Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 25 ocak 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 111
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam Ulu-Yol,
Benim düşüncelerime zararlı olmadığı sürece her düşünceye saygı duyarım.
Ancak düşüncelerime,değerlerime zararlı olan bir harekete tahammül edemem.
Bu yüzden hoşgörünün sınırı,karşılıklı saygının devam edip-etmemesine göre belirlenmelidir.
__________________ Muhammed din adamları sınıfını ortadan kaldıran, kurumsal dinleri yıkan, dini tapınak dini olmaktan çıkarıp halkın vicdanı haline getiren "devrimci" bir peygamberdir
Katılma Tarihi: 26 nisan 2007 Yer: Australia Gönderilenler: 854
Merhaba,
Bu sitenin vermek istedigi ana hizmetin, Kurani hakikatlerin kavranmasi, tevhidi bilincin Kuran isigi altinda olusturulmasidir diye dusunuyorum. Kuran ortakliginin haricinde kalan niteliklerimizin, etnik kimlik , siyasi kimlik vb. gibi on plana cikmasina yonelik davranislardan kacinmamiz sihhatli bir fikir alis verisinde bir zaruret olmaktadir. Hemen hemen hepimizin Turkiyeli olusumuzdan oturu Turkiyeyi simgeleyen Turkiye bayraginin sitede dalgalanmasinin aleyhinde olmak soz konusu olmamalidir. Bayragin alisilmis seklinin disindaki versiyonlarinin olumlu mesajlar vermek icin olusturulmasi yonunde bir kanaat tasimaktayim. Daha once de belirttigim basit ornek , kirmizi gulde sevgi acan ay yildiz gibi. Ben kimsenin kabullerine saygisizlikta bulunmak icin bunlari soylemiyorum. Kanli bir elin icinde ay yildizin kirletildigine inaniyorum. Baris ve kardeslik niyetinde olanlar verdikleri mesajin buna golge dusurmemesi icin titiz davranmalidirlar. Ali Aksoy'un kotu bir amacinin oldugunu zannetmemekle birlikte bu yanlistaki israrinin gereksiz oldugunu dusunmekteyim.
Ben bir Turkum ve bundan oturu ne rahatsizim nede kivanc duyuyorum. Allah'in yaratisinin boyle tecelli etmesinde benim hicbir katkim yokken bu hususta olumlu olumsuz duygulara kapilmam dogru olmaz. Bu alanda zaafi olanlar Kurani bir kaygiyla bu anlayisa ulasmis degillerdir. Yalnizca , butun hassasiyetlerimi hayirda one gecmek uzere ayarlamam beni kurtulusa erdirecektir.
Bu sitenin vermek istedigi ana hizmetin, Kurani hakikatlerin kavranmasi, tevhidi bilincin Kuran isigi altinda olusturulmasidir diye dusunuyorum. Kuran ortakliginin haricinde kalan niteliklerimizin, etnik kimlik , siyasi kimlik vb. gibi on plana cikmasina yonelik davranislardan kacinmamiz sihhatli bir fikir alis verisinde bir zaruret olmaktadir. Hemen hemen hepimizin Turkiyeli olusumuzdan oturu Turkiyeyi simgeleyen Turkiye bayraginin sitede dalgalanmasinin aleyhinde olmak soz konusu olmamalidir. Bayragin alisilmis seklinin disindaki versiyonlarinin olumlu mesajlar vermek icin olusturulmasi yonunde bir kanaat tasimaktayim. Daha once de belirttigim basit ornek , kirmizi gulde sevgi acan ay yildiz gibi. Ben kimsenin kabullerine saygisizlikta bulunmak icin bunlari soylemiyorum. Kanli bir elin icinde ay yildizin kirletildigine inaniyorum. Baris ve kardeslik niyetinde olanlar verdikleri mesajin buna golge dusurmemesi icin titiz davranmalidirlar. Ali Aksoy'un kotu bir amacinin oldugunu zannetmemekle birlikte bu yanlistaki israrinin gereksiz oldugunu dusunmekteyim.
Ben bir Turkum ve bundan oturu ne rahatsizim nede kivanc duyuyorum. Allah'in yaratisinin boyle tecelli etmesinde benim hicbir katkim yokken bu hususta olumlu olumsuz duygulara kapilmam dogru olmaz. Bu alanda zaafi olanlar Kurani bir kaygiyla bu anlayisa ulasmis degillerdir. Yalnizca , butun hassasiyetlerimi hayirda one gecmek uzere ayarlamam beni kurtulusa erdirecektir.
Allah'a emanet
Kadir
Allah razı olsun.VAhyin dogru algılanması,Vahyın ışıgında yurumeyı ögrenmenın dışında başka amacı olmamalı...
SELAM VE DUA İLE
__________________ ZÜMER-2739/27 Andolsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
Katılma Tarihi: 25 ocak 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 111
ulu-yol Yazdı:
gercekbilgi Yazdı:
Selam Ali Aksoy,
Güzel uyarınız için teşekkürler ama bu forumda elbetteki birilerinin düzenine çomak sokulacaktır aksi takdirde burada bulunmamızın hiçbir amacıda bulunmamaktadır.En altta vermiş olduğunuz isimler hakkında yazılıp çizilmemesi her ne kadar forumu tehlikeye atmak olsada birilerinin gerçekleri insanların vicdanlarına sunmaları ve gayret göstermesi gerekiyor.Bizler özgürlükten yanayız her türlü düşüncenin illegal olmadığı müddetçe anlatılmasından yanayız.
Bazı düşünceler legal de olsa söyletilmesine müsade edilmesi sakıncalı olabilir.
Bizler güzel bir türkiye için buradayız.Bizler güzel bir dünya adına buradayız.
tEK amacım dertsiz sorunsuz olduğu bir ülke istiyorum.
Bilinçli yazmıyorsun arkadaşım.Bunlar sadece temennide kalmaya mahkum düşünceler.Oysa bir müslümanın tek amacı Allah'ın rızasını kazanıp Cennet'e varmak olmalı.
kürtlerin, islamcıların, sosyalistlerin ve toplumun tüm kesimlerinin özgürce fikrini ifade edebildiği, yasaklarla hapislerde ömürlerini geçirmedikleri, Nazım gibi bir başka ülkeye kaçmak zorunda kalmadığı inancından dolayı hiçbir irticacı ayaklanmayı örgütlemediği halde 30 yıldan fazla hapis yatan Saidi nursi gibi olmadığı bir ülke istiyorum...
Bana kalsa yukarıda isimlerini saydıklarını "şirkin elebaşıları" hükmüne sokar daha sert tedbirler alırdım.Senin özgürlük anlayışın tam bir garabet.
Askerlerin sivil siyasete karışmadığı ,kürt sorununun olmadığı herkesin hak ve hukuka uyduğu ve herşeyin hesabının sorulabildiği bir ülke istiyorum...
Neden karışmayacakmış?Ölmeye gelince buyurun yönetmeye gelince çekilin!Sen şu fildişi kulelerinden bi in bakalım aşağıya.
Halkı paralarının bombalarla harcanmadığı silahlanma yarışının yapılmadığı komuşuların sürekli düşman gösterilmediği ve komşularına saygılı bir ülke istiyorum...
Rektörlerin Kemalizme sadakatleriyle değil bilimsel başarılarıyla makamlarında kalabildikleri , başarısız herkesi her kim olursa olsun görevini bırakmak zorunda kalacağı bir ülke istiyorum...
türkiye'de mühendis olupta bir ev sahibi olamayanların almanya'da çöpçülükten mercedes sahibi olabildiği gibi insanların emeğiyle birşeyler sahibi olabileceği bir ülke istiyorum...
Sen kapitalistmisin dostum?Allah"Onların mallarına gözünü dikme,imrenme"diye resulü uyardığından haberin yokmu?
İnsanların kılık ve kıyafetlerine karışılmadığı bir ülke istiyorum... Hekresin herkese alışmak zorunda kalacağı ne küpeliden rahatsız olacağı nede türbanlıdan bir düzen istiyorum.
Yine atmasyon ifadeler!Sen yöneten olsan çırılçıplak dolaşan sapıklara karışmazmısın?Hayalleri değil gerçekleri konuşalım.
İkide bir bildirilerin havada uçuştuğu kirli saltanat ve iktidar savaşlarının olmadığı habire rejim tehlikesinin yaşanmadığı bir ülke istiyorum...
Sen bu kafayla çok beklersin..
bir özgürlüklere inanan biri olarak istediğim budur!
Bu dünyada özgürlük olmaz burası sınav salonu.Özgürlük ahirette olacak sen orayı kazanmaya bak.
Dostum çok fazla yazma çok düşün!
Bitir şu askerliğini de seninle yakından tanışıp konuşalım.
Muhabbetle..
GERÇEKBİLGİ:
Sanki güzel bir dünya oluşturmak onun için gayret göstermek Allah'ın rızasını kazanmak ve cennetine girmek için yanlış şeylermiş gibi söylüyorsun.Bence Yanlışsın arkadaşım...
Özgürlük, kişinin yaptıklarının sorumluluğunu üstlenebilmesidir. Sorumluluktan kaçış ve kişinin her istediğini yapabilmesi özgürlük değildir bence. Kişi önce ne olduğunu bilmeli, kendini tanımalı, kendi kararlarını dış baskılar olmadan verebilmelidir. Seçebilmektir özgürlük. Düşünebilmektir. Karar verip uygulayabilmek, diğerleri ne düşünür kaygısı ile kendini engellememektir. Kısacası kendi olabilmektir. Kendini tanıyan insan özgürlüğe de yaklaşır.
Diğer yazdıklarına verilecek çok cevabım var hemde çok ama maalesef askerdeki netten yazıyorum ve vaktim çok kısıtlı bu yüzden azda olsa birşeyler yazdım bilahare inşaallah ayrıntılı yazarım.
Geneline katılmıyorum çünkü beni yanlış anlamışsın
__________________ Muhammed din adamları sınıfını ortadan kaldıran, kurumsal dinleri yıkan, dini tapınak dini olmaktan çıkarıp halkın vicdanı haline getiren "devrimci" bir peygamberdir
"Diğer yazdıklarına verilecek çok cevabım var hemde çok ama maalesef askerdeki netten yazıyorum ve vaktim çok kısıtlı bu yüzden azda olsa birşeyler yazdım bilahare inşaallah ayrıntılı yazarım.
Geneline katılmıyorum çünkü beni yanlış anlamışsın"
Seni yanlış anlamadım bilakis tam ortasından doğru anladım.Bu sana ders olsun.Bak bu ülkede askerliğini bitirmemiş adama kız bile vermiyorlar.sabırlı ol ve her konuyu iyice düşünmeden kaleme alma.Sen elbetteki boş adam değilsin.
Katılma Tarihi: 22 mart 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 131
selam ulu_yol
ulu yolda yürüyen , düşünen ,üreten , sorgulayan ,zor şartlara rağmen paylaşıma destek veren insanlara karşı tutumun bence bu olmamalı.
bir insan kuran üzerinde düşünsün diye uzun süre zaman harcarız , sonra da çok kolay harcarız.
birbirimize karşı daha samimi , candan , hüsnü zanla , saygılı ,sevgili ,daha merhametli olamaz mıyız .
söylenenlerin , eleştiriler doğru olabilir ama üslüb ta önemli değil mi kardeşim..
rahmanın ,kuranda bizlere nasıl bir üslüp kullanmamız gerektiğini ve rahman kullarına kuran da nasıl bir üslüp sergilemiş ,tekrar gözden geçirelim kardeş..
sözün en güzeliyle ilişkilerimize devam etmek ümidiyle..
ulu yolda yürüyen , düşünen ,üreten , sorgulayan ,zor şartlara rağmen paylaşıma destek veren insanlara karşı tutumun bence bu olmamalı.
bir insan kuran üzerinde düşünsün diye uzun süre zaman harcarız , sonra da çok kolay harcarız.
Neden harcayalım ki,tam aksine onu daha dikkatli olması konusunda uyarmış oldum.Dediğim gibi aşağılamak ayrı sertlik ayrı.
birbirimize karşı daha samimi , candan , hüsnü zanla , saygılı ,sevgili ,daha merhametli olamaz mıyız .
söylenenlerin , eleştiriler doğru olabilir ama üslüb ta önemli değil mi kardeşim..
Düşün Musa'yı ayetleri yere fırlatıyor ve Harunun saçını sakalını çekiştiriyor.Bütün bunları aşağılamak için mi yaptı sence?
rahmanın ,kuranda bizlere nasıl bir üslüp kullanmamız gerektiğini ve rahman kullarına kuran da nasıl bir üslüp sergilemiş ,tekrar gözden geçirelim kardeş..
Geçirin tabi,bence bir mahsuru yok.
sözün en güzeliyle ilişkilerimize devam etmek ümidiyle..
bir birimizi tüketmeden de yazışılabiliriz..Göreceli bir konu olduğu için daha detaylı konuşmak lazım.Çok kibar ve duyarlısın ancak dikkatini birazda yazdıklarıma vermeni rica ediyorum Sn.Manisalı kardeşim.
Katılma Tarihi: 22 mart 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 131
yazdıklarını tekrar gözden geçirdim, haksızlık yaptığını düşündüğüm için yine sana hatırlatmalar yapacağım umarım ve inş allah , yeterlilik iddiandan vaz geçip kuran ın bütünsel insan ilişkilerine bakarsın ..
yazdıklarından alıntı yapılacak yer çok ama BİR yer seni belki düşündürür..
sayın uluyol ..dan alıntı
Bu sana ders olsun.Bak bu ülkede askerliğini bitirmemiş adama kız bile vermiyorlar...
bu , şahsa ait eleştirinin tutarlı ve samimi tarafını göremedim..??
musa böyle mi yaptı..??
sözün en güzeli bu yani..??
neyse esenlik üzerinize ..
okuyuculardan şahşım adına özür diliyorum..konuyu açan kardeşimden de..
bundan sonra yazmakta hayır görürsem yazarım..
isra.53
Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır. ...
Dur kaçma hemen Manisalı kardeşim.Tamam anladık biraz sert olmuş eleştirilerim ama dostum "hırsızın hiç mi kabahati yok"Allah aşkına!Ne yani Kuran'dan ilhamını almayan 2.Cumhuriyetçi tatsızlığında yazılan yazılara hiç mi tepki vermeyelim?Üstelik sen sadece uslubuma takmışsın lütfen birazda içeriği gör daa!
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma