Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
İlk yazılanlara da bakarak, konuyu ürünün sağlıklı olması ve şirket politikaları olmak üzere ikiye ayırmak lazım diye düşünüyorum.
Şirket politikalarında, ürünün yapısını hiç düşünmeyip, şirketin hareketleri belirleyici olmalı, yoksa adam bal, süt, organik meyve üretir, kazandığı para ile haram iş yapar.
Cola, insan bedeninde EROİN etkisi yapıyor İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Coca Cola’nın zararları hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.
Barsak Hastalıkları konusunda bilgi paylaşımı yapan www.barsakforum.com sitesine yazı gönderen Prof. Dr. Karatay, “koka kola içince vücudunuzda neler olduğunun farkında mısınız?” diyerek aşağıdaki açıklamayı yaptı:
1. İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan ‘fosforik asiddir’. 2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar. 3. 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir. 4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.) 5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur. 6. Kolaya ve tatlılara saldırısınız. 7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ gelişir. 8. Şişmanlık Hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.
__________________ SAYGILARIMLA.
aydemir
Teşekkürler Aydemir Kardeş
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Katılma Tarihi: 17 mart 2008 Yer: Netherlands Gönderilenler: 421
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Kendimden biliyorum, 3 aydir cola icmiyorum. 3 ay oncesine gore daha rahat uyuyorum, bas agrisi neredeyse hic yok.
Herkese, cola ve benzerleri yerine katkisiz meyva sularini tavsiye ederim..!
Cola da ki asit ve kafeinin zararlari, kanser riskiyle de kalmiyor. Saglik elden gidince cok gec.
Insan vucudu butun hormonlari barindirir.. Mutluluk-uzuntu-sinir vs. Ancak bu hormonlarin nezaman nasil salgilandigi onemli. Sevmeyi bilmezseniz, dogayla ic ice olmazsaniz, bir kelebegi izleyecek sabriniz yoksa, mutluluk hormonunu beyin salgilamaz ve siz bu hormon eksikliginin yerini doldurmak icin disaridan bunu saglayacak cola-eroin-uyusturucu vs alir kullanirsaniz. Bundan sonra ki asama da artik beyin kendini bir adim geri cekmistir, tembellesip hazira konmaya alismistir vucud. Ve dolayisiyle bagimlilik baslamistir..
Kötü bagimliliktan kurtulmanin yoluda, beynimizi tekrar islevsel hale getirmek. Bu da ancak sevgiyle, azimle olur.
Tabii, sadece cola-sigara veya uyusturu icin gecerli degil. Ayni sekilde eger gercek hayatta sosyallesme problemeniz varsa, bu defa sanal ortam bagimlisi oluyorsunuz. Oyunlara bagimlilik, insanin adrenaline olan ihtiyacini karsiliyor. Adrenalin hormonu, korku-tehlike-heyecan-sinir aninda salgilanir ve beyne-kalbe giden damarlar genisler, artan kan ihtiyaci karsilanir. Korku-tehlike veya cok heyecan duydugumuz bir ani bu yüzden unutmayiz. Insan'in bu hormonu nerede bulacagi önemli, sinav öncesi heyecandan oturu salgilanabilir. Veya sinirlendiginizde, tehlike aninda. Tabii bu hormon salgilansin diyerek, kendimizi tehlikeye atmamiz sacma olur. Adrenalin, cok az gerekir vucuda.
Vucud, tembellige cabuk alisir.. Aynen bu durum hadislersiz yapamayacagini dusunen insanlar icin de gecerli.. Artik, ayak adimlarini dahi hadislerle atar olmuslardir. Beyin kendini rahata cekmistir..
Marka ayrımı yapmadan gazlı içecekler sağlığa zararlıdır denebilir, mümkün olduğunca az tüketilmesi en güzeli olur denebilir, hatta mümkün ise hiç tüketilmesinler denebilir.
Bununla birlikte gazlı içecekler, alkollü içecekler gibi değildir, haram ya da günah değildir. Kola, bira ile aynı değildir. Olsa olsa patates kızartması, cips, sigara ile aynı gruptadır.
Gazlı içecek içiyor diye insanları azarlamayı da üslup olarak doğru bulmuyorum. Sağlığa zararı ortada. İçilmesini ben uygun bulmuyorum denir olur biter. Konunun ilk başlığına bakarak sadece sağlık konusunda konuşuyorum.
Kendimden biliyorum, 3 aydir cola icmiyorum. 3 ay oncesine gore daha rahat uyuyorum, bas agrisi neredeyse hic yok.
Herkese, cola ve benzerleri yerine katkisiz meyva sularini tavsiye ederim..!
Cola da ki asit ve kafeinin zararlari, kanser riskiyle de kalmiyor. Saglik elden gidince cok gec.
Insan vucudu butun hormonlari barindirir.. Mutluluk-uzuntu-sinir vs. Ancak bu hormonlarin nezaman nasil salgilandigi onemli. Sevmeyi bilmezseniz, dogayla ic ice olmazsaniz, bir kelebegi izleyecek sabriniz yoksa, mutluluk hormonunu beyin salgilamaz ve siz bu hormon eksikliginin yerini doldurmak icin disaridan bunu saglayacak cola-eroin-uyusturucu vs alir kullanirsaniz. Bundan sonra ki asama da artik beyin kendini bir adim geri cekmistir, tembellesip hazira konmaya alismistir vucud. Ve dolayisiyle bagimlilik baslamistir..
Kötü bagimliliktan kurtulmanin yoluda, beynimizi tekrar islevsel hale getirmek. Bu da ancak sevgiyle, azimle olur.
Tabii, sadece cola-sigara veya uyusturu icin gecerli degil. Ayni sekilde eger gercek hayatta sosyallesme problemeniz varsa, bu defa sanal ortam bagimlisi oluyorsunuz. Oyunlara bagimlilik, insanin adrenaline olan ihtiyacini karsiliyor. Adrenalin hormonu, korku-tehlike-heyecan-sinir aninda salgilanir ve beyne-kalbe giden damarlar genisler, artan kan ihtiyaci karsilanir. Korku-tehlike veya cok heyecan duydugumuz bir ani bu yüzden unutmayiz. Insan'in bu hormonu nerede bulacagi önemli, sinav öncesi heyecandan oturu salgilanabilir. Veya sinirlendiginizde, tehlike aninda. Tabii bu hormon salgilansin diyerek, kendimizi tehlikeye atmamiz sacma olur. Adrenalin, cok az gerekir vucuda.
Vucud, tembellige cabuk alisir.. Aynen bu durum hadislersiz yapamayacagini dusunen insanlar icin de gecerli.. Artik, ayak adimlarini dahi hadislerle atar olmuslardir. Beyin kendini rahata cekmistir..
Coca cola kansorejende kim kanser olmuş Allah aşkına Hem şunu iyi bilinki Allah izin vermeden kimse hasta olmaz Hayatın boyunca günde 10 paket sigara içsen 100 yaşına kadar devam etsen yine Allahın izni olmada o sigaradan dolayı hastalanmazsın işde bu kadar bir daha bir şey yazarken bunu düşün.
o zaman siz kendinizi uçurumdan assagida atabilirsiniz hiç korkmadan Allah dilemedikten sonra,eceliniz gelmemisse bisey olmaz nasil olsa:D:D
__________________ 21/10 Andolsun ki, size öyle bir kitap indirdik ki. bütün şanınız ondadır; hala akıllanmayacak mısınız?
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma