonunu hemde babasinin
telefonunu aldik. Babasi ile gorustuk. Maalesef pek olumlu bir gorusme
olmadi. Hakan'la ise sadece mesajlasabildik cunku telefonlarimizi
acmadi. En son yazdigi bir mesajinda sadece 5 dakkasinin kaldigini
yazinca elimiz ayagimiz iyice birbirine girdi. Mesaj yolu ile
vazgecirmeye calistik. Ama sonunda attigi mesaj'da ' beni rahat birakin
ve aramayin artik her sey icin cok gec' diyordu. Yine rahat birakmadik,
Belcikada yasayan bir arkadasimiza telefon numaralarini verdik.
Hakan'in babasi ile konusmus ve babasi Hakan'in su anda yanlarinda
oldugunu ve durumunun iyi oldugunu soylemis, Bu ne derece dogru
bilemiyoruz tabii... Sabah saat 10'dan aksam saat 6'ya ismini ilk defa
duydugumuz ve hic tanimadigimiz bu kardesimizin bir yanlis yapmamasi
icin mucadele verdik. Ne kadar basarili olduk bilemiyorum..
Selam Derya
Sevindirdin bizi. Edip Bey'e, size ve gayret eden tüm arkadaşlara çok çok teşekkür ederiz. İnşallah ailesinin yanındadır ve iyidir.
Umarım ailesi ve çevresi Hakan'ı anlar, hadisleri ve mezhep yorumlarını onun hayatına tercih etmezler.
Alperen
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Sevgili Hakan, gelecekte seni nelerin beklediğini bilmiyorsun, ancak yaşayarak öğrenebilirsin. Belki de çok güzel günler bekliyordur seni... Emin ol hayatta hiç bir şey intihar etmeye değmez. Unutma burası sınav dünyası, Rabbim hayır ile de şer ile de deniyor. Sınavı geçmek senin elinde... Allah'a emanet ol kardeşim.
Katılma Tarihi: 02 mart 2007 Yer: Belgium Gönderilenler: 81
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
yasiyorum, denedim ne yazikki ama olemedim; yalniz birakmadilar beni, ilk firsatta kestim bilegimi, ama hemen yakalandim; poliste saglik ekibide 2 dakikada mudahale etti; olemedim yani; zaten son 4 gundur agzima tek lokma koymadigim icin, bayilmisim keser kesmez. o yuzden yeterince derin kesememisim. derya, ve ahlem arkadaslarda butun aileme haber vermislerdi; onlar kurtardi beni; TESEKKURLER. pismanim, olmek istemiyorum artik intiharla, nasil gececek, nasil duzelecek bilmiyorum. Ama vazgectim bu sevdadan. Eski nisanlim, ne yazikki icine suphe girdigini ve bu supheyle evlilik olamayacagini soyledi; yikildim ama zorda olsa ona hak verdim. bu olay bitmistir. herkese tesekkurler. Allah herseyin sadece ama sadece hayirlisini nasip etsin. SIZLERE KAFIR DIYEN, MUNAFIK DIYENLER, yaptiklarinin cezasini cekecekler. kim gercek muslumanligi yasadi ortaya cikacaktir. rabbim gercek dini nasip etsin hepimize, ve benide bu buyuk cahilligimden dolayi affetsin.
Katılma Tarihi: 02 mart 2007 Yer: Belgium Gönderilenler: 81
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
INSALLAH hem ehli sunnetin hemde sizlerin yanlisini gorursem sizinle tatli sert tartismaya ve kimilerini kizdirmaya devam edicem; bu aradada hem ogrenip hemde ogretmeye gayret edicem; tesekkurler ...
Tekrar hosgeldin aramiza. Senin icin gercekten cok endiselendik. Iyiki yasiyorsun ve bizimlesin. Bundan sonra hayatina tertemiz yeni bir sayfa ac Rab'bimizin izniyle hersey cok guzel olacak insaAllah.
Selam Hakan,dün doğru-dürüst siteye bakamamıştım.Hakkınızı helal edin yazısını okuyunca herhalde siteden ayrılacak dedim,ama okudukça yüreğim burkuldu,içim acıdı ama sağolsun kardeşler seni çok sevdiklerinden bu saçma girişimini engellemeye çalışmışlar ve ufak bir kazayla atlatmışsın,şükür rabbimize ve yeniden doğuşun bizi çok sevindirdi ve eminim güzel yarınlara kavuşunca iyiki böyle bir hata yapmamışım diyeceksin inşallah.
NOt:mod. arkadaşlar bu topiği kaldırsınlar,çünkü okudukça insanın üzüntüsü artıyor..
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Hakan kardeş,al sana güzel bir hikaye(hediye de olabilir:)
Bir at!..
BİR gün, baba iki çocuğuyla kırda
gezintiye çıkar. Küçük oğlan yorulur ve babasından kendisini kucağına almasını
ister. Baba çok yorgun olduğunu söyler. Çocuk ağlamaya başlar. Baba bir tek
kelime söylemeden ağaçtan bir dal keser, bıçakla düzeltir ve oğluna
verir. "Al oğlum sana güzel bir at!.." Çocuk sevinçle ata biner ve
sıçrayarak, dehleyerek evin yolunu tutar. Baba gülerek kızına "İştehayatbudurkızım.Bazenzihnenveyabedenenkendiniçokyorgunhissedeceksin.İşteozamankendinedeğnektenbiratbulveneşeileyolunadevamet.Buatbirarkadaş,birşarkı,birşiir,birçiçek,birçocuğuntebessümüolabilir." Etrafa bakıp da böyle bir
atı arayan herkes bulabilir. Şunu daima hatırlayınız ki, hayatın ne kadar zor
olduğunu düşünürseniz, yaşam bir o kadar imkansızlaşır.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma