Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam,
Hasan Akçay yazdı:
Yüce Allah, Ahzab 52'de Hz. Muhammed'e seslenerek şöyle diyor: "Kadınlar artık sana helal değil. Onları güzel bulsan bile , eşlerinle değiştirmen de."
Görüldüğü üzere Allah'ın elçisi artık (min ba'd) eş te değiştiremez." -LATEBEDDELE-. Neden? Çünkü çok eşlidir."
.....................
..." Gerçekte çok evlilik haramdır. Çünkü ZULUMDUR.Allah'ın dininde zulum yasaktır; caiz ilan edilemez. "Allah asla zulmetmez; insanlara kendileri zulmediyor." (Yunus:44)
......................
" Önce şu gerçeği görelim : Çok eşlilik zulumdur."
............................................................ ...............................
Merak ediyorum; acaba Allah'ın Elçisi çok eşlilik evlilikleri Risalet'ten önce mi sonra mı yaptı ? Şayet sonra yaptı ise, ortada işlenmiş bir zulum varmıdır yokmudur? Hasan Akçay'ın tesbitine göre , bu bir zulum olmalıdır. "Çünkü çok eşliliktir;çok eşlilik de zulumdur." Bu durumda , "Ahzab öncesi-sonrası" sınırlandırılması söz konusu olmasa gerek ! Bugün zulum olanın yarın da zulum olması; dün zulum olmayanın bugün de zulum olmaması gerekir, diye düşünüyorum.
Siyer-i Nebi bilgilerimize göre, Allah'ın Elçisi 25 yaşından ilk eşi Hatice'nin ölümünün sonrasına kadar tek eşli idi ve çok eşlilikleri Medine'de gerçekleşmiştir. Şayet bu bilgiler doğru ise, Allah, Elçisi hazır tek eşliliğe alışmışken, niçin çok eşliliğine izin vermiş ola?! Çok evlilik kötü olduğu için yasaklanmıştır; yasaklandığı için kötüdür denemez, diye düşünüyorum... Peki bu durumda, bu zulmun sorumlusu kim ola?
Doğruya ulaşmada başarılar dileği ile...
|