Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
S e L A M U N A L E Y K Ü M
Bu siteye üye oldugumdan berı yorum yapmadıgım yazı yazmadıgım ve en çok okudugum konu salat(namaz)konusu idi.Ama bende bu kez yuregımden gelenlerı yazmak ıstıyorum.Yanlışım yada hatam varsa Rabbım affetsin.Sızde hakkınızı helal edin
BEN SALATIMDA: Yalvarıyorum,İstiyorum,Anıyorum,Sığınıyorum,Güveniyorum,Sevg imi ifade ediyorum,Acziyetimi gösterıyorum(iki büklüm olup),Yüregimi teslim edıyorum,Dertlerimi paylaşıyorum,Günlük yaşamda yaptıklarımın hesabını verıyorum,Kendımı formatlıyorum,Rahatlıyorum daha ne sayayım bunları yaptıkça tazelenıyorum.Moralmen güçlenıyorum.Benim Rabbım var dıyorum .
Salatımı böyle ikame edince benı Kötülükten fahşadan alıkoyuyo.Gunah işlemekten sakınıyorum.Yetimi itip kakmıyorum.Yoksulu doyurmaya teşvık etmeye çalışıyorum.Ahlaki davranmaya çalışıyorum.
SAlat geregi ikame edildiginde Hayatımızda olumlu düzelmeler başlıyor ve aileye yansıyor.Aıle fertleri etkılenıyor ve bu duzelmenın kaynagını sorguluyorlar incelıyorlar ve görduklerını örnek alıp uygulamaya başlıyorlar.(salatlarını geregı gıbı ıkame etmeye başlıyorlar)
Sonra aılede de köklü değişimler başlıyor.O aileye huzur geliyo.Saygı Ahlak geliyo(sayın sayabıldiğiniz kadar)
Aıleden sonra iş ortamında ki yada gündelık ilşkimiz olan çevremiz arkadaşlarımızın bize karşı davranışı bakış açısı değişiyor. Daha fazla guvenıp ıtımat etmeye başlıyorlar(çunku salat tum kötuluklerden engellıyor)Çevre ortamında yada iş ortamında ister istemez sizi örnek almalar başlıyor.Değişim olmaya başlıyor.
Belli bir zaman sonra bakıyoruz ki çevredeki insanların bakış açısı çok değişmiş guvenıyorlar saygı duyuyorlar,inanıyorlar zarar gelmeyecegınden eminler.İşte bu ALLAHIN yansımasıdır diyorum.Salatın tam manasıyla kabulunun tezahurudur.
Okuduklarımdan,dinledıklerımden anladıgım kadarıyla kıldıgımız Salatımızın kabul olup olmadıgını merak edıyorsak;günlük hayattakı davranışlarımızdaki ahlakiliğe bakacagız.İnsanlarl a olan ilişkilerimizde tepkılerı gözlemleyecegız olumlu mu? olumsuz mu?
Eger gunluk yaşantımızda ahlaki davranabılıyorsak ve insanlar bıze tam manasıyla guvenebılıyor ise salatımız RAbbımız tarafından kabul oluyordur.
Eger salat kötülükten fahşadan alıkoymuyorsa(sadece salatı görevmiş gibi yerıne getırıp sonra her turlu olumsuz davranışı sergılıyorsak)Vahh halimize...
İBRAHİMİM abimizin yazdıgı gibi:
Salat/namaz hususunda Kur’an’ın üzerinde durduğu konu vakit yada rekat sayısı değil! Niteliktir. Süreklilik, samimiyet/içsellik, huşuu ve huduu, maddi ve manevi temizlik, tazim saygı, bağlılık vb..
Sevinçlimi sin, yoksa sıkıntılımı, içinden çıkamadığın bir sorunun mu var, yada kimseyle paylaşamadığın bir sırrın, bir ayıbın mı var, beklide huzur arıyorsun, ne bileyim, insana dair ne kadar erdem veya zaaf varsa say sırala, Rabbimiz çağırıyor ve bize değer veriyor; “..Sen onları rüku eder, secdeye kapanır halde görürsün. Allah'tan bir lütuf ve hoşnutluk ister dururlar. Görünüşlerine gelince, yüzlerinde secde eseri-izi vardır. Bu onların Tevrat'taki nitelikleri. İncil'deki nitelikleri de şöyle: Tıpkı bir ekin ki filizini çıkarmış, o filizi kuvvetlendirmiş. Filiz kalınlaştı, gövdesi üzerine dikildi. Ziraatçıları da imrendirir/hayran bırakır bu ekin
Allah’ın kulların yaptığı ibadetlere ihtiyacı yok, kullarında fazla yada eksik kılmasıyla dereceleri yükselmez. Allah gönderdiği mesaja, kulların ne kadar önem verdiğine ve yaşantılarına ne kadar aktardığına bakar.
RABBİME HAMDOLSUN ŞüKÜRLER OLSUN
Salatını tam manasıyla ikame eden kullarından eylesin......
__________________ ZÜMER-2739/27 Andolsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
|