Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 11 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 70
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Bir-Kul. Yazdı:
msp1955 Rumuzlu Kardeş. BİZE KURAN YETER DİYENLERİN MAKSATLARI BELLİDİR. Başlığı ile konuya girmişiniz, Tam bir ZAN, ve KİNAYELİ bir başlık maksatlarımızın ne olduğunuda açıklık getirememişiniz. Dostlar alış veriş de görsün misali odaya takılıp hiç gaale alınmayacak bir başlık ve konu yazmışsın. Benden başka da seni gaale alan çıkmadı. bende Gaale aldığımdan değilde, Siteyi Ziyarete gelen arkadaşların okuması maksadı ile yazdım.
Şimdi BİZE KURAN YETER!. Diye yineliyorum ve Maksadımızı açıklıyorum. Fazla teferruata girmeden öz ve Net olarak diyorum ki maksadımız, İnsanları ŞİRK BATAKLIĞINDAN kurtarmak Yüce
RABB'imizin Arı, duru , anlaşılır , açıklanmış, teferruatlı, hiç bir çelişki bulunmayan, Kendi kendini TEFSİR eden, KURAN'ı insanlara Bize KURAN yeter ! dememizde ne maksat aranabilir. Bizler İnsanlara ALLAH'a Şirk mi koşun, Namaz mı kılmayın, Oruç mu tutmayın, Hacca mı gitmeyin, Zekat mı vermeyin, İnfak mı etmeyin Zina mı edin , İçki mi için, Kumar mı oynayın, Hırsızlık mı edin, Terazi nizde hile mi yapın, Homosexsel lik mi yapın, Domuz , leş kan mı yiyin ve ALLAH adından başka ları adına Kurban mı kesin, Yalan mı söyleyin, Fitne ve fesat mı çıkarın, ALLAH'ın Helal dediğine Haram, Haram dediğine Helal mı deyiniz dedik !!.. ALLAH aşkına Biraz insaflı olunuz. Bakın , msp1955 ! kardeş !. Yüce ALLAH bir Ayetinde şöyle diyor. Ayet ismi şu an
aklımda değil ama muhteva olarak şöyle.
BİR KAVME veya BİR KİŞİYE, GURUBA, HER KİM OLURSA OLSUN VAR OLAN KİNİNİZ SİZİ ADALETTEN ŞAŞIRMASIN !..
Selametle. &a mp;n bsp; &a mp;n bsp;
((Bir-kul)) Gerçek adına ve yaşına ulaşamadım.Perde arkasındanmı yazıyorsun?.Güzelde kim olduğunu gizlemen,itibar kazanmaz.Yanlış anlama tanımak isterim.
Andolsun ki, Resulullah, sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.
____
Lütfen inanmıyabilirsin,ama beni kırıp rahatsız etmeye hakkın yoktur.
İnsanları durmadan ufak bahanelerle kınayanın maksadı açıktır.islama karşı tavır almaktasın,öğrenmek veya öğretmek maksadında değilsin,Peygamber düşmanlığını terk et.sana yakışmaz.
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
selam.
verdiğin ayetin yaptığınız iftira ile ne ilgisi var tabiki yıllarca resulun ağzından çıkmayan boş sözleri ona atfettiniz şimdi daha ileri giderek ALLAHIN söylemediği sözleri onun söylediğini iddia ederek daha ileri boyuta geçtiniz.
siz önce ALLAHIN yeterliliğini kabul edein sonrada kalkıp resule inanıp inanmadığımızı sorgulayın.
zümer 36 ALLAH kuluna kafi değilmi?yetmiyormu?
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Andolsun ki, Resulullah, sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.
____
İnsanları durmadan ufak bahanelerle kınayanın maksadı açıktır.islama karşı tavır almaktasın,öğrenmek veya öğretmek maksadında değilsin,Peygamber düşmanlığını terk et.sana yakışmaz.
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Uganda Gönderilenler: 171
Gönderen: 04 kasim 2008 Saat 18:41 | Kayıtlı IP
selam.
verdiğin ayetin yaptığınız iftira ile ne ilgisi var tabiki yıllarca resulun ağzından çıkmayan boş sözleri ona atfettiniz şimdi daha ileri giderek ALLAHIN söylemediği sözleri onun söylediğini iddia ederek daha ileri boyuta geçtiniz.
siz önce ALLAHIN yeterliliğini kabul edein sonrada kalkıp resule inanıp inanmadığımızı sorgulayın.
HAKgelenek Yazdı:
selam.
Bunun neresinde iftira var?.Müfteri ve Peygamberi inkar eden sensin.
Sözlerine dikkat et,peygamberi inkar edene ben kafir diyorum.
melekisrafil Katilimci Uye
Katılma Tarihi: 11 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 44
Gönderen: 04 kasim 2008 Saat 16:16 | Kayıtlı IP
HAKgelenek Yazdı:
Çünkü Allah c.c. (Benim habibimde güzel örnek vardır) diye buyuruyor.
selam melek israfil.
gerçekten bu söze inanıyormusun,inanıyorsan bu sözün çıkış noktasını bize gösterebilirmisiniz.
Katılma Tarihi: 25 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 55
HAKgelenek Yazdı:
selam.
yakamoz Yazdı:
HAKgelenek Yazdı:
selam.
Selam hakgelenek,
Nasıl yani ayetin çevirisinde problem mi var?
selam sayın melekisrafil.
(Benim habibimde güzel örnek vardır)dediniz,habibim kelimesini size sorduğumu bildiğiniz halde olayı niye örnekleme olayına çektiniz onu anlamadım.
kuranda habibim(sevgilim)kelimesi geçmiyor,bu kelimeyi ALLAH,nerde nasıl kullanmış,bunu detaylı bir şekilde açıklayınki bizde bilelim yanlışımız varsa düzeltelim ama lütfen sağlıklı bir açıklama yapın.
selam ile
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
yakamoz Yazdı:
Selam,
Sen hakgelenekmisin ne atlıyorsun hemen öyle sazan gibi:)
Sorunlu bir kişiliğe sahipsin kanımca:)
Ben hak yoldayım.Her din gelenektir.Ama senin uyduruk geleneğin değil.Galiba senin aklında sorunun var.Bir Ruh dokturuna görünsen güzel olur.İslam dini akıllıya hitap eder,aklı olmayanın dinide olmaz öyle değilmi?.Sen hamsi balığı gibi zıplamaktasın.
kimliğini yazda hamsi,sazanmı öğrenelim.yaşını ve kimliğini yaz.Sorun senin beynindedir,Hırpo.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma