Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Her meseleye sadece Kur'an'da çözüm arayan, hadise, sünnete dönüp bakmayan,
keşke böyle söylemeseydin dr süvari.Kurana bakmamak ne demek sen ne biçim konuşuyorsun,Kurana bakacaz tabi.
Hadi sünnet ve hadis sadece Kuranda olmayan kuralları barındıran bir mecra olsaydı anlayacaktım ama tam tersine Kuranda olmasına rağmen aksi kuralları bize dayatıyor.
hiç boşuna uğraşmayın söyledikleriniz sadece tın eder.Biz Kuranın ne kadar gerekli ve ihtiyacımıza tam cevap veren bir kitap olduğunu biliyoruz.Bizim gönlümüz Kuranla dolu gönlümüzde sünnete ve hadise yer yok...maalesef...
ya siz ne biçim bir zihniyetsiniz.burada hadisden bahsedenler demiyorki:sadecene hadis.şunu şu kafanıza iyicene sokun.hadisden bahsedenler diyorki:ayetleri anlamada biz hadisleride kullanırız.bunu kafanıza eğer alırsa iyicene sokun.
hadis diyenleri sözüm ona kurana pek aldırmayan veya önemsemeyen insanlar gibi göstermeye çalışma ukalalığını bırakın.haddi aşıyorsunuz.hadisin ne olduğunu öğrenin.peygamberin ne olduğunu,peygamberliğin ne manaya geldiğini öğrenin.
gönlüne birşey demiyorum.seni ALLAHA havale ediyorum.ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN.ŞAYET BEN HAKSIZSAM AYNIŞEYİ KENDİM İÇİNDE İSTİYRUM.SABREDİN DİN GÜNÜ GELDİĞİNDE HANGİ DİN ÜZERE OLDUĞUNUZU ANLAYACAKSINIZ.
bir toplum 20 küsur sene peygamberle beraber yaşayacak.onla birlikde savaş meydanlarında savaşacak.hertürlü eziyeti çekecek.sevdiği toprakları terkedip hicret edecek.malı mülkü geride bırakacak.açlığa katlanacak.sonra sizin gibi acayipler çıkacak diyecek ki:bunlar hadisleri bir sonraki kuşağa doğru aktarmadı.yalan konuştular.
ama onların aktardığı kurana inanıyorsun.peki niye inanıyorsun.?samimiyette senden kat ve kat üstün olan o insanların,doğrulukda ve doğruyu muhafazada senden kat ve kat üstün o insanların samimiyetini sorgulamak,güvenmirliliğini sorgulamak sanamı düştü.sen kimsin.neden annene babana inanıyorsun.ya sana yalan konuşuyorlarsa.?şüpheciliği sizi nerelere götürebileceiğine bir bakın.
şimdi bir kaçtane belki yüz tane belki ikyüz tane uydurma şyin hadis olarak toplumda kabul edilesini örnek olarak çıkarıp bütün hadislere saldıracaksınız.evet doğrudur.yüzlerce uydurma şey hadis diye ortaya atılmışdır.ama buna dayanarak sahih hadis yokdur demekse sadecene ahmaklıkdır.zaten uydurmalar alimler tarafından ortaya konmuşdur.hala varsa onlarıda ortaya koymaklazım.ama sahih hadis yokdur demek ALLAHIN DİNİNE bir hakarettir.20 küsür sene peygamberle beraber yaşamış insanların emeiğne,samimiyetine,kanlarına,canlarına,doğruluklarına hakarettir.
Katılma Tarihi: 17 mart 2008 Yer: Netherlands Gönderilenler: 421
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Allah islah etsin, biz de boyle bir zihniyete sahibiz iste..
Biz sizden, sizden bizden uzaksiniz.. Olur boyle gorus farkliliklari kardesler arasinda. Birbirimizi incitmeye suclamaya gerek yok.. Kimse Peygamber'in agzindan duymadi hadisleri yada Onunla beraber degildi o hadisler yazilirken.. Allah'in hakkinda delil indirmediginin arkasindan gitmiyoruz sadece bu bizim zihniyetimiz. Icinde zan ve suphe olan kaynaklari kabul etmiyoruz iste bu.. Eger siz, yazili tum hadis kitaplarinda bir tane dahi suphe yok celiski yok uydurma yok, kurana aykirilik yok, akla bilme aykirilik yok, kulture aykirilik yok diyorsaniz ozaman bunu kanitlayin..! Ancak bir hadisi bir hadise nesh ederek degil.. !
Icinde en ufak suphe duydugum birseye inanmam, inananlara da selam der gecer giderim.. ! Eger, Kuran'da akla aykirilik olsaydi, evrensel olmasaydi, suphe ve celiski olsaydi, Kuran'a olan inancim da belki bukadar guclu olmayacakti.. Ancak, boyle bir muhtesem Kitap ki Kuran, onunla tanisan birisinin, hadislerle onu anlamaya calismasi neredeyse imkansiz.. Cunku, Kuran okadar acik ve net bir kitap ki.. Bu yuzden yeryuzunde tum dunya hadisleri delil edinse, ben kendi icimden gelen sesi dinlerim..
Anlamadigimiz olur mu Kuran'da, tabii ki olur.. Kuran'in hepsini anlayacagiz diye birsey var mi, tabii ki yok.. Kuran Peygamber'e 23 yilda inmis.. Sindire sindire okumus Peygamber dahi.. Bizim, 3 yilda kavrayamadik olmuyor diye Kuran eksik dememiz, akilsizliktir, sabirsizliktir..
Kuran mucizeleri adli kitapta ki bulunan mucizeleri, 1400 yil once anladilar mi, bu bunun icin boyledir mi dediler, eger oyle ise hadisler aciklayici oldugu icin o ayetlerin neleri anlatmaya calistigini da aciklamasi lazimdi.. Ancak, Kuran evrenseldir, bizim okudugumuz ve yuzeysel olarak anlayabildigimiz kimi ayetler, belki bundan 100 yil sonra kesfedilecek, ve bu ayet buna yonlendiriyormus denilecek.. yeni yeni Kuran mucizeleri bulunacak..
Kuran her devrin, her kulturun, her asrin kendinde birsey bulacagi, muhtesem bir Kitap.. Kuran dedikten sonra yanina hicbir + koymuyorum ve yoluma boyle devam ediyorum Allah'in izniyle..
ya siz ne biçim bir zihniyetsiniz.burada hadisden bahsedenler demiyorki:sadecene hadis.şunu şu kafanıza iyicene sokun.hadisden bahsedenler diyorki:ayetleri anlamada biz hadisleride kullanırız.bunu kafanıza eğer alırsa iyicene sokun.
Hiçte öyle demiyorlarlar. Hadis dinin temel kaynaklarından biridir, onları kabul etmeyen kafir olur, doğru yolu bulamaz, sapıtır deniyor. Hatta Kur'anı anlamak için çabalamak yetersiz O'nu sadece ilim sahipleri anlar, siz iyisimi buyrun hadislere mezhep imamlarının çizdiği yola deniyor. (Arapça okunmasına ise itiraz yok). Gerçi belkide senin mezhep imamın buna izin vermiştir oladabilir ben yinede zannda bulunmayayım.
ad_sız Yazdı:
hadis diyenleri sözüm ona kurana pek aldırmayan veya önemsemeyen insanlar gibi göstermeye çalışma ukalalığını bırakın.haddi aşıyorsunuz.hadisin ne olduğunu öğrenin.peygamberin ne olduğunu,peygamberliğin ne manaya geldiğini öğrenin.
Hadisin (Kur'an dışındaki sözlerin), peygamberin ne manaya geldiğini tek kaynak kabul ettiğimiz Kur'an vasıtasıyla el Alim olan bize öğretiyor sen bizi dert etme lütfen.
ad_sız Yazdı:
gönlüne birşey demiyorum.seni ALLAHA havale ediyorum.ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN.ŞAYET BEN HAKSIZSAM AYNIŞEYİ KENDİM İÇİNDE İSTİYRUM.SABREDİN DİN GÜNÜ GELDİĞİNDE HANGİ DİN ÜZERE OLDUĞUNUZU ANLAYACAKSINIZ.
Elbette tartıştığımız konular hakkında Allah aramızda hüküm verecektir.
ad_sız Yazdı:
bir toplum 20 küsur sene peygamberle beraber yaşayacak.onla birlikde savaş meydanlarında savaşacak.hertürlü eziyeti çekecek.sevdiği toprakları terkedip hicret edecek.malı mülkü geride bırakacak.açlığa katlanacak.sonra sizin gibi acayipler çıkacak diyecek ki:bunlar hadisleri bir sonraki kuşağa doğru aktarmadı.yalan konuştular.
Peygamber dönemindeki tüm insanların davete uyduklarına yönelik elinizde kanıt var mı? Kaldı ki aralarında müşrikleri olduğunuda hepimiz biliyoruz. Hadi bunuda geçtik hadislerin toplandığı dönemdeki ikinci, üçüncü kuşak zatların dürüstlüğü hakkında deliliniz var mı?
ad_sız Yazdı:
ama onların aktardığı kurana inanıyorsun.
Elbette inanırım çünkü onu koruyan ve korumayı taahhüt eden bizzat Allah'ın kendisi.
ad_sız Yazdı:
peki niye inanıyorsun.?samimiyette senden kat ve kat üstün olan o insanların,doğrulukda ve doğruyu muhafazada senden kat ve kat üstün o insanların samimiyetini sorgulamak,güvenmirliliğini sorgulamak sanamı düştü.sen kimsin.neden annene babana inanıyorsun.ya sana yalan konuşuyorlarsa.?şüpheciliği sizi nerelere götürebileceiğine bir bakın.
Şüphecilik bizi doğruya götürdü en azından doğru bir yolun kulvarına soktu. Oysa siz şartlanmışlık ve atalarınızdan gördüğünüzü din diye olduğu gibi aldınız. Aklı devre dışı bıraktınız. Şu an nerdesiniz?
ad_sız Yazdı:
şimdi bir kaçtane belki yüz tane belki ikyüz tane uydurma şyin hadis olarak toplumda kabul edilesini örnek olarak çıkarıp bütün hadislere saldıracaksınız.evet doğrudur.yüzlerce uydurma şey hadis diye ortaya atılmışdır.ama buna dayanarak sahih hadis yokdur demekse sadecene ahmaklıkdır.zaten uydurmalar alimler tarafından ortaya konmuşdur.hala varsa onlarıda ortaya koymaklazım.ama sahih hadis yokdur demek ALLAHIN DİNİNE bir hakarettir.20 küsür sene peygamberle beraber yaşamış insanların emeiğne,samimiyetine,kanlarına,canlarına,doğruluklarına hakarettir.
Asıl peygamberin söylemediği ve söyleyemeceği sözleri ona maletmek Allah'a ve Resulune en büyük hakarettir. Ama malesef anlayamıyorsunuz.
Ne çok ilahınız var.. hadis imamları.. mezhep imamları..alimler.. müctehitler; 4 mezhep ve günümüze kadar türemiş binlerce ulema...
Bu abdulvedud ve Adsız'a hayranım.. bu kadar ilahı aynı zamanda memnun etmek kolay olmasa gerek.. Bir de müthiş kıvrak bir zekaya sahipler: "Allah, niye peygamber göndermiş, Kur'an'ı bir melekle de yazılı olarak gönderemezmiydi ? ..." mantıklarınca iddialarırında haklılıklarını anlatııyorlar...
Allah Rasul'ünü, kendisiyle hadis söyleme yarışı için göndermiş, kendisi mi daha çok hadis söyleyecek, merak edip görmek istemiş...Aslında sonuç önceden Allah tarafından biliniyorsa da, O'ndan sonra gelecek nesillerin de Muhammed'i seçmekle ne kadar iyi ettiğini , isabetli bir seçim yaptığını götermek istemişti Belki de: Gördünüz mü, benim rasüllüm, benden de uyanık çıktı; Benim unuttuklarımı hatırlatırıyor, eksiklerimi tamamlıyor, yanlışlarımı düzeltiyor, fazlalıkları görüp çıkarıyor, isabet ettiremediklerimin yerine daha uygun olanını koyuyor, göremediklerimi görüyor, açıklayamadıklarımı açıklıyor... Şimdi niçin Muhammed'i seçtğimi anladınız mı ey ğafil "Kur'an yeterlidir" diyenler...!!!
Zaten bu Kur'an, Rarül'ü anlatmıyor, nası l davranacağı, nasıl söyliyeceği..hayatı ile ilgili hiç bir şey de içinde yer almıyor, arkadaşlarının da içinde hayatları yok; Mekke dönemi, Hicretleri, Medine'deki hayat... savaşları... munafıkların tutumları, onlarla ilişkiler...Ehl'i Kitp ve onlarla olan ilişkiler de yer almıyor...Kitab'ın içine Allah'ın koyduğu ilkeler de hep yarım yamalak.. kuralları hep yetersiz...içinde nerede ise yasakladığı bir şey yok...Böyle yarım yamalak din olur mu? Öyle ise bir ortağa, tamamlayıcı bir ikinci kurana ihtiyaç var .. Muhammed Allah'n ortağdır, kitabının adı da :HADİS...
Kitabını toplayıp iki kapak arasına koyamadığı için kusuruna bakmazsınız .. Yerine onlarca muhaddisi, binlerce de ulemayı bu işle görevlendirmiş öyle ayrılmıştır bu fani dünyadan, müsterih olun! Hem, " BU ÜMMETİN ALİMLERİ BENİ İSRAİLİN PEYGAMBERLERİ GİBİDİR." , " ALİMLER PEYGAMBERLERİN VARİSLERİDİR." Hadislerini bilmeyeniniz yoktur sanırım.."
" İKİNCİ BİR KURAN İSTEMİŞLERDİ" ya! Onlar da bu Kur'n'in yeterli olmadığını ta başından görmüşlerdi !!
Katılma Tarihi: 26 nisan 2007 Yer: Australia Gönderilenler: 854
Merhaba,
Mutlak olarak Aziz Allah kutsal olan yegane varliktir, ondan gayrisi muhtac olan mahlukattir.
Muhammed veya baska bir resul hiyerarsik olarak bir ast mevkideki kutsal varliklar olarak gorulurse bu apacik sirk olur. Tamamen mahluk olani soyle veya boyle Allah'a izafe etmeye kalmak, Muhammed'in ilettigi mesaja ters dusmektedir. Muhammed bir kul oldugunun bilincinde davranarak haddini bilmistir. Allah'in yanisira veya onu takiben bir alt mevkide yer edinme gibi bir edepsizligi sergilemesi ona yakismaz. Allah ondan razi olsun, cok buyuk bir titizlikle gorevini yerine getirmeye gayret etti, yasaminda Allah'in takdirine mazhar oldu.
Muhammed'in risalet yasami ve soylemi Kuran idi. Kisisel hayatini tamamen Kuran dogrultusunda insa etme cabasini tasimaktaydi. Onun vahyi cok iyi kavrayarak yasadigi hayat Kuran'in yasam sekli idi. Bu yasam seklini sunnet olarak tanimlayacak olursak, sunnetin Kuran'dan sonra ikinci bir kaynak olmasi soz konusu degildir. Zira sunnet zaten Kuran'da mevcuttur. Muhammed'in ve cevresindeki insanlarin sozlerini tespit edip hukumsel bir statuye sokmak bunlari bir din kaynagi olarak gormek Kuran'i anlamamis olmanin bir sonucudur. Muhammed ve cagdaslari hakkinda sahip olunacak bilgiler sadece arka plani kavramak icin gerekli olmaktadir. Bu arka plani kavramakta hadis kulliyati cok sinirli bir rol oynamaktadir. Cunku hadisler bize Kuran'in vahyedildigi ortamdan ziyade rivayet halkasinin son zincirlerinin ortami hakkinda malumat sahibi kilmaktadir. Ayriyeten hadislerin ekoller arasi rekabetlerin kizistigi donemlerde daha cok on plana cikmis olduklarini gormekteyiz. Resul'un ardindan onun egitimini almis samimi arkadaslari Kuran'in uygulanisinda resul ornekligini takip etmekle birlikte, onun sozlerini Kuran'dan sonraki bir kaynak gibi gormuyorlardi. Muhammed'in guzel ornekligi onlari robot gibi davranmaya sevketmiyordu. Muhammed'in guzel ornekligi geregi Kuran'dan besleniyorlardi. Onu kendi canlarindan ote sevenler dahi onu kutsallastirmaya yeltenmiyorlardi.
Onemli bir ricam olacak.Lutfen fikirlerimizi ortaya koyarken muhataplarin onurunu incitmeyelim. Bu davranislar nefsimize hizmetten baska bir ise yaramamaktadir. Allah'a hesap verecegimizin bilincinde davranmaliyiz. Her birimizin gaflet aninda dusebilecegi bu olumsuz durumdan uzaklasmamiz umidiyle .
Rabbim hepimize inanmak,guzel davranmak,hakki ve sabri tavsiye ederek husrandan kurtulmak nasib etsin.
Muhliskul kardeş,güzel uyarılar yapıyorsun,sağol,amma karşımızda aklını kullanmayan,hurafelerinden zerre taviz vermeyen ve bol bol "kes-kopyala-yapıştır" eyleyen bir güruh var. Onların kafalarını çatlatırcasına anlatmazsak,korkarım bütün söylenenler birer kıl-ü kal olacak.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Katılma Tarihi: 26 nisan 2007 Yer: Australia Gönderilenler: 854
Merhaba,
Sayin Adalet, sizin bildiginiz uzere, Vahyin iletimi ancak ona yarisir tarzda olabilir. Bu dinin sahibi yuce Allah, Resulu Muhammed gibi titiz bir kimseye , bize cok basit gibi gorunebilecek hatalar uzerine dahi elestiriler yoneltmistir. Allah bu dinin hic bir mensubunu, din uzerinde tasarruf sahibi kilmamistir. Bu yuzden onun tanimladigi tarzda bir iletisim olusturmaliyiz. Misyon cok degerli ve agir, onu ustlenenler onun koydugu yontemlere uygun olarak ona yarasir sekilde, davranmak zorundadir. Kimsenin kendi nefsini tatmin etme gayretlerine girme hakki yoktur.
Sayin arkadasim benim onerilerim kimseyi elestirmek icin degil, benim yaptigim, kendim dahil olmak uzere bu davaya kendini adamis olan kimselere bir hatirlatma yapmak ve tavsiyelesmedir. Biz ne pasif davranarak eziklik icinde kivranabiliriz, ne ates puskururerek yakip yikabiliriz, nede inananlarin basvurmayacagi alaycilik, kucuk gorme, girgir gecme girisimlerinde bulunabiliriz. Birde yolun bu kadar basinda iken toplumu dislama yerine Ortak kelimede bulusarak, zikri kavrama imakanlari olusturmaliyiz. Bir cirpida dislayarak karsit olarak davranmaya zorladigimiz insanlarin sapmalarinda bizim de payimizin olabilecegini dusunelim. Tamamen Allah'a ait olan hukmetmeyi ona birakarak insanlara Zikri anlama firsatlarini olusturma cabalari sergileyelim.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma