Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
KURAN YETER dediki:
sorunun kuranın tertibinde olduğunu düşünmek zaten ortada bir güvensizlik olduğunu gösterir.teslimiyetimizin zayıflığı sonucu iblisin bu tür vesveseleri hergeçen gün artırarak kalbimize sokması kaçınılmaz bir sondur.
teslimiyemizin en üst düzeye çıkması için gayret gösterip çalışmalıyız.
sorun tertipte değil sorun bizim kurana yaklaşım biçimimizde.
selam Allahın rızasını umarak gayret sarfedenlerin üzerine olsun...
yukarıdaki dostumun dediğine aynen katılıyorum...sorun bence kitaptada değil,meallerdede değil,tefsirlerdede değil,tercümelerdedde değil...
bence sorun dünya-ahiret tercihini allahın istediği gibi net yapmamaktan kaynaklanıyor..
ben arapça dil bilgisi olan birisi değilim...ama rahman ve rahim olan rabbim ,vaadi gereği bana razı olacağı yaşantının öğretisini barındıran kuran mesajını çeşitli vesileleri sebeb kılarak ulaştırıyor...
bu bağlamda sizlere şöyle bir soru sormak isterim:
ACABA BİZLER MUHAMMED PEYGAMBERİN DÖNEMİNDE VE ONUN YAŞADIĞI ŞEHİRLERDE YAŞASAYDIK,ŞİMDİKİ DÜNYA-AHİRET TERCİHİMİZDEKİ ORAN,DOLAYISIYLA KURANI DAHA İYİ ANLAYIP YAŞAMA GAYRETİMİZ DAHAMI FAZLA OLCAKTI.....
ben kendimce bu soruya kesinlikle hayır diyorum...şimdi ne kadar samimi ve dolayısıyla kuranı okuyup-anlayıp hayatıma geçirme oranım ne düzeydeyse o zamanda zerre miktarı fark olacağına inanmıyorum...
acaba hangimiz yada kaçımız kuranı günde en az 3-5 defa gücümüz yettiğince elimize alıp (salatı bir anlamıyla kuran okumak olarak ele alırsak)okuyoruz ve bunu 5-10-20-30- yıl devam edegeliyoruz...
yok, biz istiyoruz ki fazla çaba sarfetmeden önümüze herşey gelsin...
işte bundan dolayı kuran bize mübin olmuyor....
yani kişi dünya- ahiret tercihinde ne kadar samimiyse o oranda anlayacak vede kuranda o oranda mübin olacaktır...
son söz:ben artık kolay kolay çok mecbur olmadıkca insanlara kuranda ne yazdığını anlatmıyorum..eğer konuşmam gerekiyorsa insanlara bu güne kadar neden kurandan uzak kaldıklarını ve neden bundan sonra kuran okumaları gerektiğini(yani insanları kuranla yüzleştiriyorum) rahmanın bana verdiği ilim çerçevesinde anlatıyorum ve gerisini kişinin samimiyetine bırakıyorum...samimiyse rabbim ona mesajını iltir..hem bu yöntem benim hatalarıma başkalarınında ortak olması ihtimalinide ortadan kaldırıyor
rahman olan rabbim yardımcımız olsun...selametle
|