Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam 98
Çok beklediğin için özür dilerim.Gel dedin geldim.
Bir sefer senin soru sorma tarzın ve uslubun birşeyi gerçek manada öğrenme değil ve konuşma uslubun biraz ukalaca...
Değerli bir ilim adamı olduğumu nereden çıkardın?
Merak ediyorum cevap bekliyorum.
Gelelim sormuş olduğun sorunun cevabına;''Müminler müminlerin velileridir kafirleri veliler edinmeyin.Kim böyle yaparsa Allah ile bağlantısı kalmaz.Ancak onlardan korunmanız gereklidir.Allah sizi kendisinden sakındırır.Dönüşünüz onadır bilesiniz.''(3/28)
Sevgili98
Bu ayetin anlatmak istediği konu müminlerin müminler ile olan dostluğu yaniii birbirleriyle ilgilenmeleri gerektiği dertleri ve sorunlarıyla ilgilenme gerektiği ve vs.
Örneğin;Allahın müminlerle olan dostluğunda müminlerin sıkıntılı anlarında yapılan çağrılarına karşı icabet etmesi koruması gözetmesi vb şeyler.Şimdi sen bu anlatılan konunun neresindesin?
Çevrende mümin insanlar varmı(senin gibi)?Hangisinin dertleri ve sorunları ile ilgileniyorsun?Birlik ve beraberlik adına ne yapıyorsunuz?
Maksadım sizi soırgulamak değil.Bir işin içerisinde sadece bilgi yüklenen 62/5,2/44 gibimisin?Yoksa 2/155,156,157(salat)edilenlerdenmisin?
Teşekkür ederim.Kalbini kırdı ise özür dilerim.
Gözlerinden öperim
|