Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Dostum.Söylediklerin pek doğru değil.Kur"an" yahudilere lanet falan etmiyor.Kur"an"İsrailoğullarından inkar edenlere lanet ediyor.
Bu anlamda,Allah tüm inkarcılara lanet etmektedir.Ve bu anlamda ayetin kapsamına,gelmiş geçmiş tün insanlar girmektedir.Olayı,sadece yahudilere veya belli inanç veya belli kavimlere indirgemek yanlış olur.Ayrica,Kur"an"ın dikkat çektiği İsrailoğulları,sadece yahudiler değil,İbrahimi dinlere mensup tüm inanç topluluklarıdır.
Muhsin kardeş elbette Rabbimize teslim mecburiyetimiz var.....Amenna
Ama bu yazdıklarının yahudilik bir ırkmı dinmi ile ne alakası var..Allah katindaki,dini, bildikden sonra,geriyi atalarin uydurdugu dincilik,irklicik,mezhepcilik, diye tanimlanir,düsüncesindeyim.Allahin halis din ile ASLA alakasi yokdur!
Lütfen açıkla...İnanın anlamıyorum Kusuruma bakma ..Yani taşa toprak toprağa taş desek aynımdır diyeceğiz...
Bak o zaman buradan ne çıkar...
Eğer yahudilik IRKsa....
Ve Allah yahudileri lanetlediğine göre.....cevabi Naci bey vermis.
Ve yahudilerin" Yarabbi....Beni sen yahudi yarattın niye beni lanetliyorsun " deme hakkı doğmaz mı? Evet doğar
...biz insani bir nutfeden yarattik...ayetine bir bak,yada burdan bir oku:Hakki Yilmazin tebyin calismasinda ALAK suresini.
Yani Türklüğü Rusluğu Araplığı bizler mi seçtik..Hayir.
Herhangi bir fiilimizin olmadığı bir olaydan niye sorumlu olalım..
..onlar bir ümmetti gelip gecdi,onlarin hesabindan siz sorumlu degilsniz...
Dostum.Söylediklerin pek doğru değil.Kur"an" yahudilere lanet falan etmiyor.Kur"an"İsrailoğullarından inkar edenlere lanet ediyor.
Bu anlamda,Allah tüm inkarcılara lanet etmektedir.Ve bu anlamda ayetin kapsamına,gelmiş geçmiş tün insanlar girmektedir.Olayı,sadece yahudilere veya belli inanç veya belli kavimlere indirgemek yanlış olur.Ayrica,Kur"an"ın dikkat çektiği İsrailoğulları,sadece yahudiler değil,İbrahimi dinlere mensup tüm inanç topluluklarıdır.
Selam ile.
Sayın Naci ve Şiarım-Kuran
Elbette suç sahsidir Kur'anda "yahudiler lanetlidir " diye direk ifadede geçmemektedir burada haklısınız...
Ancak özel bir durum olarak tüm yahudiler israiloğullarındandır
Hz Musanın israiloğullarına getirmiş olduğu islamı tahrif edip Allahın gönderdiği din budur diyenleri lanetlemiştir.Kimdir bunlar yahudiler
Ogünkü yahudiler bunu söylerdi bugünkü yahudilerde bunu söyler...
Allahın lanet nedeni Allha iftiralarıdır..Allah yahudilik diye bir din göndermemiştir ki...
O günde iddia bu bugünde...Yani lanet devam eder
Ha....Allah sadece Yahudileri mi lanetlemiş? Hayır....
Katılma Tarihi: 07 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
BEN EN İYİSİ YAZIYI YAPIŞTIRAYIM ÇÜNKÜ LİNK EKLEMEYİ BECEREMEDİM MOD ARKADAŞLARDAN ÖZÜR... Son yıllarda harıl harıl sürdürülen Sümer çalışmalarının lanse edilmesinin altında yatan gerçek sebep Büyük İsrail Projesidir. Daha önce Sümeroloji ile ilgili yine netpano'da kısa bir yazı yazmıştım.Dayanamadım kısa bir yazı daha yazıyorum.
Sözde Sümeroloji Sümer uygarlığını meydana çıkarma amacını taşımakta.
Her tarihin net bir gerçekliği olmadığı gibi Sümer tarihinde de çıkan binlerce kalıntı ve tabletlerle, böyle bir medeniyetin nasıl şaşalı bir şekilde parladığının reklamı yapılmaktadır. Daha önceki yazımızda bu medeniyetin buğday tarımına dayalı gelişim ile parladığını "Hadid" suresinden örnek vererek kısada olsa açıklamıştık. Evet asıl maksadı tekrar açıklamaya çalışalım. Sümerologlar şu iddiadırlar: Sümerler bir anda buğdaya dayalı tarımla zenginleşmiş, ordular kurmuş ve devrin bilim sanat vs. her alanında süper bir medeniyet haline gelmişlerdir. Bizde bu parlayışın kodlarını araştırıp bugün yeni bir medeniyete ışık tutacak örnekler arıyoruz. Kodlar arıyoruz. Oysa durum böyle değildir. Durum iddia edilenlerin tam tersidir.
Bir medeniyet buğdaya dayalı tarımla nasıl yok edilir onun kodlarını aramaktadırlar. Örnek: Sümerlerin parladığı dönemlerde çevre medeniyetlere bir şeyler olmuştur. Çevre medeniyetlerin halkları anormal şekilde şişmanlamış ve birer yağ kütlesi haline gelmişlerdir.
Öyle ki savaş meydanlarında sırım gibi askerlerler yerine hımbıl ve mongol kitleler kalmıştır. Bu bir askeri stratejidir. Sümerler Yahudi sihirbazlarla işbirliği yaparak, diğer medeniyetleri, tarıma dayalı besinler üreterek, hamur işlerini yaygınlaştırıp, besin haline getirip, diğer et ve sebze ürünlerini unutturarak bu hale sokmuşlardır. Bu medeniyetler öyle bir konuma gelmişlerdir ki, kralları bile şişmanlıklarından tahtlarından kalkamamışlardır. Çoğu erkek nüfus hastalanıp yerlerine şişman kraliçeler oturtulmuştur.
Oturtulmuş diyoruz ama bu bir mecazdır. Şişmanlıktan zaten kalkacak halleri yoktu. Böylelikle Sümerliler diğer medeniyetleri sömürge olarak kullanmışlardı. Mezopotamya ve Anadolu'da yapılan kazılarda bulunmuş şişman kadın heykelleri aslında o devirde obez olmuş insanların figürleridir.
Fakat arkeoloji ilmi ile uğraşan yahudi bilim adamlarının ve özellikle çağımızda Mossad'ın tarihi saptırmalarından dolayı bu konu olduğundan farklı lanse edilmiştir. Örneğin MÖ 6000 yıllarına ait Çatalhöyük'te bulunan (Konya) ana tanrıça formatında, şişmanlıktan yağları sarkmış iri kadın heykellerinin doğurganlığı ve bereketi sembolize ettiğini söylemişler ve şöyle bir açıklama getirmişlerdir: "O günkü insan neslinin tarıma bağlı endişe taşıması, dolayısı ile tarım alanlarına işçi yetiştirmenin çok önemli olmasından kadınların doğurganlığı özellikle bu şekilde vurgulanmıştır." diye yazılmıştır.
Bu
strateji o kadar yayılmıştır ki Graviteyen kültürüne ait Fransa, Avusturya ve
Rusya'da, göğüsleri, kalçaları ve kaba etleri aşırı derecede şişman olarak
yapılmış, birbirine benzeyen heykeller bulunmuştur.
Yine Obeid çağına ait şişman kadın heykelleri İran,
Suriye, Makedonya ve Samara'da bulunmuştur. Sırım gibi kadın hayal olmuş ve
nadir olarak bulunan bu tipteki kadınlar bir özenti olarak ilahlaştırılmışlardır.
İşin
aslı o dönemde bir strateji olarak, bugünkü ismi ile bir obez toplum meydana getirmişlerdir. Öyle ki, bu durum
çevre komutanlarının ve ülke krallarının korkulu rüyası haline gelmiştir.
Bundan türklerde nasibini almıştır. Zira Bilge Kağan, Orhun kitabelerinde şöyle
bir cümle sarf ederek duada bulunmuştu: "Tengri (Tek tanrı) türkün karnını tok
tutma ki savaşta cengaver olsunlar." Kitabeyi çözenler bu ibareyi yıllardır
şöyle yorumladılar: "Türkün karnı doyarsa rehavete kapılırlar." Oysa işin aslı
anlattığımız gibi. Bir başka örnekte milattan önceki döneme ait Grek ve İskender
paralarındaki buğday başaklı sembollerdir.
Bu paraların
manası şudur: O dönemde bunlar özel para olarak basılmıştı(Buğday başaklı
paralar). Bu paralardan halka belirli sayıda veriliyordu. Adeta ekmek karnesi
gibi. Görevli kişilere bu paralar verilip komutanların takdir ettiği kadar buğday
ve ekmek malzemesi halka ölçülü şekilde veriliyordu.
Eski Mısırlılar birayı çok seviyorlardı. Resimdeki kadın Arpa hamuru ile bir çeşit bira yapıyor.
Bu paraların dışında buğday
ürünü almak idamla cezalandırılıyordu. Böylelikle kontrollü beslenme sağlanıyor
ve obeziteden uzak durulmuş oluyordu.
Fakat bizim arkeoloji tarihimiz bu bilgileri
belirtmezler.
Hamur açan mısırlı
(Not: Ekmek
parası tabiri buradan doğmadır.)Şimdi gelelim
günümüze. İsrail tarafından dünya halkları obez bir nesil haline dönüştürülmek isteniyor.
ABD'de obezite %67, İngiltere'de %43, Almanya'da %70'lere varmıştır. (Almanlara
bira ile alakalı özel bir uygulama yapılmıştır.)
Bugün obezite operasyonu sümerlerin stratejisinden
farklı olarak yalnızca insan fiziğine yönelik değil aynı zamanda insan zihni ve
beynide hedeflenmiş bir operasyondur. Bugünkü tıp ilmi şunu söyler: "Obezlerin
%90'ı mongol beyinlidir." Obeziteyi tetikleyen yan yöntemlerden biri de Köln Üniversitesi'nin
1000 çocuk üzerinde yaptığı bir araştırmayla ortaya çıkmıştır. Geceleri yatmadan
önce, sadece bir saat bilgisayar başında duran çocuklar hem bildiklerini
unutuyorlar hem de obez oluyorlar.
Bugün yurdumuzda da ekmeklerimizin içine katılan bazı maddeler
obeziteye yol açıyor. Aynı zamanda İsrail'in
genleri ile oynanmış hormonlu tohumları da aynı etkiyi meydana getiriyor.
Duyurulur !!!!
Tüm bunlara deli saçması diyenlere küçük bir
hatırlatma: Üç ay önce Vatikan tapınak sövalyeleri ve gizemli tarikatlar
belgelerini dünyaya açarak bir itirafta bulunmuş oldular. O güne kadar pek çok
kişi bunlara fantezi ve komplo teorisi gözü ile bakıyordu. Birgün bütün
bunlarda açıklandığı zaman umarım geç olmaz.
(Not: İtalya'da bulunan Pizza kulesi bir
obezite anıtıdır. Bu yapı bilinçli bir şekilde dikilmiştir. Bu konularla ilgili
bilgiler ileride çıkmasını düşündüğümüz dördüncü kitabımızda verilecektir. İtalyanlar
hamur işi ve makarna ile meşhur olduklarından bu operasyonu İtalya'dan başlatıp
bu anıtıda bunların bir sembolü olarak yapmışlardır.)
Sevgilerimle Oktan Keleş/netpano.com
BEN WORDPAD İLE KOPY YAPTIM HEYKELLERİ YAPIŞTIRMADIM TERS ÇIKAN OLUR DİYE SİTEDE BUNU KANITLAYAN HEYKELLER DE VAR...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma