Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
derdimiz namazımızda Allah'ı anmak , O'nu yüceltmek midir, yoksa ayaklarımızın arasınaın kaç santim açık olacağı mıdır? yoksulu doyurmak, ihtiyacı sahibi olana sürekli yardım etmek midir, matematiksel formül ile vergi hesabı yapmak mıdır
Katılma Tarihi: 17 mart 2008 Yer: Netherlands Gönderilenler: 421
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Allah rizasi icin, Peygamber durduk yere kendini Peygamber mi ilan etti,
O dogru yolda degilken, onu kim dogruya iletti, kim Peygamber secti.. Birakin artik, Peygamber ile Allah'i ortak din sahibi yapmayi.. Allah Ganiyydir, ortaklara hic ihtiyaci yok.. Nerede Hz. Ibrahim'in hadisleri, onda da bizler icin guzel ornekler var diyor Kuran, nasil bulacagiz bu ornekleri, nerede Hz. Ibrahim'in hadisleri..!! Hz. Isa'nin hadisleri nerede ?? Neden yok.. ? Kimileri kitabi degistirmisler, kimileri de kitabi devre disi biraktirarak yeni kitaplar yazmislar..
Hala akletmeyecekmisiniz.. ! Korkmayin, bu nesil gozunu acti.. Nekadar da bendek olmaya calissaniz onune, tasar gider..!! Kuran'a donus, sadece bu forumdan ibaret degildir..! Gormek isteyenler icin ornekleri arap ulkerinde dahi vardir..! Kuran'a donus ise yeni birsey degildir.. Sadece, hadis dinini savunanlarin basta oluslari ve cogunlugu ellerinde tutmalari ile hep bastirilmis ve sapkin mezhep, mezhepsizlik, muslumanlik islam disi olarak adlandirilmislardir.. Ve yok edilmeye calisilmislardir..
Hadisleri okudum, gorevimi yaptim.. Tarih kitabi olarak okudum.. ! Kuran'dan alintilarin uzerine birkac seyler eklenmis guzel sozler var, ama onun disindakilerin akil ile bagdasmasi beklenemez.. Peygamber'in, kabak sevmiyorum diyen, imandan cikar diye bir soz sarfetmeyecegini artik insanlar anliyorlar..!
Bir ates sardi ki bacayi hic sormayin.. bazilarinin tahtlari sallantiya girdi.. Onun icin bu telas.. Kuran temelli bir din ile, diyanet dahi cokecek cunku.. Islam uzerinden kurulan sirketler batacak cunku.. Her kafasina esen kitap yazamayacak cunku.. Muskacilar, ufurukculer bitecek cunku.. Iktidarlari cokecek cunku.. Kralliklari bitecek..
Kuran erleri gun gittikce artiyor ve de bu akimi durduracak bir bend yok.. !! !! !! Cunku, dini Allah'a has kiliyoruz.. sadece Allah'in kelamina tabii oluyoruz.. Allah'a dayanip guveniyor, Allah'in yaninda baska bir Ey ile baslayan zati cagirmiyor, sadece Allah'tan istiyoruz..
Ölmüslerden sefaat beklemiyoruz.. Sefaat Allah'a aittir.. Biz ne istiyorsak O'ndan diliyoruz.. O Hadi'dir.. Aramizda Allah sahit olarak yeter.. Kimin yanlis kimin dogru yolda oldugunu da Rabbim daha iyi bilir..
Kimin bazi ayetleri nesh ile inkar ettiklerini Allah daha iyi biliyor.. Kimin Kuran ayetlerini kecilere yedirttigini Rabbim biliyor.. !!
Bu dava okadar huzur verici ve guzel bir dava ki, ben dönmezim yolumdan, davamdan. Isteyen dönsün.. Kuran hayatimi okadar guzellestirdi ki, siz nederseniz deyin, hersey ortada..! Eger, Kuran ile hayatimda sapmalar olsa idi, yanina hadisleri alirdim.. Ancak, Kuran hayatimi yeniledi, gorusumu degistirdi.. Hayat dolu bir insan eyledi beni.. Insanlara bakisimi degistirdi.. Sevgi doldurdu kalbime..
Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan..!!! Hesaba cekilecegim Kitap elimde/yanimda, isimi niye zorlastirim ki..
Katılma Tarihi: 07 nisan 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 66
sevgili Xweser-Mirov kardeşim bunlar yazdıklarını anlayamazlar, anlamaları için dünyaya tekrar gelmeleri lazım. yani onlara kullanılmamış, sıfır bir beyin lazım... selametle
__________________ 43/44 Dogrusu o Kur'an, senin için de, kavmin için de bir ögüttür ve siz ondan sorguya çekileceksiniz.
sevgili Xweser-Mirov kardeşim bunlar yazdıklarını anlayamazlar, anlamaları için dünyaya tekrar gelmeleri lazım. yani onlara kullanılmamış, sıfır bir beyin lazım... selametle
Selam Gerçekçi Dost kardeşim;
Dünyaya tekrar gelseler de hiç bir şeyin değişmeyeceği ayetle sabittir.
Onların beyinlerine işlemiş fikirler bizlerde de vardı. Ve halen daha da var.
Bu bilgi ile ilgili bir mesele değil. Ayetlere iman ile ilgili bir mesele.
Allah'ın indirdiği mi, atalarımdan görüp bellediklerim mi ?
Allah'ın indirdikleri mi, Peygamber tarafından söylendiğine bizzat şahit olmadığım söylentiler mi ?
Onlar "şirk koşmak" deyince put denen bazı heykellere tapınmayı anlıyorlar.
Göremiyorlar ki, mesele heykeller değil, o heykellere yüklenen misyon.
Göremiyorlar ki, tarih boyunca yaşamış müşrikler zeka bakımından hiç birimizden bir milim dahi geri kalmış değillerdi.
Göremiyorlar ki, müşrikler dahi heykellerin kendilerine ne bir fayda ne de bir zarar veremediğini pek iyi biliyorlar ama anasından, babasından, yaşadığı toplumun inancından kopamıyorlardı.
Mesele yanlış bilgi değil, yanlış inanıştır.
Ve Allah'ın indirdiğini atalarından gördüğüne tercih etmek hiç de kolay bir şey değildir.
Muhabbetlerimle...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
sizin anlayamadığınız ya da (neyse mütevazilik bizde kalsın) bizim anlatamadığımız husus şudur ki; Arkadaşlar Sünnet Kur'an'ı açıklar, şöyleki;
Sahabe
Kur'an'ı Efendimiz sallallah-u aleyhi vesellemin tefsiriyle anlar,
yanlış mütaalalarını yine O'nun (s.a.v.) tashihiyle düzeltirdi.
Allah Resulü Kur'an'ın yekünunu izah etme cihetine gitmemiş, özellikle
sahabenin anlamada zorluk çektiği ayetleri açıklamıştı. Efendimiz
(s.a.v.) herkesin kolayca anlayabileceği ve ilk okuyuşta manasını
kavrayabileceği ayetleri tefsir etmediği gibi kıyametin vakti, ruhun
keyfiyeti gibi Allah Teala'nın bilinirliklerini kendinde tutmayı tercih
ettiği ayetleri de beyan etmedi. Allah Teala'nın insanların tamamından
ya da bir kısmından manasını gizli tuttuğu, yalnız Peygamber'ini
muttali kıldığı ve açıklanmasını da O'na emrettiği ile alimlerin
içtihat gibi anlama usullerini kullanarak çözebilecekleri 'mücmel'i
beyan, 'âmm'ı sınırlandırma, 'müşkil'i açıklama bağlamında
değerlendirilen ayetleri tefsir etti.
Kur'an, Allah Resulü'nün asıl vazifesinin Allah'ın Kitabı'nı açıklamak olduğunu söylemektedir:
"İnsanlara kendilerine indirileni açıklaman ve onların da
(üzerinde) düşünmeleri için sana bu Kur'an'ı indirdik."[Nahl(16): 44]
Bu ayeti teyit eden hadisler sayılamayacak kadar çoktur. Herkesin
bilmesi hasebiyle zorunlu bilgi bağlamında değerlendirilebilecek bir
hadis şöyledir: "Bana Kur'an'la birlikte onun bir benzeri
verildi.?[Kurtubi, a.g.e., I, 29.]
sana Kur'an'dan cevap vereyim.
Ne oluyor onlara da öğüt verip düşündüren şeyden yüz çeviriyorlar? Sağa-sola kaçışan yaban eşekleri gibidirler, arslandan ürkmüşler. Müddesir 49-50-51
Dileseydik onu, o ayetlerle yüceltirdik. Ama o, sonsuza dek kalacakmış gibi,yerküreye bağlandı; iğreti arzularına uydu. Onun durumu şu köpeğin durumuna benzer: Üstüne varsan dilini sarkıtarak solur, kendi haline bıraksan dilini sarkıtarak solur. Ayetlerimizi yalanlayan toplumun örneği işte budur. Bu hikâyeyi anlat ki düşünüp taşınabilsinler. A'raf 176
Sırtlarına kitap yükletilip de sonra onu taşımayanların durumu, kutsal kitap parçaları taşıyan eşeğin durumuna benzer. Allah'ın ayetlerini yalanlayan topluluğun vücut verdiği örnek ne kötüdür! Allah, zulme sapmış bir topluluğu doğruya ve güzele ulaştırmaz. Cuma 5
o yüzden kardeşim bırak hamallık yapmayı da bir kere olsun Kur'an'ı okumayı dene...
__________________ 43/44 Dogrusu o Kur'an, senin için de, kavmin için de bir ögüttür ve siz ondan sorguya çekileceksiniz.
Katılma Tarihi: 22 nisan 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 5
selam gerçekçidost,
Allah Teâlâ kullarına İslâmiyet'i tebliğ etmesi için Resûl-i Ekrem'ini
gönderdi. O da bu ilâhî emaneti ashâbına iletti; neye inanacaklarını,
nasıl yapacaklarını titizlikle öğretti. Kendisini örnek almalarını,
yaptığını aynen yapmaya, yapmadıklarından uzak durmaya çalışmaları
gerektiğini hatırlattı. Ashâb-ı kirâm dini tâbiîne, tâbiîn de tebe-i
tâbiîne öğretti. Onlar da bu bilgileri hem yazarak muhâfaza ettiler hem
de nesilden nesile eğitim ve öğretim yoluyla yaşattılar.
Dinin sapasağlam ayakta kalması, Resûlullah'tan öğrenildiği gibi
yaşanmaya gayret edilmesiyle mümkündür. Biz de işte bu sebeple imanda,
ibadette, ahlâk ve yaşayışta Allah'ın Resûlü'nü kendimize model almak
ve hayatımızı sünnete göre şekillendirmek mecburiyetindeyiz. Şayet
hayatımıza sünnet yön vermezse, kapanın elinde kalırız, bizi yemek
isteyenlere yem, yabancılara uydu oluruz. Allah'ın Resûlüne değil
şeytanın dostlarına uyarız. Dini dinimize, ruhu ruhumuza uymayanlar
gibi yaşamayı çağdaşlık zannederiz. İslâmî değerlerden uzaklaşıp
Avrupalıya benzedikçe, bazılarının dediği gibi adam olacağımızı
vehmederiz. Esasen Peygamberler Sultanı Efendimiz başımıza gelecekleri
önceden görmüş, bize âkıbetimizi haber vermiş, yahudi ve hristiyanların
ardına düşerek onları adım adım tâkip edeceğimizi, onların âdet ve
geleneklerini aynen benimseyeceğimizi, hatta onlar daracık deliklere
girseler yani çağdaşlık adına olmadık şeyler yapsalar bizim de onların
ardından gideceğimizi bildirmiştir (Buhârî, İ'tisâm 14; Müslim, İlim 6).
tamam Peygamber (selam olsun),hayatta olsaydı Ondan öğrenirdik, ama 1400 sene önce vefat etmiş bir insandan nasıl öğreneceksin? O'nun hakkında uydurulan şeylere iman ederek mi? Amaaaaa Kur'an okur, anlar ve uygularsan aynen Peygamberimize uydun demektir aynen öğrendin demektir.. Çünkü O da sadece onu yaptı.
Katılma Tarihi: 16 mart 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 171
AbdulVedud Yazdı:
nitekim ibn cüreyc ve abdullah b. mes'ud, bu âyeti umumi manada tefsir etmişler, emir ve yasağının müslümanları bağladığını söylemişlerdir.
bir gün abdullah b. mes'ud: "allah teala dövme yapan (ben yapan) dövme yaptıran, tüylerini alan, güzellik için dişlerinin arasını törpületen ve allah 'm yaratma şeklini değiştiren kadınlara lanet eder" demiştir. onun bu sözü, esedoğullarından ümmü yakub isimli kur'an'ı çok iyi okuyan ve anlayan bir kadına ulaşmış kadın da ibn mesud'a gelerek "işittiğime göre sen şöyle ve şöyle olan kadınlara lanet okumuşsun" demiştir. abdullah bin mesud da o kadına şu cevabı vermiştir:
"niçin ben, resulullah tarafından lanetlenen ve allah'ın kitabında da hükmü bulunan kimseleri lanetlemeyeyim" kadın: "ben kur'an'ın iki kapağının arasında bulunan bütün âyetleri okudum. böyle bir lanetleme bulamadım." demiş, abdullah bin mes'ud da "eğer okumuş olsaydın onu bulurdun. sen allah teala'mn "peygamber size ne verdiyse onu alın. size neyi yasakladıysa ondan da kaçının" âyetini okudun mu? diye sormuş, kadın: "evet okudum" demiştir. bunun üzerine abdullah: "kadınların bunları yapmalarını resulullah yasaklamıştır" demiştir.
görüldüğü gibi ibn mes'ud, bu âyeti "umum ifade eden bîr âyet" olarak genel anlamda tefsir etmiştir. ve resulullah'ın buyurduğu veya yasakladığı her şeyin âyetle zikredilmiş gibi hüküm ifade edeceğini söylemiştir.
Bu yazdığın şey yorumu yapanı bağlar. Doğrusunu Allah bilir.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma