Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Musluman olmak yeterli degilmiki yanina ilaveler gerekiyor.
Sosyalist musluman, kominist musluman, fasist musluman, kapitalist musluman,liberal musluman ve bunlarin yanisira gelenekteki her cesidiyle olan muslumanliklar da kemalist muslumanligin yanisira caizmidir?
Allah ile olan iliskimizi belirlemesi acisindan layik gorulen bir vasfin, aracilar sokarak lekelenmesi Kuran'a uygunmudur.
Kemalist müslüman derken ,insanın dini ne olursa olsun herhangi bir fikrin insanıda olabilir demek istedim.Yani Kemalizmi müslümanın bir sıfatı olarak oraya yazmadım.Hani diyorlar ya bir kişi ya müslüman olabilir ya laik.İkisi bir arada olmaz.Ben buna katılmadığımı yani kendisini nasıl tanımlarsa tanımlasın bir insanın herhangi bir inanca mensub olabileceğini ifade ettim.
Evet,ben Rabbim eğer kabul ederse bir Kuran müslümanıyım,aynı zamanda bu Cumhuriyet'in yetiştirdiği bir insan olarak Kemalist bir Cumhuriyet evladıyım.
İslam'a sıfat aramak densizliktir,o manada ifade etmek istemedim ama sanırım yanlış anlaşılmış.Ama elbette uyarı için teşekkür ederim,inşallah meramımı bu sefer doğru iletebilmişimdir.
Sevgi ve Saygıyla...
__________________ Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir...
Islam ibadetlerde mi gecerli yoksa, siyasi, sosyoloji, dunya gorusunde de gecerli olmali mi.. Ben, bir muslumanin, ben komunistim, ben kemalistim veya ben ....izm demesini anlayamiyorum.. Felsefi-siyasi gorusler kisilere aittir. Bir muslumanin felsefesi de, siyasi gorusu de Islam olmasi gerek diye dusunuyorum..
Yalniz ve yalnizca Islam.. Ne ilimlisi, nede yesili nede yenisi..
Islama tabii olanlarda, muslumanlar. Ne komunist musluman, ne feminist musluman ne racist ne de facist nede hanefi-maliki-safii-hanbeli, yalniz ve yalnizca MUSLUMAN..
Katılma Tarihi: 25 mart 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 156
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Kemalistler içinde dindar olabilecek kişi tahmin etmediğimden, tüm kemalistlerin dini sadece bir felsefe ve siyasi akım gördüğünü düşündüğümden, böyle yazdım. zira Kuran ı rehber edinen biri bence, Kemalizmi rehber edinemez. diğer bir konu şudur; islamdan ve müslümandan alerjik reaksiyon geçirenlerin en tahammül edemediği şey başörtüsüdür. üniversitelere her kılıkta insan girebilir ama başörtülü olmasın! niye? çünkü islamı temsil ediyor. tıpkı ezan gibi. aslında islamı en mükemmel temsil eden Kuran dır. fakat bu putperestler Kuran la zaten muhatap olmadıklarından okullarda, resmi dairelerde vs. örtülü kadın görünce cinnet geçiriyorlar. şimdi bakıyorum başörtüsü deyince maalesef bazı dindar olduğunu sanan arkadaşlar da cinnet geçirir olmuş. yani islam alimleri binlerce konuda isabet etmişler! milyarlarca müslüman başörtüsünü Kuran ın emri diye örterken zırvalıyorlar! örtmeyin diyenler haklı! acaba kim zırvalıyor? örtünmenin sınırları bellidir, evlenmekten ümidini kesmiş ihtiyar kadınlar dış elbiselerini çıkarabilir, emrinden ne anlıyorsunuz? dış elbiseyi çıkarınca göğüsler ortada mı kalıyor. tabi ki iç elbise var süs olan. süslü iç elbise dışarıda örtülecek saçlar örtülecek ki kadının dindar bir müslüman olduğu belli olsun. yoksa şu an Türkiyeden açık bir bayan Amerikaya gitse müslüman olduğu anlaşılmaz. ama başörtülü tesettürlü gitse dünyanın her yerinde dindar müslüman olduğu anlaşılır. demek ki günümüzde Allah ın izniyle dindar kadın Kuran a uygun tavır sergiliyor.
__________________ Artık sadece kainat kitabını okuyorum. Daima Rabbime teşekkür ederek.
bir de şu konu var ki; takva elbisesi kalbe giyilir. bez elbise vücuda. beşeri ilişkilerde karşı etkileşim esasdır. insanların takvasını Allah tan başkası bilemez. oysa dış durumu bizi etkiler. kadın görünüşünün güzelliği bütün reklam sektörünün meta sı haline gelmiştir. banka, sigorta, araba, dondurma v.s. hep kadının cazibesini kullanıyor. neden dersiniz? eğer tüm kadınlar tesettüre girse günümüz reklam sektörü çöker. örtünme, işte burada bile kadının kullanılmasını engeller bir hükümdür. AÇIL, SAÇIL (Haşa) Kuran engel değil diyenlerin gerçek niyetlerini açıklamaya davet ediyorum. bir de şunu açıklasınlar; nereye kadar açılacaklar? açılma bir başladı mı nerede durur? mesela denize nasıl girecekler?
__________________ Artık sadece kainat kitabını okuyorum. Daima Rabbime teşekkür ederek.
Aşagıdaki yorum bir arkaaşa aıt;bu konuda yorumlarınızı beklıyorum.Insanlıgın var oldugu ılk dönemden bu yana görülen başörtüsü tevaturmudur.Hristiyanlarda,Yahudilerde ayrıca tarihin hiç bir kaynagında bu konu gündem edilmemiştir.neyse aşagıdaki yoruma bakalım yorumlarınızı beklıyorum...
1-)Namazın şeklı ve kılınış biçiminin Kuranda yeralmama nedeni tevatur olarak ılk zamanlardan bu yana uygulanan bır ıbadet olmasıydı.ÖRNEK: Yahudılerin,Hristıyanların ta eski zamanlardan bu yana kılına gelmesıydı.
2-)Başörtusunun Kuranda yeralmama nedeni kendı yorumum ta eski çaglardan beri uygulana gelmesiydi.ÖRNEK: Yahudilerin,Hristiyanların hatta farklı bazı dindeki bayanların başörtülü olmaları.
Sonuç olarak Kuran dönemde hanımların uyguladıgı bir duruma duzenleme getırdı.ve o döenmdekı ınsanlar bu durumu bıldıklerı için itiraz etmediler eger olsaydı bırden fazla ayet olurdu.Ayrıca şimdiye kadar 1400 yıllık islam tarihi sürecinde mezheplerde,hadislerde,fıkıh kitaplarında ve en önemlısı kuranda böyle bir durumun detayından varlıgı veya yoklugundan bahsedılmemıştır. insanlıgın ılk dönemlerınden bu yana uygulana gelen bır davranışın şimdi de geçerlı olması kadar normal bır durum olabılırmı. Bu çıkarımlar kendı yorumumdur.En doğrusunu RAbbım bılır.Bir bacımız şöyle demişti.'Hanif bilince sahip olan birisi olarak bu bilnce sahip olmayan ınsanlardan şekılsel olarak farkım olacaksa bunlardan biride başörtuyle olmalıdır.ve hanif olma yolunda olan dıger bılınçsız başörtulu ınsanlara örnek olmuş olurum. Son olarak yarın samımıyetle aşırıya kaçmadan örtusunu örten bır bayan yarın Allahın huzuruna alnı açık başı dık çıkar.diye düşünüyorum.
BAŞÖRTÜSÜ=SAMİMİYET,GÖNÜL VİCDAN RAHATLIGI,İMANİ DAVRANIŞ diye açıklanabılır v.s
__________________ ZÜMER-2739/27 Andolsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
Kardeşim, meselenin özü şu dur; tevatür denilen şey tevatürü anlayan için bir bilgi ifade eder. Peygamberiminzden sonra ashabın bir kısmı 40 seneden fazla ve onlardan dinin tevatür yoluyla öğrenen tabiin i de sayarsak iki nesil tevatüren Kuran ı ezbere bilmesede uygulamayı direkt olarak ilk elden öğrenmiş ve yaşamışlardır. tabbinden sonraki nesil artık canlı örnek azalmaya başlayınca dini hükümleri yazılı hale getirip nesilden nesile aktarılmasını sağlamak istediler. bu üçüncü nesil için öncekilerin çoğundan gelen yalanlanamayacak derecede kuvvetli bilgi tevatur dür. bu bilgi onlar için tevatürdür. çünkü onlar hadisi aldıkları kişilerin güvenirliliğine kaniydiler.
eskiden kılıç ve at kulllanılıyordu şimdi ise silah ve tank.Ama Kuran kılıç ve attan bahseder.Kimse kılıç ve at farz demiyor!
Eskiden yazılar ceylan dersine yazılırdı şimdi ise ağaç mamulü kağıtlara Ama Kuran ceylan derisinden bahseder.Kimse ceylan derisi farz demiyor!
Eskiden otağlarda otururlardı şimdi apartmanlarda.Ama Kuran otağlardan bahseder.Kimse apartman yerine otağ kurun otağ farzdır demiyor!
Eskiden hurma popülerdi Kuran hurmanın nimet oluşundan bahsedeer.Ama kimse hurma farz demiyor!
Eskiden ipek çok sevilirdi Kuran ipekten bahseder kimse ipek farzdır demiyor tam tersine erkeğe haram diyor!
Neden yukardakiler farz değil.Neden at,kılıç,cübbe,otağ,hurma,misvak,ipek,gümüş altın ibrikler bize dayatılmıyor.Tam tersine neden Kuranda olmayan şeyler bize kural olarak dayatılıyor sünnet,recm,köpek haramlığı vs.
Kuran okuyan bir insan pekala Kurandan işe gelinen şeylerin kabul edildiği işe gelinmeyen şeylerin kabul edilmediğini anlar...
Peki Rabbimiz Arabistanda var olan kadınların başörtülü olduğunu görüp de başörtülülerini yakaya indirsin demiş de Avrupada yaşayan bir kadın için başörtüsü tak diye ayrı bir hüküm getirmemiş.Yoksa dünyadaki tüm kadınlar başörtümü takıyordu ki Rabbimiz başörtü takın değil de başınızda var olanı yakaya indirin demiş?
Kuran okuduğunuzda hitaptan ne demek istediğini anlarsınız!
Belki başka bir kız şöyle anlar başımdaki örtüyü alıp omuzumun üstüne bırakayım.böyle bir yorum da pekala çıkar.
bir çocuk gibi cahilce sorular soruyorsun. sen önce usul ve ahkam öğrensen de gereksiz laf kalabalığı olmasa. Kuran da Allah Teala bir şeyi yapın diyorsa bu vucub ifade eder. yani emirdir. bir şeyi yapmayın diyorsa bu da haramdır. bu emirlerden bir şarta bağladığı varsa o da dikkate alınır. mesela namaz kılın diyor ama vaktinde kılın. süslenebilirsiniz diyor ama dışarıda yabancı erkeklere karşı süslerininzi gizleyin, örtünüzü düzgünce örtün dış elsisenizi giyin. dikkat edersen ayet -müminelere de ki; - diye başlıyor. yani avrupalı asyalı ayrımı yok. tüm mümin kadınları bağlayan bir kural. işine gelmeyeni tartışmıyoruz. doğrusunu arayana söylüyoruz. Kuran ve sünnet, biri mana diğeri aksiyondur. manayı çözemeyenler, Peygamberimiz nasıl hareket etmiş ona baksın. Zira Kuran - 33/21- Andolsun, Allah'ın Resülünde sizin için; Allah'a ve ahiret gününe
kavuşmayi uman, Allah'ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır. - diyor.
Allah hakkıyla bilendir.
24/60- Artık evlenme ümidi beslemeyen, hayızdan ve doğumdan kesilmiş yaşliıkadınların zinetlerini göstermeksizin dış elbiselerini çıkarmalarında kendileri
için bir günah yoktur. Ama yine sakınmaları onlar için daha hayırlıdır. Allah
hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.
yaşlı kadın hangi zinetini gizleyecek? yaşlı kadınlar takı takar mı?
hem taksa bile çok nadirdir. buradaki emir genele hitap ediyor. yani
tüm yaşlı kadınlarda olabilecek olan zinetler söz konusu. bu nedir?
tabi ki dökülmediyse saçları, gerdanı, bacakları v.s.
neden? yaşlı kadınlara dahi nefsi uyanan sapıklar var da ondan. onlara
karşı açılıp davet çıkarmamaları için. ve de örtünmek edebe daha uygun
olduğu için. her şeye rağmen dış elbiseyi çıkarmamanız sakınmanız için daha uygundur. neden sakınmak için? gözü dömüş sapıklardan sakınmak için. yaşlı da olsan yine kadınsın. süslü ve güzel iç elbisenle gözü dönmüş erkeklerin nefsini uyandırabilirsin. davetkar görünebilirsin. davetkar olma. eğer kastedilen zinetler, bazılarının dediği gibi altın süs eşyası olsaydı. Kuran ın önce kuyumcuları uyarması gerekirdi. vitrinlerinizi örtün. parıldayan altınlar hırsızların dikkatini çeker. çalmak için fırsat kollarlar. yada uyarı hırsızlığa karşı olsaydı, kesenizi gizleyin paranızı yabancıların yanında saymayın diye uyarılmak gerekirdi. tüm bunlar garabettir. açık ve net olan şu dur; kadın çekici ve davetkar görünmemeye özen gösteren ölçülerde örtünmelidir. Allah hakkıyla bilendir.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma