Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
5-Yalnızca sana kulluk eder ve yalnızca senden yardım bekleriz. İYYAKE nağbudü ve İYYAKE nestaıyn BURDAKİ İYYAKE SANAMI SENDENMİ? sana ise sanadır kulluk ve sanadır yardım çıkar ki elhamdülillahi rabbil alemiyn ayetini boşa çıkarır orada hamdın yani bütün oluşumların havalesinin Allah'a olduğunu zikretmiştik zaten senden ise bunu akıl daha iyi alıyor ama aynı kelime üstelik aynı cümle içinde sana ve senden olarak yorumlanıyorsa daha şu dar alanda çelişki doğar elhamdülillah...
İfadelerin çok şaşırtıcı. Sana mı senden mi diye sorman hiç arapça bilmemeni gerektirir. Belliki arap dili ile Türk dilini karıştırıyorsun. Türkçede çekim ekleri var diye arapçada da aynı durum mu olmalı. "iyya" has kılmak demektir "ke" ise sen demektir. "nabudu" ibadet ederiz demek "nesteîn" yardım isteriz demek. "ke" mefuldur. Türk dilinde nesne konumundadır. kulluk ederiz fiilinin mefulu olan sen sana şeklini alır. yardım isteriz fiilinin mefulu olan sen ise senden şeklini alır. Kelimeler üzerinde takılıp bu tür yorumlarda bulunmak akıl karı değil bence...
özür dilerim iletini geç gördüm diğer yazdığım iletilerde aslında farkında olmadan sanada cevap vermişim ve aynı cümleleri yeniden kurmayacağım eyvallah hemfikiriz ama biyerde...
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
ve aleyküm selam abim tek çabam kuranın dışına çıkılmadan münazara edilmesidir kuranın dışına çıkmadan verdiğiniz her evap başım üstüne göğsüm üstüne olması temennimdir kuranın içinde o na yaklaşmak için kullandığınız herhangi bir bilimin eksik olduğunu söyleyin bende sizlere tabi olacağım
arapçada el takısı belirti katar kendinden gelen her kelimeye yalnız özneye eğil aittir ilişkilidir ilgilidir sıfatta olsa zamirde olsa bunu kuranın muhteşem neşerine baktığınız zaman sizde benim gibi göreceksiniz eminim zira ben kurandan başka hiçbir ama hiçbir kitaba tevessül etmem dinim için ya siz bu konuda kıracaksan kır beni abim ve bütün bunlar benim anlayışım dayatma değil eyvallah...
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
Efrayim
Sevgili mistikbalim...
şimdi biri sana deseki
amin demek günah mıymış
hangi ayette
ne diyeceksin.Demişsiniz.
Namazlarda tesbih kullanmak,mevlütlerde
peygamberimizin adı zikredildiğinde namaza durmak,türbe
ve mezarlarda namaz kılmak,külot bırakmak,adak
adamak,evlenmelerde,boşanmalarda,siyasi partilerin
gelişlerinde kurban kesmek.vs,vs,v.s. Tüm bu ve buna
benzer abuk sabuk şeyler,nekadar günahsa,AMİN de okadar
günahtır.
Sevgi ile,
kurandan verdiğiniz ayetler ve benim gözümden kaçmış olan ayrıntıları gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim ben bu ayeti görememiştim de ne yaptığınız hakkında hiç bir fikriniz yok münazaraysa yapılan bir açıklama gerek sıkıştığı yerde haydi eyvallah tamamı senin görüşün ben allahın söylediklerinden başka hiç bir şeyi delil olarak kabul etmiyorum ne kadar çok şey biliyorsunuz arkadaş heveslerini ilah edinenler allah kitabında ne büyük ne küçük ne yaş ne kuru hiç bir şeyi eksik bırakmamıştır raina demeyin unzurna deyin demiştir amin demek tüm dillerde bizden kabul et demek anlamına geliyor bizden kabul et demenin zararı günahı neresinde ya da allah hangi ayetinde söylemiş onun günah olduğunu sonra sen günahın ne olduğunu öğren önce günah eliyle yapılan iş yüzünden yüklenilen vebal demek amin dediği için başına iş gelen birini ben hiç görmedim günahmı görmek istiyorsun birinin parasını çal ve bekle bak nasıl çıkıyor günahı senden...
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
ve allah adına hüküm vermekten vazgeçin eğer bir telaşa düşmüşseniz allah için deyin ki alın size allahın kitabı okuyun ve yaşayın çoban çobanlığını dürüst yapmayı öğrenir kurandan profesör de işini allah herkesin fıtratına gerekli donanımı yerleştirmiş ve salmıştır dünyaya ve belli vadeye kadar peyderpey yaşamaya mahkum etmiştir o kadar çok başka şeylerle meşgul oluyoruz ki kendi doğaçlamamızı unutuyoruz çobana ne profun bildiğinden neden çobanın yaşam alanını daraltıyorsunuz adam amin diyor ve kalben mutlu neden adamın bu mutluluğunu almaya çalışıyorsun elinden hangi hakla hangi ayetle bende amin demiyorum fatihayı ve duamı hir bitirdiğimde lailahe illallah ya da elhamdülillah cümlelerini kullanıyorum ama huzur içinde amin diyenden banane varsa onunla ilgili bir problemi bakınca görecektir ve inan bana herkes en az senin kadar zeki herkas en az benim kadar eyvallah...
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
Sevgili mistikbalim
Bırak kadınlar türbeye külot bıraksınlar,bırak türbeye
kurban kessinler.Önemli olan onların mutluluğu ve Allah'la
başbaşa kalıp içinden geleni rahatça yapabilmesidir.
Bunu mu demek istiyoruz?
Sevgi ile,
sevgili efrayim şu anda senin bütün yaptıkların yüzde yüz doğru mu eya kadınların ya da erkeklerin allahtan başkasını vesile kullanmaması fal okları vs yüzlerce ayette var türbelere kurban kesmenin zararı anlatılmış hepsi kuranda var kaldıki fatihadan yada nastan başlamış biri buraya gelene kadar önünde daha binlerce salat var kulluk var bide amin demeyin ayetini gösterrmisin bana eğer istersen ve sen göremediysen türbede kuran kesmek kadınların külot bırakmak eyleminin ne kadar yanlış olduğunu sana onlarca ayetle gösteririm kaldı ki bundan banane müminse kendisi görecek değilse banane...
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
müminse müminin tek doğrusu olmalı insanın; o na, kuran a yönlendirmek
abdullah abim (haktansapmaz) hamd kelimesini kafasına göre çeviriyor o na bişey göstermek istedim yaptığı yanlışın büyüklüğünü kendi üzerimden, hemen fırçaya kalkıştı kaldıki gerçekten saygı gösterdiğim değer verdiğim bu insan anladım ki kendini pazarlıyor kur anı değil işimiz kurana çağırmak hiç bir peygamber hiç bir semavi kitaba kendi yorumunu eklememiştir siz kimsiniz yaa allah aşkına...
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
abdullah abim (haktansapmaz) hamd kelimesini kafasına göre çeviriyor o na bişey göstermek istedim yaptığı yanlışın büyüklüğünü kendi üzerimden, hemen fırçaya kalkıştı kaldıki gerçekten saygı gösterdiğim değer verdiğim bu insan anladım ki kendini pazarlıyor kur anı değil işimiz kurana çağırmak hiç bir peygamber hiç bir semavi kitaba kendi yorumunu eklememiştir siz kimsiniz yaa allah aşkına...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma