Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 03 haziran 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 292
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
olabilir benim görüşlere saygım var. ama bizzat ayetlerde geçiyor kardeşim. bunu kuranı tümden anlamakla alakalı birşey. yani mesela kuranda kıyamet vaktinde inanmayanlara soru soruluyor. size hiç uyarıcı gelmedi mi? geldi diyorlar. bu bile geldiğinin kanıtı..
__________________ ne kadar hatırlanmak istiyorsan o kadar hatırla.
Kıymetli Hanif dostlarım,aslında yüce Allah,bu konuyu da Kur'anında izah etmiştir,fakat kavram kargaşaları ve farklı pencerelerden bakma durumundan dolayı yeterli ittifak sağlanamıyor.Şimdi birde şu pencereyi getiriyorum,kararı siz veriniz,lütfen takip edelim. Nisa59:''Ey iman edenler! Allah'a itaat edin.Peygamber'e ve sizden olan ülülemre (idarecilere) de itaat edin.''(Diyanet Vakfı Meali) Yüce Rabbim bu ayette,2.sıraya,peygamberini,3.sıraya da ülülemri koymuş,niye böyle yapmış dersiniz,bunun sebebi veya sebepleri olmalı,Çünkü Rabbim rasülünün vakti saati geldiğinde öleceğini biliyordu,o halde Rasül öldüğünde herşey bitmiş mi olacaktı,veya bitmeli miydi?Tabiki hayır.işte bunun için 3.sıraya da ülülemr ifadesini koymuş,pekala ülülemr kimdir,kısaca müminlerin emiri yani siyasi,iktisadi,askeri ve cezai liderleridir.Yani Kur'anın ilkeleri doğrultusunda müminleri idare edecek kimselerdir.pekala bu ülülemrin özellikleri nelerdir.Kur'anı derinlemesine incelerseniz bulursunuzki,bu özellikler açıklanmıştır.Bence en büyük özelliklerinden biri müminleri birleştirici özelliği olması,örneğin şu ayette buna işaret edilmiştir. Bakara205:''iktidara geçince,yeryüzünde bozgunculuk yapmaya,ekin ve nesli yok etmeğe çabalayan insanlar vardır.Allah bozgunculuğu sevmez.'' Bu ayette kötü bir vasıftan bahsederek ve o kötülüğü yererek müminlerin bozguncu olmayan bir emiri seçmeleri gerektiğini belirtiyor. daha bunun gibi onlarca örnekler verilebilir.ancak yazımız uzayacağından sizleri yormamak için bu kadar misalle yetiniyorum.Kısaca şöyle diyebiliriz Kur'anda Müminlerin özelliklerini taşıyan herkes ülülemr adayıdır,seçimde oy çokluğu alanda ülülemr olur. Birde şu ayete dikkat edelim: Fatır 35:''Sizi yeryüzünde halifeler yapan O'dur.'' Halife kelimesi geniş kapsamlı bir ifade olmakla birlikte bazı alimler buna ülülemrin başka bir adlandırması olarak ifade etmişlerdir.Hatta dikkat ederseniz önceki müminlerin yöneticilerinede halife deniliyordu.Ancak bu ayette genel bir ifade vardır ve direk insanoğlundan bahsediyor.Yani insanoğlu nasıl oluyorda hem halk hem yönetici oluyor,halkın kendisini idare edecek liderleri seçmesiyle kendini hem idareci hemde halife yapmış oluyor.Bu şura ile ilgili ayetlere de uyan bir görüş ve bakış açısıdır. Şura36:''Onların(müminlerin) işleri aralarında danışma iledir.''Yani müminler astığı astık kestiği kestik halifeleri değil,bizzat kendi seçim/danışma ve biatleriyle(buna bir nevi demokrasi veya seçim sistemli Kur'an yönetimi de diyebilirsiniz. Fetih10:'' Şüphesiz sana baş eğerek ellerini verenler (biat edenler), Allah'a baş eğip el vermiş sayılırlar.'' Görüyorsunuzki Yüce Rabbim bu ülülemrin nasıl seçileceğini de göstermiş,özelliklerini de anlatmış,(daha ne anlatsın,birazda aklınızla siz bulun,:)) Buradaki çizgiyi de belirtmiş, Araf181:Yarattıklarımızdan bir topluluk hakkı gösterirler ve onunla hükmederler. İşte Kur'anın tarif ettiği mehdi de,liderde budur.Ancak onu kıyamete kadar beklenilecek bir lider olarak görmek sakat bir görüş olur,çünkü bu sıralamayı Yüce Rabbim taa peygamberi yaşarken yapmışki,peygamber vefat eder etmez bu sistem devam etsin diye. Bütün müminler yaşadıkları her devirde bu ayeti hiç vakit kaybetmeden hiçbir beklenti içine girmeden derhal hayatlarına yansıtmakla mükelleftirler.Bu müminler için bir farzdır. selamlar,sevgiler.
Katılma Tarihi: 01 haziran 2010 Gönderilenler: 197
Sayın medeni Herkesin mehdisi kendi içinde Din onu uyandırmak ayağa kaldırmak için var. Doğruları ve yanlışları Hakk ve batıl ayrımında sapanları uyarmak için var. Herkese Yaradandan bir ruh üflenmişse herkes mehdidir. Ne gariptir ki bunu bilen biri asla ben mehdiyim demez, diyemez. Çünkü bilir ki herkes birdir, eşittir. Yaradan asla ayrımcılık yapmaz. O adaletlidir. Ancak kimi içindeki emaneti unutur. Onun sesine kulak vermez kendi heva ve heveslerini dinler, egosunu tatminle uğraşır. İşte bunlar ben mehdiyim, ben erdim derler. Bizim görevimiz cenneti yeryüzüne taşımak Herkesin eşit olduğu özgür bir dünya kurmak Tek kulluğun Allah a ait olduğunu bildirmek Bütün mal ve varlığın da. Selamlar
__________________ Ancak bir cehennem öğretebilir insana
Kırık ayaklarla cennete girilemeyeceğini...
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
ve musa a.s mıda böyle çevirdiler. asay diye deyneğe dediler. asak asaytü diye diğer ayetlerdeki türevlerini hepsini isyan diye çevirdiler. musanın kini asa diye değnek diye çevirdiler. sonra gelsin kehenatler gelsin mucizeler. gelsin uçan adamlar. gökten taş düşürenler. kuran diye mitoloji okuttular. gökte duran tanrı... oğ.. oğ ne ala ...
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
Katılma Tarihi: 01 haziran 2010 Gönderilenler: 197
Sayın Takva81 İşte bu nedenledir ki yeni ve Kuranı Kuranla açıklayan bir meale ihtiyaç vardır. Sıkıntınız sıkıntımızdır. Meal adlı başlığa ilk yazanlardan olmanız dolayısıyle konunun sizin için de çok önemli olduğu ortadadır. Belirttiğiniz ayetlerdeki olması gereken çeviri sizce nasıl olmalıydı?
Selam ve sevgiyle
__________________ Ancak bir cehennem öğretebilir insana
Kırık ayaklarla cennete girilemeyeceğini...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma