Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
merhaba rehber02;
Oraya çoktan baktım da cevabımı yazdım bile:)
Allah bizleri doğru bildiklerimizi yanlış bilenlere göstermeye, eksiklerimizi de doğru kaynaklardan ve O'nun yüce kelamından anlamaya nail eylesin diyorum...
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Bizlere manasını dahi bildirmeden, islam anahtarı olarak adlandırılan kelime-i şahadet, taraflı ve ayetlerin oluşturduğu genel anlayışa ters bir olgudur.
Eren Bey, Merhaba!
Efendim, çok özür dilerim.. Kelime-i Şehâdet'in Kurân'ımıza uygunluğunu açıklayacak bir inceleme sunmak isterdim.. Birçok konuda, yanılgıları ortaya koyacak birçok inceleme sunmayı istediğim gibi.. Maalesef, buna şartlarım elvermiyor.. Bu yüzden, sâdece öze temas etmek mecburiyetinde kalıyorum.. Dolayısıyla, tam bir vukûfiyetle şunu söylemeye mecburum.. "Bu ezanlar ki şehâdetleri dinin temeli; ebedî -yurdumun üstünde benim- inlemeli..."
Sevgiler,
N_S
Not: Hiçbir tereddüte gerek yok; Kurân'a tam mutabakat var...
Katılma Tarihi: 16 mart 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 171
Kelime-i Şehâdet getirmekle, öncelikle Allah'ın bir olduğuna, daha sonra Muhammed'in onun elçisi olduğuna şahitlik etmiş oluruz. Ve böylece Allah'ın insanlara indirmiş olduğu son Kitabı ve haliyle son dini kabul ederiz. Burada diğer peygamberlere bir haksızlık veya Son peygamberi diğerlerinden üstün tutmak gibi bir anlam çıkmıyor bence. Ayrıca Kur'an'a uygun olmaması gibi bir durum yok ortada. Kur'an'a göre Allah bir'dir, Muhammed de onun elçisidir.
Bu konuyu fazla uzatmanın anlamı yok gibi geliyor bana. Şu şu Kur'an'da var mı yok mu demek yerine Kur'an'ı anlamaya çalışmak daha doğru.
'' le ilehe illallah '' demek niye mahzurlu olsun ki?( şirke reddiyeden başka nedir ki?).ve eğer Kur'an'da ismi geçen diğer Peygamberlerin isimlerinide sürekli değiştirmek suretiyle kullanıp '' .......... Rasululullah '' diye terkibler kurulmasında ve '' le ilehe illallah '' ile birleştirilerek söylenmesinde ( her ne kadar Kur'an'da birleşik olarak söylenmemişse bile) herhangi bir mahzur olduğunu düşünmüyorum şahsen. önemli olan şey, kurulan cümlenin Kur'an'a aykırı olup olmamasıdır. Kur'an mantığına uygun olupta, aslında lafzen Kur'an'da geçmiyen cümleler kurup, güncel dualar yapmıyor muyuz?
Sevgilerimle
hasanoktem Yazdı:
rehber02 Yazdı:
Sözün özü Allahtan başka ilah yoktur ve Muhammed de diğer tüm elçiler gibi Allahın bir elçisidir. İsa, Musa, İbrahim ve diğerleri...
Selam Rehber,
sizin söylediğiniz de benim söylediğim de bundan başka /farklı bir şey değil kardeşim. sizi herhangi bir şeyle suçlamadım. mesajımda söylediğim şuydu :
'' le ilehe illallah '' demek niye mahzurlu olsun ki?( şirke reddiyeden başka nedir ki?).ve eğer Kur'an'da ismi geçen diğer Peygamberlerin isimlerinide sürekli değiştirmek suretiyle kullanıp '' .......... Rasululullah '' diye terkibler kurulmasında ve '' le ilehe illallah '' ile birleştirilerek söylenmesinde ( her ne kadar Kur'an'da birleşik olarak söylenmemişse bile) herhangi bir mahzur olduğunu düşünmüyorum şahsen. önemli olan şey, kurulan cümlenin Kur'an'a aykırı olup olmamasıdır. Kur'an mantığına uygun olupta, aslında lafzen Kur'an'da geçmiyen cümleler kurup, güncel dualar yapmıyor muyuz?
yukarıdaki paragrafımda, '' le ilehe illallah '' ile ilgili kullandığım cümle, bu cümle ile ilgili düşündüklerimi bir farklı açıdan yaklaşmaya çalışarak yansıtmaktan başka bir şey değildir. yoksa siz bu cümleyi reddediyorsunuz diye değildir.
Sevgilerimle
iman Yazdı:
selam
----------- '' le ilehe illallah '' demek niye mahzurlu olsun ki?( şirke reddiyeden başka nedir ki?). -----------
ne yazıyo yukarda? bana anlatıverin bide Bilmediğimiz bir lehçe mi var latin harfleriyle yazılan Türkçe'de olmayan niye "le ilehe" öyle varsaysak bile
ne gerekçeyle?
Üstelik bir sayfa önce müslümanın şehadeti tam olarak yazılmış olduğu halde
yazık oluyor, yakışmıyor bu siteye
sevgiyle
hasanoktem Yazdı:
iman Yazdı:
Selam
Keşinlikle şahadet ederim ki, Allah birdir, tektir, ondan başka hiçbir ilah yoktur, ve tüm resuller onun kulu ve elçileridirler.
Hz Muhammet Allah'ın son ve tüm insanlığa gönderdiği resulüdür. Kabul etmeyen, ve lisanıyla ikrar etmeyen islam dairesi içinde değildir.
sevgiyle
daha önce Rehber Kardeş ile görüşmemizde bu alıntının dışında bir anlam çıkmışsa / öyle anlaşılmışsa , gerçekten de çok yazık.
Sevgilerimle
hasanoktem Yazdı:
iman Yazdı:
Selam Öktem
Sevgili ağabeyim "Le ilehe" değilki, La İlahe, bu benim inancım neden yazılırken telafuza dikkat edilmiyor, ben başka birinin kutsalıyla ilgili bişi yazarken dikkat ederim. Onun kutsalını kabul ettiğimden değil, ama o na saygımdan.
Burada yazı yazanda kabul etmeyebilir ama yazıyorsa benim şehadetimi düzgün yazmaya özen göstermelidir. Ve sehven olmıyacak kadar çok bu şekilde mesajlar oluyor. Meramım budur.
Selam İman Kardeşim, mes'ele bu muydu şimdi? açıkça yazsaydın keşke. hemencecik suçlamadan önce.
ben ''Eşhedu en le ilehe illallah ve Eşhedu enne Muhammed'en abduhu ve Resuluhu '' şehadet cümlesini belki 3 yaşımdan beri hep böyle söylerim. bu benim konuşma dilimdir. ve aynen söylediğim gibi de yazdım.ne var bunda şaşırdım doğrusu. ilah ,ileh aynıdır. la, le aynıdır.türkçe ile arapça arasında ,yazarken haliyle yazım farkları olabilir. burda ne söylendiği apaçık ortadadır. suçlamada bu acele niye?
Sevgilerimle
hasanoktem Yazdı:
iman Yazdı:
Selam
Benim Kitabım Kuran Vahiy almadım Allah'tan Hz. Muhammed bana ulaştıran Hz. İbrahimi, Hz. Musayı. Hz.İsa'yı tanıdım onun getirdiği kitaptan
Saklanmış Tevrat'ı Tahrif edilmiş incil'in asıllarının hak olduğuna iman ettim mushafın yazdıklarından
Evet
her devirde olduğu gibi yamanmaya çalışanlar olmuştur görünmeye çalışarak sureti haktan
ama
benim hanifliğimde ondan yani Allah'ı aramam fıtratımdan Hz. Muhammet, Hz Kuran, Sırasıynan Çünkü öyle vaazetmiş yaratan
yani benim hanifliğim değil incilden, tevrattan Hz. İbrahimle tanışıklığım mushaftan
sözüm meclisten dışarı tenzih ederim hanif dostları ama kusura bakmasın papazla, hahamın uyanığı onlar kurana dönecek yüzünü yoksa onları kapsamıyor Hz. İbrahimin Sancağı sevgiyle selamlıyorum kardaşlarımı
Selam İman Kardeşim,
benimle ilgili ( telaffuz şekli ile ilgili ) suçlamanızdan sonra ilaveten bu mesajınızla ne demek istediğinizi inanın tam olarak anlamış değilim. gerçi Hanif Dostları tenzih etmişsiniz teşekkür ederim, fakat oradaki '' ama '' yı anlıyamadım gerçekten. lütfen biraz daha açar mısın. açık ve net olarak söylemek istediklerini anlatır mısın. söylemek istediklerini açıkça söylemeni engelliyen bir hal mi var yoksa ?
ve, benden de sana birkaç tane suçlama ister misin?
madem ki, telaffuz / yazım biçimi ve şekli / harfler/ sesler ile ilgili suçlanıyorum,
o halde :
1-niye bir kere Hz.Muhammed, bir kere Hz.Muhammet , şeklinde yazıyorsun? niçin '' Mushaf'ın'' birinci harfini küçük yazıyorsun? neden ''Kur'an '' kelimesinin birinci harfini küçültmeyi tercih ediyorsun? üstelik kesme işaretini kaldırıp '' kuran '' şeklinde yazmayı benimsiyorsun. bunların özel sebebleri var mı? neden ve niçin kutsallarımızı düzgün telaffuz etmiyorsun?( ben de şimdi bunları mı sormalıyım o halde? ) yazdığımız yazıları okumayıp , orda anlatılanları görmeyip, bunlara mı kafayı takacaz o halde? bu kadar mı gafil olacağız?
2- '' benim inancım '' '' benim kutsalım '' dediğiniz cümle / Tevhid Akidesi, hepimizin inancı ve hepimizin kutsalıdır. O'nu yalnız kendinize hasredemezsiniz... ( üstelik telaffuz mes'elesini kullanarak başkasının kutsallarına saygı gösterilmesi gerektiğinden söz edebiliyorsunuz ne yazık ki...) esasen tartışılması gereken şu değil midir ? Kur'an'da tarif edilen Hz.Muhammed mi ? Yoksa uyduruk Rivayetler Dininin tarif ettiği Hz.Muhammed mi? hangisini tercih ediyorsunuz? veya hangisi işimize daha çok geliyor? ne yapsak da Peygamber(ler) 'e hürmette kusur etmemiş oluruz? veya Peygamber(ler)'e hürmet nasıl yapılmalıdır? sözde mi? yoksa özde mi?
Sevgilerimle
iman Yazdı:
Bana bişi ispatlamak zorunda değilsin öktem sözün Allaha, benim içinde öyle, yani bakmam Lailahe İllalah Muhammedin resullallah diyemeyenin lafına Uyduruk rivayetle meşgul olan düşünsün Herşey gayet net müslümanın kafasında
Kimse ilgili, bu sitede hangi dinden olsada benden söylemesi, Böyle moderatörlerle bişi veremez HanifDostlarda
müslüman boşa vebal alıyor hristiyan misyonunu yapamıyor münafığı hiçbir din kabul etmiyor yahudinin karı ne bu durumda
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
Merhaba Arkadaşlar;
Gayem başa dönmek değil ancak ben bu cümleyi reddetmiyorum. Sadece kelime-i şehadet getirerek Kurana uygun hareket mi ediyorum ve diğer peygamberlere haksızlık mı ediyorumun peşindeyim.
Aklıma takılana çok güzel yorumlar da olmuş, ancak bizi art niyetli görüp kör bıçakların altına yatıranda olmuş.
İyi niyetimi görmeyen gözlere üzülüyorum sadece.
İyi niyetimi gören gözlerden Allah razı olsun diyorum...
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
sizde hiçbir hakkım yok, müsterih olun. yanlış anlaşılmalar her zaman olabilir. başta size uygun görünmeyen bir yazımdan dolayı, meşru ve güzel üslubunuzla bir açıklama yapmamı istemiştiniz. hepsi bu kadar. bu inceliğiniz için de ayriyeten teşekkür ederim.
Yüce Allah'a Emanet Olunuz.
Sevgilerimle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma