Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
hasan kardeş,
s. ateş ve daha niceleri "peygamber suratını astı" diyor... ben de tam tersini diyorum... mustafa islamoğlu da... isterseniz onun meal-tefsirine de bakınız...
insanlar yanılabilirler. öyle değil mi???
bakın siz peygamber de ne hatalar etti diyorsunuz... o ederse diğer alimler de eder.. öyle değil mi??? (peygamberimizin başka hataları olmuştur.. o ayrı bir konu...)
öyleyse farklı düşüncelere hazır olun...
ayrıca bizim düşünceler anlık değil, girin siteme yazdıklarımı okuyun.. ya da kitabımı alın bakın...
daha ben ne eleştiriler getirdim görün... geleneksel yaklaşımların bir kısmını deliller ortaya koyarak red ettim.. ilim budur işte...
aynı şeyleri tekrar değildir... terleyerek çalışma ve üretim faaliyetidir... körü körüne taklit değildir..
siz şu anda ali arslan ve s. ateş i taklit ediyorsunuz...
ben 1400 yıldır yapılmış olanın yanlış bir anlama olduğunu söylüyorum.. ve delil getiriyorum.. siz kabul etmeyiniz.. bu benim düşüncem.... kur'an'ı anlama çabamın bir sonucu...
sanırım farkı artık fark edebildiniz.... yoksa hala mı????
hz. peygamberin surat asan biri olmadığı ile ilgili diğer delilerimi yazıyorum ve düşünmenizi istiyorum..
deliller hem de kur'an'dan...
hz. peygamber yumuşak huylu birisidir... suratını asan birisi olamaz... bakın kur an en diyor...
ali imran 159.
"O vakit Allah'tan bir rahmet ile onlara yumuşak davrandın! Şayet sen kaba, katı yürekli olsaydın, hiç şüphesiz, etrafından dağılıp giderlerdi. Şu halde onları affet; bağışlanmaları için dua et; iş hakkında onlara danış. Kararını verdiğin zaman da artık Allah'a dayanıp güven. Çünkü Allah, kendisine dayanıp güvenenleri sever. "
bütün peygamberler de öyledir... mesela hz. ibrahim...
tevbe, 114.
"İbrahim'in babası için af dilemesi, sadece ona verdiği sözden dolayı idi. Ne var ki, onun Allah'ın düşmanı olduğu kendisine belli olunca, ondan uzaklaştı. Şüphesiz ki İbrahim çok yumuşak huylu ve pek sabırlı idi. "
mesela hz. şuayb da..
hud, 87..
"Dediler ki: Ey Şuayb! Babalarımızın taptıklarını (putları), yahut mallarımız hususunda dilediğimizi yapmayı terketmemizi sana namazın mı emrediyor? Oysa sen yumuşak huylu ve çok akıllısın!"
hz. yahya da...
meryem, 12, 13, 14..
"12,13,14. (Yahya, dünyaya gelip büyüyünce onu peygamber yaptık ve kendisine) “Ey Yahya, kitaba sımsıkı sarıl” dedik. Biz, ona daha çocuk iken hikmet ve katımızdan kalp yumuşaklığı ve ruh temizliği vermiştik. O, Allah’tan sakınan, anne babasına iyi davranan bir kimse idi. İsyancı bir zorba değildi."
evet bu ayetler yeterli değilse yazabilirim....
bir insanın çok sevdiğini söylediği peygamberini asık suratlı göstermesi bence yanlıştır....
ben onu çoooooook seviyorum..... ve asık suratlı göstermiyorum...
o aynı zamanda çoook merhametliydi..
ayet mi dediniz.. işte geliyor....
hz. peygamber inanlara karşı çok merhametlidir... inkarcılara karşı ise ilkeli ve tutarlı...
tevbe, 128..
"Andolsun size kendinizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir, merhametlidir"
fetih, 29..
"Muhammed Allah'ın elçisidir. Beraberinde bulunanlar da kafirlere karşı çetin, kendi aralarında merhametlidirler. Onları rükuya varırken, secde ederken görürsün. Allah'tan lütuf ve rıza isterler. Onların nişanları yüzlerindeki secde izidir. Bu, onların Tevrat'taki vasıflarıdır. İncil'deki vasıfları da şöyledir: Onlar filizini yarıp çıkarmış, gittikçe onu kuvvetlendirerek kalınlaşmış, gövdesi üzerine dikilmiş bir ekine benzerler ki bu, ekicilerin de hoşuna gider. Allah böylece onları çoğaltıp kuvvetlendirmekle kafirleri öfkelendirir. Allah onlardan inanıp iyi işler yapanlara mağfiret ve büyük mükafat vadetmiştir"
MUHAMMED Allah'ın Elçisi'dir; ve [sadakatle] o'nun yanında olanlar, bütün hakikat inkarcılarına karşı kararlı ve tavizsiz, [ama] birbirlerine karşı merhamet doludurlar. Onların [namazda] eğilerek (ve) yere kapanarak Allah'ın lütuf ve rızasını aradıklarını görürsün: onların işaretleri, yüzlerindeki secde izleridir. Şu, onların hem Tevrat'taki ve hem de İncil'deki temsîlleridir: [onlar] filiz veren bir tohum gibi[dirler], sonra Allah o (filizi) güçlendirir ki sağlam şekilde büyüsün ve [sonunda] kökü üzerinde dimdik dursun ve üreticileri sevindirsin… [Allah böylece müminleri sağlam ve dayanıklı/dirençli kılar] ki onlar aracılığıyla hakikat inkarcılarını şaşırtsın. [Ama] onlardan inanıp doğru ve yararlı işler yapanlara Allah mağfiret ve büyük bir mükafat vaad etmiştir"
selam ve dua ile...
hadi bu ayetleri yorumlayınız bakalım...
bekleyelim... muhabbetle...
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
www.ahmeteminseyhan.blogcu.com/
selam ve dua ile...
|