Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Merhaba sevgili hanif dostlar;
Sizlerden bir ricam olacak, katılandan, katılmayandan Allah razı olsun diyorum şimdiden.
Birkaç gündür, mezhep-hadis-gelenek şeytan üçgeninde boğulmuş bir siteye üye olmuştum. Belki orda aklını kullanan birileri çıkar da, birşeylere ışık olabilirim umuduyla. Sağolsun, bugün benim ricamla sevgili erenerdem de katıldı siteye ve çok da güzel katkılar sağladı. Ancak biz Kurani konuşuyorduk, onlar ise alimi:) Hatta sitedeki adminlerden biri benden itibar edebilecekleri bir alimi referans istedi, tek referansım Allah ve Kurandır dedim.
Şimdi sizlerden ricam, bu foruma katılın, oraya eminim bir sürü masum insan birşeyler öğrenmek için geliyordur, Allah adına doğruları yazın ve bu cihada katılın....
Hepiniz Allaha emanet olasınız...
Sitenin adresi: www.islamsayfasi.com
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Aslm,bilgeriniz icin allah razi olsun, Kuran ile yetinmeyi bilmeyenleri illaki kafalarina vura vura birseyler ögretemezsiniz,demekki onlara önlerinde okunup duran yetmiyor!rabbimiz derya, aklini kullanmayanlarin üstüne (rics)pislik,yagar diye.
Hani birde su ayet var ya, Rabbimiz, kuran ile yetinmeyenlerin halini Essek yüklü kitaplar tasiyanlara benzetir,iste bizler bunlardan uzagiz.
zorlayacak halimiz de yok,Iste Kuran,yeter bizlere.
Sizler gerekeni yapmissiniz,sizleri atanlar sorumlu tutulacakdir,bence.
beni de cogu sitelere kabul etmiyorlar,bilmeme neden,yada yazdiklarimi aciklamiyorlar.ben adima gerekeni yapdigimi düsünüyorum, Sahit olarak da Rabbim yeter.
Katılma Tarihi: 18 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 107
berguzar kardeş ben sana katılıyorum oralara giden masum insanları haberdar etmemiz lazım saygıdeğer son elçi muhammed ebu cahillerin kapılarına ne kadar gitmişti pek tabiki görevimiz sadece gitmek gerisi yüce Velimize kalmış ister onlara yol gösterir isterde sapıklığı ama biz onların kapılarını çaldığımız oranda ecirlere kavuşacağız hatta bu yolda başımıza ne gelirse o da kàrımızadır ben de bu itibarla dediğiniz siteye girip elimden(bilgimden) geleni ardıma komayacağım sende benim kovulduğum şu sitelere girebilirsin islamforum.net ve islamiforum.com görevimiz tehlike:)
Bu, kendisinde şüphe olmayan kitaptır. Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için yol göstericidir.
3.
Onlar gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah yolunda harcarlar.
4.
Onlar sana indirilene de, senden önce indirilenlere de inanırlar. Ahirete de kesin olarak inanırlar.
5.
İşte onlar Rab'lerinden (gelen) bir doğru yol üzeredirler ve kurtuluşa erenler de işte onlardır.
__________________ İsrâ 89
Muhakkak ki biz, bu Kur'an'da insanlara her türlü misali çeşitli şekillerde anlattık. Yine de insanların çoğu inkarcılıktan başkasını kabullenmediler.
Öncelikle iyi niyetinizden hiç şüphe duymadığımı bilmenizi isterim.Ancak Kıymetli Bergüzar'ın "rica"sını ve sizin bu ricaya bakışınızı doğru bulmuyorum.Bizler öyle bir tarz ortaya koymalıyızki bu insanlar merakla bize gelebilsinler.Sitelerine girip "sizler yanlıştasınız"demek taciz etmekten başka bir işe yaramaz.Nitekim üye olupta gerçek kimliği ortaya çıkan herkesi kapı dışarı etmişler.Biz kendi evimizi öyle bir hale getirelimki insanlar gıpta ile koşup gelsinler.Hanif Dostlar sitesinden herkesin haberi var.Önemli olan kendi içimizde tutarlı olmayı başarabilmektir.Buna mukabil gerisi kendiliğinden akacaktır.
Ayrıca,Hz.Muhammed'in "Ebu Cehil"in kapısına defalarca gittiğini hiç sanmıyorum.Bu zaten Kuran'dan konuşma ilkesinede aykırıdır.yanlışsam düzeltin dostlar!
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
sevgili uluyol
Orada olabilsende keşke sildikleri yazılarımızı okuyabilsen inan böyle düşünmezdin. Biz onlara siz yanlıştasınız asla demedik,sadece kendi düşüncelerimizi gösteren yazılar astık ve yazdık. Şimdilik tahammül edemedikleri sadece bunlardır. Eren de yazısında bunu vurgulamış zaten.
Allaha emanet olasınız...
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma