Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
Katılma Tarihi: 24 ocak 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 174
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Berguzar bey sagolasın cok guzel acıklamıssın . Herseyi bastan reddetmek olmamalı amacımız herkesin gorusune, hesabına saygı duymalıyız. Şu hesab dogru veya bu hesab yanlıs demek yerine herkes gorusunu dogru yanlıs ortaya koymalı. Ancak tartısarak gercege ulasabiliriz. Yüce Allah için bir zaman dilimi olamaz cünkü zamanı yaradan Allahdır zamanın her anında o vardır. Biz dogdugumuz anda bizim, cocuklarımızın , torunlarımızın , torunumuzun torunlarının , ve yuzlerce neslin dogdugu gunu olecegi gunu , yapacaklarını , iyiliklerini ve kotuluklerini , herseyini bilir. Allah evreni yaratıp ona bir sekil verdiginde ve yeryuzunu yaratıp sekillendirdiginde, insanları yeryuzune varis kıldıgında gecen sureyi, bizim hesaplamalarımızla bulmamız imkansızdır. O hem gecmişde hem gelecekdedir. Zamanın her yerindedir ve zaman onun emrindedir.
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
Merhaba aksan:
Önce ben bey değilim, bir hanımım.
Ve sen burda birşeyler paylaşmak içinmi varsan, benim de o sebeple burada olduğumu görürsün? Ben hiç bir bilgiyi ötelemem bakarım ve aklıma vururum. O yazdığım ise aklıma vurduktan sonraki kısmı.Bu tür kavramları biz dünya algısı ile tam olarak kavrayamayız, herkes biryoldan hesaplamaya çalışır ancak tam olarak doğru olmaz anlamındaydı benim söylediğim. Dünya gününün 24 saat olduğunu sen bilimle buldun ama bu onun gibi birşey değil ki?
Ya da ben burada başlatayım bir tartışma, meleklerin kanadı varmı yokmu, varsa kaç kanadı var diye sorsam, bunu tartışsak bunun bize ne faydası olur ki? Ancak senin başlıktan yola çıkarak bilimle ilgili bir sürü bilgi bulduk burda, fakat oranlar, hesaplar tutmuyor, tumamaz çünkü. Yine de öğrenmek güzeldir, bilgi bilgidir, zarar gelmez...
Hepiniz Allaha emanet olasınız...
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Kusura bakmayın Berguzar hanım yanılmıs olabilirim. Asıl önemli olan Kuranı bıkmadan okumak ve bir takım gerceklere varmaya çalısmak için dogru tartısmalara girmek lazım Benim buradaki tartısmaya actıgım konunun meleklerin nurdan yani ısıkdan yaratıldıgı ve onlara bir takım gucler verildigidir. Isıkdan yaratıldıkları içinde ısık hızında veya daha hızlı gitmeleri normal birseydir onlar için. Yaptıgım hesaplar sadece onların gucu hakkında bir bilgi olması vesilesiyle , Kuranda verilen rakamlara ısık tutması amacıyla verilmişdir art niyet yokdur konuyla ilgilendiyiniz için tesekkurler.
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
sevgili aksan45;
önemli değil hitabınız, art niyet olmadığı belli, lakin bu konular benim de çok ilgimi çekiyor ancak dedim ya net bir veriye ulaşamamak beni biraz üzüyor ancak konu gayb olunca da biraz geri durmak gerekiyor.
Hepiniz Allaha emanet olasınız...
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Melekler ve ruh 3 (Cebrail) O'nun huzuruna bir günde çıkarlar 4 ki onun miktarı elli bin yıldır. 5
Bu ayete getireceğimiz beşeri yoruma göre, melekler ışık hızında gitmediğini,çok daha farklı bir zaman aralığında hareket ettiği ,1000senelik bir zaman,MELEKLER İÇİN YAKLAŞIK YARIM SAAT gibi bir süreden bahsedilebilir.
Tabiki yoruma açık, ancak ışık hızı kesinlikle değil.Kainatın ne uzunlukta olduğu bilinmiyorki, ışık hızı ile mesafeyi sınırlandıralım.Allah'ın ayetine getirilecek 50 000 yıl için 1 gün yorumu, muhteşem büyük bir yorum. Işık hızı bu büyüklüğe uygun gözükmüyor.
Çok haklısın Efrayim ben sadece bir örnek verdim tabiiki ışıkdan hızlı olmalılar veya onca uzaklıklara (bilinmeyen uzaklıklar) ışık hızıyla gidip gökten açılan kapılardan geçerek ulaşabilirler Allah için herşey mümkün gökte birçok geçitler yaratır meleklerde o geçitlerden ışık hızıyla veya daha suratle geçip varmak istedikleri yere varırlar.
Sen öğle san blindpoint bizler düşünen insanlarız Allah bizlere akıl vermiş ayetleri hakkında güzel bir şekilde düşünüyoruz belki dogru belki yanlış ona Allah karar verir peki sen hangi ayet hakkında kafa yordun düşündün söylermisin belkide hiç Bizim bunları yazmamız Ayetleri okuyup düşündüğümüzü gösterir zaten Yüce Allah öyle demiyormu?
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma