Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
ebu muharrem Yazdı:
Ben bu dernek olayına sıcak bakmıyorum.Hz Muhammed döneminde bilinen bir dernek vardı adı Hılful Fudûl ,böyle bir dernek yerine bizler neden gerçek manada salatın yapıldığı mescid ve mescidler inşa edemiyoruz.Ki kuran bizden bunu istemektedir.Bu konuyla ilgili bu bölümde Yazılanların çoğu sanki mescidi ister niteliktedir.Bana göre müslümanların derdi mescidlerdir ve müslümanların mescidlerini inşa etmesi gerekmektedir.Dernek ve vakıflar bizim derdimizle dertlenmez,bizden anlamazlar.Hem Mescidin mayası imandır para da istemez.
|
|
|
Selamlar
İnsanları mescidlere hapsedip,yüzyıllarca önlerine Kurandışılığı dayatıp, şirk-emevi dinini empoze eden zihniyet ile aramızdaki fark, Halis Kuran dinini tüm incelik ve esaslığıyla anlatmak ve lanse etmektir..
Önceliklerimiz şirk üzerindeyken, kişilerin bakışına ve sapkınlıklarına yönelik çalışmalar yapılması ŞARTTIR.
Sizin bahsettiğiniz şey, istismarı muhtemel olan bir durumdur! İnşa edilen mescid muhakkak müşriklerin de katılımıyla günümüzdeki müşrik mescidlerinden farklı olmayan bir yer halini alacaktır.
Önce, şirk, tevhid, Kuran merkezli din anlayışı için çalışmalı, toplumsal bir adım atabilmeliyiz.Unutmayın ki, kişi müslüman olmadan salatını düzgün kılsada bu birşey ifade etmeyebilir.
Önce kişi hanif olarak şirki terketmelidir..
Bunun için dernekleşme olgusu olmasa bile, birlik olgusu şarttır..
Bu öncelikler üzerinde Allahın yardımı neticesinde adım attıktan sonra bütün mescidler haniflerle dolup taşacaktır, tüm mescidler Allahın birliğine iman edecektir, tüm mescidler kuran yolunda ilerleyecektir.
Biraz engin düşünün lütfen, Tüm mescidleri Vahyedilen kıstaslara yöneltmek varken, işin kolayına kaçıp kendimize mescid mi yapacağız?
Bu ne akla, ne kurana nede vicdana sığar! Kolay işler bizim değil, kolaycıların hedefidir. Biz Rabbizin unutulmuş buyruklarını tüm zorluklara rağmen hatırlatmak ile mükellefiz.
Ebu muharrem, boş bulunduğunuzu ve bir anlık bir gaflet ile bu yazıyı yazdığınızı farzediyorum.
selam ve muhabbetle
|