Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam Muvahhit,
Ali AKSOY ve sen güzel vurgularda bulunmuşsunuz bende biraz katkıda bulunmak isterim bu yazıya
Şöyleki;
ilk zamanlarda Firavun, inançlı insanların sayısını azaltmak istiyordu.Musanın halk nezdinde yalancı olduğunu ispatlarsa ona inananların sayısında azalmanın olacağını sanıyordu... çünkü Musaya inananların sayısı arttıkça, kendi zulüm sistemi çatırdıyordu... yeryüzünde kendi ilahlığını sağlamlaştırmak için Musaya olan güvenin sarsılmasını istiyordu.. çünkü kaybedecek çok şeyi vardı.. bu yüzden kurmuş olduğu hile ve zulüm sisteminden beslenen bütün yerli işbirlikçilerini ve uşaklarını davet etti... o dönemin bilimadamları, sermayedarları, efendileri, baronları toplanıp geldiler... Musaya inanaların sayısını azaltmak için Tanrı inancının yıkılması gerektiği üzerinde iş bölümü yaptılar... Bütün bilimsel araç gereçlerini kullanacaklar, enson teknolojileri ile göğe (Tanrıya) ulaşan bir kule inşa edeceklerdi.. gerekli finansman, teknoloji ve ekipman hazırlanınca, kitle iletişim araçları ile kamuoyu oluşturulmaya başlanmıştı... Firavun ''Ey haman bana bir kule yap.. Çünkü ben Musanın Yalancılardan olduğunu sanıyorum...'' demişti.. Firavun bu kuleye çıkarak Tanrıya ulaşılamayacağını bilmiyormu idi ? Elbetteki hayır.. Firavun bu kuleye çıkacaktı.. ve bakınıp aşağı inecekti... Tanrı yok diyecekti... Musa yalan söylüyor diyecekti...Kamuoyu oluşturmada görevli sihirbazları (dönemin göz boyama araçları- kitle iletişim araçları) da yaygarayı basacaklardı.. bak gördünüz mü bilim bu işte... gökdelen yapmış adamlar... bulutlara dek yükseldi işte.. Ama Tanrı yokmuş... Bu mantık hiç değişmedi.. Halk yığınlarını aldatma ve manipüle etme mantığı... çünkü aradan yüzyıllar geçti.. Yuri Gagarin adlı Rus Kozmonot ilk uzay gezisinden sonra yeryüzüne indiğinde şu sözleri söyleyecekti ... '' Uzayda döndüm dolaştım... ama Tanrıyı hiç görmedim...''
Şimdi sevgili MUVAHHİT Kardeşim,aynı mantıkla Tanrıyı ortadan kaldırmaya çalışan ideolojiler var ama boşuna uğraşıyorlar..çünkü inanların sayısı gittikçe daha çok artıyor.. bilgi ne kadar az olursa inanç o kadar azalır... Bilgi ne kadar çoğalırsa inanç da o kadar artacaktır...
__________________ Muhammed din adamları sınıfını ortadan kaldıran, kurumsal dinleri yıkan, dini tapınak dini olmaktan çıkarıp halkın vicdanı haline getiren "devrimci" bir peygamberdir
|