Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
"Hımar" Kelimesinin anlamı Ancak Bu kadar Saptırılabilir .Sayın Mustafa İslamoğlunu kaynak vererek açıklama yapan bir üyemiz var arkadaşlar Forumda
Diyor ki:
Hımar Başı Örten Örtüdür [1] Hani Bunun İçinde baş Demek kasıtlı yapılmamışsa cehaletin daniskasıymış [2]
1-Bu "Hımar" ın "Hamr"ın Kelime anlamını bana Lütfen Bi gösteriversin arkadaş Sözlüklerde Başörtüsümüymüş ? Örtümüymüş Günümüzde içine diyanetin İslam Dünyası Cahil din adamlarının Zorla Sokmaya Çalıştıkları ve bazılarınında Başarılı oldukları Sözlüklerde bile Bulamazlar bunu
Bana getirse getirseler en fazla Sündürülmüş ve anlamı kaydırılmış bir Körleme Sözlükten Şu anlamı Getirirler
Hımar : ÖRTÜ, Başörtüsü, Sarık Peki HAMR : ÖRTMEK
Hımar Dedikleri şekildeki Kendi Hazırladıkları Sözlüklerde dahi ÖRTÜ Anlamına DA gelir
2-Peki sizleri soruyorum ÖRTÜ Deyince ne anlıyorsunuz ??
Sadece Başörtüsümü
Elbette hayır
HIMAR RES dersen Başörtüsü Olur
HIMAR dersen Sadece ÖRTÜ olur Bunu Herkes Kabul eder Kanıtlanmışaraştırılmış ve Ansiklopedilerde sayfalarca açıklanmış bir şeydir bu Sadece Başörtüsü ile sınırlı değildir HIMAR
HIMAR = ÖRTÜ'dür
Peki Türkçede Bu örtünün başına(Arapçada Sonuna) Masa Getirirsen Nolur
MASA ÖRTÜSÜ
Baş Getirirsen Nolur
BAŞ ÖRTÜSÜ (BAŞ HIMARI) HIMARÜ RES
Hani Bunun İçinde Baş Denilmesi Gayet Normaldir Çünkü Bu Örtüdür Belli bir yeri belli bir yere kadar örten örtü anlamında değildir
Birde Muhaletlik Senaryosu oynanmış
Denilmişki Madem Baş nerede diye soruyorsan Nerede Burada Gögüs Demiş
Biz Hımara GÖGÜS ÖRTÜSÜ DEMİYORUZ
TEKRAR EDİYORUM HIMAR GENEL ANLAMDA SADECE ÖRTÜDÜR
Ayette Örtülecek yerin CEYB olması O HIMARI Gögüs Örtüsü yapar
Bazı Çevirmenler Ayeti Şöyle çevirmişlerdir,
"Başörtülerinin bir kısmını Yaka Açıklarına Vursunlar"
"Başörtülerini Yaka Açıklarına İndirsinler-Salsınlar"
Burada Elbette Bir Sahtekarlık ve Kelime Kaydırması vardır Birincide Temel ve Asıl Anlamı Örtü Olan Hımarı Başörtüsü Diye çevirirler Tamam Amenna
dedikleri şekilde çevirelim bakalım
Başörtülerini Gögüslerinin üzerine Örtsünler olur
4 ADIMDA BAŞÖRTÜSÜ
EE Bu Yetmez ki Buradan Başın Saçın Örtüleceği Çıkmaz ki Napalım Napalım Derken
1-"Bir Kısmını" Kelimesini Ekleyelim
2-Sonra Daha Sağlam Olması İçin Felyedribna Fiilini Salıversinler , indirsinler olarak çevirelim
3-Üstüne Bilinen İlim Sahibi Zatlar Başta Diyanet olmak üzere o insanlar Hacılar Hocalar FETVA Versin Ünlü Şanlı Denizler Üzerinde Yürüyen Okyanusları Aşan Aynı Anda 300-500 Yerde Görünen İnsan Dirilten İlim Adamları Allah Dostları Evliyalar Onlarda kabul ettimi Zaten 4 Mezhep Dünden Razı
4-Uyduruk 5,10 Hadis te Gösterdik mi Tamam Oldu Bu iş
4 adımda Başörtüsü
Pes Pes Pes Bi ayet Bu kadar mı sündürülür kardeşim yaa Yapmayın Allah Aşkına ya siz Allahtan Hiç mi korkmazsınız ya
Şimdi Soruyorum size Kuran İki Yorumada iki çeviriyede açık mı
-Evet
Ne Bu Çeviriler
-"Örtülerini Yaka Açıklarına,Gögüslerine Örtsünler (Kapatsınlar)"Deyince Ne anlarsınız
-"Başörtülerini Taa Yaka Açıklarına Kadar Salıversinler indirsinler" Deyince Ne Anlarsınız
Peki
1-Örtülecek Yeri Ele aldığımızda
2-HIMAR kelimesinin Temel Ve Asıl anlamı Olan Örtü Anlamını Yerli yerine Koyduğumuzda
Buradan BAŞ MI ÇIKAR SAÇ MI ÇIKAR
Yine Soruyorum
-HANİ BURDA BAŞ HANİ BURDA SAÇ
O kişiler İlla Bir Yerlerini Örtmek İstiyorlarsa Önce Cehaletlerini Kuran Ayıplarını bi örtsünler Sonra O olmayan Kafalarını Örterler
Aşağıdaki ayetin Muhattaplarıdır Aşağıdaki verdiğim ayetlerde Kendilerini Bulacaklardır
Onlardan bir grup var ki, Kitab'dan olmayanı Kitab'dan sanasınız diye (okuduklarını,Fetvalarını,Yazdıklarını) Kitap'tan sanasınız diye dillerini eğip bükerler ve, "Bu, Allah katındandır" derler. Halbuki o, Allah katından değildir. Bile bile Allah'a karşı yalan söylerler. (Ali imran 78)
''Artık vay hallerine; (İlmihal,Tefsir)Kitabı kendi elleriyle yazıp, sonra (makam mevki ün Para gibi ..)az bir değer almak için Bu Allah katındandır" diyenlere. Artık vay, elleriyle yazdıklarından dolayı onlara; vay kazanmakta olduklarına.'' (BAKARA 79)
kelimeleri yerlerinden kaydırırlar;(nisa 46)
Bu sözlerim Sayın Mustafa İslamoğluna Değildir Kasıtlı ve bile bile kaydırıp 4 adımda Önümüze başörtüsünü sunanlaradır Mustafa Vey En azından Birer İkişer kendine göre delil getirmiştir
|