Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
De ki: "ALLAH'ın dilediğinden başka ben kendime ne bir yarar ne de bir zarar veremem. Gizliyi bilseydim mal varlığımı arttırırdım, bana kötülük de dokunmazdı. Ben ancak inanan bir topluma bir müjdeci ve uyarıcıyım."
O sizi bir tek nefisten (aynı genetik özellikten) yarattı. Ondan da eşini yarattı ki dinginlik bulsun. Eşine yaklaşınca, hafif bir yükle yüklendi ve onunla gezindi. Yükü ağırlaşınca her ikisi Rab'leri ALLAH'a: "Bize kusursuz bir çocuk verirsen şükredenlerden olacağız," diye yalvardılar.
Onlara kusursuz bir çocuk verince, O'nun kendilerine verdiği bu hediyeyle ilgili olarak O'na ortaklar koşmaya başladılar. ALLAH onların ortak koştukları her şeyden çok yücedir.
Bir şey yaratamayan, aksine yaratılmış olan şeyleri mi eş koşuyorlar?
Putlar, ne onlara yardım edebilir, ne de kendilerine yardım edebilirler.
Onları doğruya çağırsanız size uymazlar. Onları ha çağırmışsınız, ha sessiz kalmışsınız, sizin için birdir.
ALLAH'ın dışında çağırdıklarınız, sizin gibi kullardır. Haydi, onları çağırın da size cevap versinler, sözünüzde doğru iseniz!
Üzerinde yürüyecekleri ayakları mı var? Tutmaları için elleri mi var? Görmeleri için gözleri mi var? İşitmeleri için kulakları mı var? De ki, "Ortaklarınızı çağırın ve benim için plan kurun. Hiç durmayın!"
(7 Araf 188-195)
Onları çağırsanız sizin çağrınızı işitemezler. İşitseler bile size cevap veremezler. Diriliş gününde de sizin ortak koşmanızı inkar ederler. Her şeyden Haberi Olan gibi kimse sana haber veremez.
Ey insanlar, siz ALLAH'a muhtaçsınız, ALLAH ise hiç kimseye muhtaç değildir, Övülendir.
(35 Fatır 14,15)
Kur’an sana ve senin gibilere seslenmiyor, burada Allah’a inanıp da ortak koşanlara sesleniyor; madem Allah’a inanıyorsunuz neden yaratıklara boyun eğiyorsunuz, onlardan yardım diliyorsunuz, size Allah yeter. Cinciye, büyücüye, falcıya, şarlatan hocalara!, efsuncuya, şeyhe, resullere, meleklere, hiç kimseye hiçbir yaratığa ilahlık atfetmeyin diyen Kur’an’ın bu ifadelerinin neresi çelişkili.
Ben senin bunlara ikna olmayacağını biliyorum, ama ahirette şahit olsun bir nebze uyarmıştım diye.
Sana ait ayetleri aşağıda omertsl vermişti.
Diyanet Meali - el-BAKARA : 6. Gerçek şu ki, kâfir olanları (azap ile) korkutsan da korkutmasan da onlar için birdir ; iman etmezler.
Diyanet Meali - YÂSÎN : 10. Onları uyarsan da uyarmasan da onlar için birdir , inanmazlar.
Diyanet Meali - eş-ŞUARÂ : 136. (Onlar) şöyle dediler: Sen öğüt versen de, vermesen de bizce birdir .
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
|