Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 18 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 107
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
arkadaş buradaki adamlar iyice kopmuşlar baksana sofuoğlu diye birisi neler yazıyor:
İctihad nedir, müctehid kime denir?
Günlerdir; İslamın anayasası olan Kur’an-ı kerimin esas muhatabının,
Peygamberimiz Muhammed aleyhisselam olduğunu, gerçek tefsirini ancan
onun yapacağını bildirdik. Peki, Kur’an-ı kerin tefsiri, açıklaması
olan Hadis-i şerifleri anlayabiliriz miyiz, bunlarla amel edebilir
miyiz?
Bu da mümkün değil, çünkü Nasıl ki, Kur’an-ı kerimin muhatabı Peygamber
Efendimiz ise, Hadisi şeriflerin de muhatabı Eshab-ı kiram ve islam
hukukçusu olan müctehid alimlerdir.
adamlar hadisleri sünnetleri bile aşmışlar bunlara anlatmak için nerden başlayacağız bilmiyorumki yav
Siteye bir göz attım, Allah için iyi iş çıkarıyorsunuz arkadaşlar :) Allah razı olsun. Zamanında ben de dinimizle ilgili hiçbir şey bilmezken ve araştırma yapmaya karar verdiğimde ilk olarak bu tarz sitelerle karşılaşmıştım. Bir tarafta akla yatkın Kuran ayetleri, diğer tarafta bazılarına hiçbir anlam veremediğim hadisler. Tabii ben bu konuda o kadar cahildim ki hadisleri de Kuranın bir parçası sanıyordum :) Sarhoş gibi yaşamıştım kısa bir süre. Ama yılmadım okudukça okudum, araştırdıkça araştırdım ve en sonunda Rabbim beni aydınlığa çıkardı çok şükür. Bu yüzden de en çok bu sitelerle aklı karışan bilgisiz ama samimi insanlara acıyorum.
Bu zihniyetle uğraşmak hiç kolay değil. Adamlar apaçık ayetleri kendi inançlarına uydurmak için kılı kırk yarıyorlar. Ayetler karşılarına koyulduğunda kendi keyfinizce yorum yapmakla suçlanıyorsunuz. Halbuki ayetler o kadar açık ki... Resmen beyinleri yıkanmış gibi davranıyorlar. İnsan gerçekten üzülüyor hallerine... Allah yol gösterir inşallah.
Şu sıralar gerçekten çok yoğunum, foruma da pek yazamıyorum ama vakit bulduğumda aranıza katılacağım Allah dilerse.
3/139: Gevşemeyin, tasalanmayın. Eğer inanıyorsanız üstün olan sizsiniz.
Selam dostlar,bu yobaz sitelere girerek gücünüzü ve nefesinizi boş yere tüketmeyin.Oralarda dolaşarak zamanınızı boşa geçireceğinize gelin burada Allahın ayetlerine can-ı gönülden teslim olan kardeşlerimizle birlik ve dirlik içerisinde olmanın yollarını arayalım. herkese bu tür Kuran merkezli siteleri tavsiye ederek insanların fevc fevc (akın akın) bu sitelere gelmesine vesile olacak eylemlerde bulunalım. Oralar şirkin ve küfrün örümcek yuvalarıdır,bırakın örümcek kafalar kendileri terketsinler yuvalarını..Yoksa biz gidersek oralar tahkim edilir de vebali ağır olur..
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Katılma Tarihi: 30 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 484
selamlar
uzun süredir, çeşitli konularda araştırmalarıma daldığımdan çokca yazamadım dostlarım. Belirtmeliyim ki, o sitedeki 1 kişinin dahi hidayete nail olmasına vesile olunması bile nefesin boşa tüketlmediğini ortaya koyar.
Metodlarımızı iyi ayarlamalı, insanları düşündürmeliyiz...
İnanın o siteye girdiğimde gözlerim doldu, içim kabardı. işte Allahın vahyini tebyin eden Hanif dostlar!!!
Allah sizlerden razı olsun, sizler bedrin aslanlarısınız... Vahiy için aklıyla çarpışanlara selam olsun..
Ama inşallah yöntemleri iyi düşünelim.
Adalet dostum, bahsettiğiniz birlik meselesini çokca dile getirdik. Bakınız birleşiyor dostlar adım adım. Bizler kopmaz bir bütünlük içerisinde olduğumuzda, inşaallah cehalet ve gafleti de yeneceğiz...
Dostlar, an itibariyle adı geçen forumdaki tüm yazılarımız silinmiştir. Çok daha önce açılan başlıklara yazdığımız yazılar yüzünden başlıkları bile toptan kaldırmışlar. Ben şahsen iyi bir iş çıkardığımızı ve bazı insanları düşünmeye sevk ettiğimizi farkettim. Hatta bir tanesi itiraf etmişti belki de bunlar doğru söylüyordur diye.
Ben peraklites rumuzuyla bir kaç eklemede bulunmuştum.
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
Merhaba Arkadaşlar:
Oraya uzaktan yakından katkısı olan herkesten Allah razı olsun diyorum. Ama muslumankulun da dediği gibi bütün başlıklarımız silinmiş. Biz kendi adımıza hakkı gözeterek üzerimize düşeni yaptık. Gerisi insanların vicdanlarında ve akıllarında. Ancak onlara şöyle okkalı bir mesaj yazmadan edemeyeceğim, bu yüzden oraya katılan herkesi de kendi mesajlarını yazmaya davet ediyorum.
Hepiniz Allaha emanet olasınız...
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
Merhaba Arkadaşlar:
Ricama icabet edip benim yanımda olan, doğru bildiğini yürekten her yerde çekinmeden söyleyen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ancak o siteden bugün itibarıyla atıldık:))))
Atılma nedenimizi hepimiz çok iyi biliyoruz. Bizler Allahın rızasını gözeten kullar olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yaptığımıza inanıyorum. Şahit olarak Allah yetecektir.
Hepiniz Allaha emanet olasınız...
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma