Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
“Ey halk! Biliniz ki; ben de insanım. Allah’ın daveti bana yakında gelecektir. Ben de onu kabul edeceğim. İşte size ben iki mühim ve en değerli emaneti miras bırakıyorum. Bunlardan birincisi Kuran, ikincisi benim Ehlibeytim. Allah’ın huzurunda size Ehlibeytimi tavsiye ediyorum. Allah’ın huzurunda size Ehlibeytimi tavsiye ediyorum. Allah’ın huzurunda size Ehlibeytimi tavsiye ediyorum, buyurdu.”
Hz Rasulullah (s.a.a)
"Benden sonra imamlar on iki kisidir. Ey Ali! Ilkleri sen, sonlari ise Kaim (Mehdi)'dir. Allah onun eliyle yeryüzünün dogu ve batisini fethedecektir." Uyun-u Ahbar'ir-Riza, c. 1, s. 53.
Hz Rasulullah(s.a.a.)
"Ehl-i Beyt'imden olan on iki imama Allah benim anlayis, ilim ve hikmetimi vermistir. Onlari benim tiynetimden yaratmistir. Benden sonra onlara karsi kibirlenenlere ve onlardaki bagimi kesenlere eyvahlar olsun! Allah benim sefaatimi onlara nail etmez."
el-Ihtisas, s. 204 ve Bihar'ul-Envar, c. 36, s. 243, 52. hadis.
“Allah, yalnızca siz Ehl-i Beyt’ten her çeşit pislik ve kötülüğü giderip sizi tertemiz kılmak ister.” Ahzab Sûresi: 33
“Ey iman edenler, Allah’a itaat edin, Peygamber’e itaat edin ve sizden olan emir sahiplerine de (itaat edin). Eğer, bir şeyde anlaşmazlığa düşerseniz. Allah’a ve ahiret gününe iman ediyorsanız, onu Allah’a ve Elçisi'ne döndürün. En hayırlısı ve tevilin en güzeli budur.” NİSA suresi 69
Emir sahiplerine: ulu’l-emri, yetkili, hüküm ve hikmet sahipleri, kudret ve liyakata sahip olanlar, buyruk sahiplerine.
__________________ Dön rabbine razi etmis ve razi edilmis olarak
İmam Muhammed Bakır Buyurdu ki: Ta ve Ha harflarinden murat Hz. Muhammed (s.a.a) ve onun Ehl-i beyt'nin her türlü pislikten temizlenmiş olmasdır... Bu harflerin manası Ehl-i Beyt'tir.. Ve dahi bu harflerin anlamı şudur ki...
Ta: Kıyamet günü gelecek olan İmam Mehdi'ye işarettir.. Ha: Hidayete erecek Ehl-i beyt'in tebasını simgeler..
Sonra o yüce Allah Adem'in tövebesini, Kabul etti. Gereken kuralları, işleri,
Hem bazı ilimleri Adem'e hep öğretti Hidayetle kurtuluş yollarını belletti.
( Ehl-i Beyt'in nurunu O'na önayak yaptı O'nun yüzü hürmetine günahlarından geçti. ) ( Ta- Ha Suresi Ayet 122. Alevi-islam kur'an yorumu)
"... Cenabı Hakk Ademe'e sordu Arşı alada ne gördün. O da beş nur gördüm dedi,
Allah... "O nur fatıma-ül zehra'dır. Başındaki taç babası Muhammed Mustafa'dır, Belindeki kemeri Ali-el Mürteza'dır, Kulaklarındaki küpeler Hasan'la Hüseyin'dir."
__________________ Dön rabbine razi etmis ve razi edilmis olarak
Allah'ın kanununda / sünnetinde, başka hangi peygamber insanlara yakın akrabalarını miras bırakmıştır ?
İnsanlara hüda kim ? Resule inen açık seçik ayetler değil de, ehli beyt diye kastettiğiniz kimseler mi hidayet edecek ?
Halbuki hidayete Muhammed dahi yetkin değildir.
Lütfen arınınız bu inanışlardan. Ev halkını bir daha düşününüz.
Hangi Peygamber, ben bu tebliğime karşılık sizden hiç bir ücret istemiyorum. Ben ancak hane halkımı (yakın akrabamı) sevmenizi diliyorum der ???
Esenlik dileklerimle, umarım sizi kırmamışımdır.
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Tek kuran diyenlerin,tek inancı vardır,Peygamberi saf dışı etmek,Hadisleri hiçe saymak,imanın şartlarından biri olan peygamber inancını ortadan kaldırmaktır.
Sünnetsiz kuran anlaşılmaz.İlahi tebliğatı yapandan islam öğrenilir.Dini bilgisi olmayan veya kasıtlı yazılan yazılara inanmıyorum.
Tek kuran diyenlerin,tek inancı vardır,Peygamberi saf dışı etmek,Hadisleri hiçe saymak,imanın şartlarından biri olan peygamber inancını ortadan kaldırmaktır.
Sünnetsiz kuran anlaşılmaz.İlahi tebliğatı yapandan islam öğrenilir.Dini bilgisi olmayan veya kasıtlı yazılan yazılara inanmıyorum.
selam msp.
gerçekten iki cümle ile dünya üzerindeki kurancılar ile ehli sünnet (çi)lerin arasındaki ihtilafı çözdün.
bu kadar kısa ve öz bir cümle kullanıp çözümleme yaptığına göre sende alim olmalısın.
evliyalar diyarı ve alimler yurdu olan tillo dan mı eğitim aldınız.
bilmeyenlere duyrulur tillo siirt in ilçelerinden birine bağlı olan bir köy dür.
__________________ Ölüm her aklına geldiğinde Ah edip vah edip inleme Bu halinle tanrıyı incitmiş olacaksın Ecel kapını çaldığı zaman Evi telaşa verme O geldiği zaman Sen gitmiş olacaksın...
_Uzman üye olamamışsınız.Ben hayatımda Tilloya gitmedim.ah keşki gidebilseydim diyede içimde özlem vardır.Müslüman alimlere hürmetim vardır,onlar olmasaydı şimdi biz müslüman olamazdık.Ancak hiçbir tarikata ve meşrebe mensup değilim..
Sayın (kuranyeter)diyenler,hep böyle kafadanmı yazarsınız?.Lütfen kişileri bilmeden damgalamayınız.Ben tabiiki müslümanım,şeriatçıyım,kuran ve sünnetin aşığıyım.büyüklerimin izinden gitmeyi şiar edinenim.
Kuranyeter,diyenleri çok gördüm,sapıyorlar ve saptırıyorlar.İskendr Ali Mihr sapığıda öyle diyor ve insanları saptırıp kendine taptırmaya çalışıyor.çünkü şeytandan dersini almış.ABD hesabına çalışmaktadır.Ben resulüm,bana uyun.Muhammedi terk edin,gibi saçmalıklarla dolu.
_Uzman üye olamamışsınız.Ben hayatımda Tilloya gitmedim.ah keşki gidebilseydim diyede içimde özlem vardır.Müslüman alimlere hürmetim vardır,onlar olmasaydı şimdi biz müslüman olamazdık.Ancak hiçbir tarikata ve meşrebe mensup değilim..
Sayın (kuranyeter)diyenler,hep böyle kafadanmı yazarsınız?.Lütfen kişileri bilmeden damgalamayınız.Ben tabiiki müslümanım,şeriatçıyım,kuran ve sünnetin aşığıyım.büyüklerimin izinden gitmeyi şiar edinenim.
Kuranyeter,diyenleri çok gördüm,sapıyorlar ve saptırıyorlar.İskendr Ali Mihr sapığıda öyle diyor ve insanları saptırıp kendine taptırmaya çalışıyor.çünkü şeytandan dersini almış.ABD hesabına çalışmaktadır.Ben resulüm,bana uyun.Muhammedi terk edin,gibi saçmalıklarla dolu.
selam msp
uzman üye oldumu bana değil siteye bildirin benim elimde olan bir durum değil.
büyüklerinin arkasından gitmenden dolayı sana bakara 170 ayetini hediye ediyorum.
iskender ne oğlu olursa olsun onunda kuranla bir ilgisi olmadığını herkes biliyor.
öyle sapkınlar yüzünden kuran yeterliliğini kaybetmez.
tillo ya gelince oradaki yoğun nufusa sahip kişilerle tanışıklığım var hiç biri kuranı öğrenmemiş hepsi hadis dersi almışlar.
kuranı okumaya çalışmak günahmış kuranı insanlar anlamazlarmış kuranı sadece evliyalar anlarmış birde sen.
selam ile msp
__________________ Ölüm her aklına geldiğinde Ah edip vah edip inleme Bu halinle tanrıyı incitmiş olacaksın Ecel kapını çaldığı zaman Evi telaşa verme O geldiği zaman Sen gitmiş olacaksın...
slm msp
allah aşkına okumak çok önemli gereği gibi okuyup anlamak akletmek ve yaşamak onun içindirki okumamız gerek bu okuyacağımız kitap allah tarafından bizlere resul elçi peygamberimiz aracılığı ile bizlere bildirildi bu mesaj allahın mesajı bu mesajı yaşamak yaşatmak peygamberimize bağlılığımızı sağlar ona itaatır kurana itaat.Mekke döneminde karşı çıktıkları peygamberimizin allah tarafında aldığı bizlere ulaştırdığı mesajadır. Mesajı kabul etmeyen bir topluluk vardı Onun içindirki bizler mesaja yani kurana olan bağlılığımız peygamberimize bağlılıktır ne mutlu peygamberimizin getirdiği mesajı yaşayanlara ve onu anlayıp yaşatanlara selamlar
Siz uyduruk hadis denilen israiliyyat laflarıyla hadisleri katarsanız.durum anlaşılmaz.Suyun kaynağına inmek gerek.
Uyduruk ayetlerde var diyenler vardır.Halbuki elimizde kuranın asılları bile var.ama Batının pisliklerini aktarmak isteyenlerde var,uyanık olmak gerek.
Bilgisayar öğreniriz,yazı yazmayıda öğreniriz kopyalamayıda öğreniriz de.
Kuranı öğrenmeyi ve açıklamasını öğrenmeyi ve hadis öğrenmeyi ve yaşamayı gereksiz görürüz değilmi?.
İngilizce öğrenmek,medeniyet,arapça öğrenmek gericilik diye lanse edilirse.
Kuranın manası bize yeter denirse.Bu aptallık olur.
İslami ilimleri öğrenmek her müslüman için farz olan bir ibadettir.Bir canavar insanı affetmektende önemlidir.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma