Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Son gelişmelerle ilgili de bir açıklama yapmamız gerekiyor. Sevdikleri ve değer verdikleri -Kur�an çizgisinde olan- bir insanı resul olarak kabul eden ve savunmasını yapan arkadaşlarımıza adeta tarikatçı muamelesi yaparak ezmeyi, forumdan sürmeyi doğru bulmuyoruz. Edip Yüksel çizgisinde olan arkadaşlarımıza tavrımızla bu arkadaşlarımıza tavrımız benzerdir.
selamalperen.
sevdiğimiz değer verdiğimiz ve kuran cizgisi sözünüz doğru tespittir,resul kavramı yakıştırması söz konusu değil(dersleri dinlediniz yorumunuzu yaptınız)
Selam,
Bahsi geçen şahsın derslerini buraya koyun bizde dinleyelim o halde. Görüntülü olması gerekmez, söylediklerini dinleyelim yeter.
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam
"Bu kadarda olmaz " dedirten konu başlıkları altında müzakerede bulunmuş biri olarak dile getirelen rahatsızlık ve korkuların siteye fatura edilmesini yanlış buluyorum.
Burası forum sitesi dileyen dilediğini yazar yazıyorda..yazılıp çizlenlere kimileri katılıyor kimileri karşı çıkıyor.Forumu takip edenlere katıldığı veya katılmadığı konuları dile getirmek ve yazmak özgürlüğü de var.
Öyleyse sorun nedir?
Forum konuları diyanetin yaptığı gibi fetva niteliğinde değilki:)
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Sitede bulunduğum süre içerisinde her zaman bu sitenin alalade bir forum olmadığını, gerçek islamı anlamaya yönelik sadece arınma amacında olan kişilere hizmet verdiğine inandım ve bunu her fırsatta belirttim.
Şimdi görüyorum ki halt etmişim:) Meğer bizim konumumuz da "taraf" olmaktan öteye geçmemiş. Sitede farklı amacı olan kişileri uzaklaştırın derken neredeyse biz uzaklaştırılacakmışız. Ama hamdolsun teğet geçti:)
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
islamci Yazdı:
savana çok fazla iyimsersin.
:)evet öyleyim sanırım nedeni de şu imanımla ilgili bir korku ve endişelerim yok yada kafamda bir takım sorular yok.Olduğu zamanlardada uzun uzun okuyup inceliyorum ta ki kafam netleşene kadar.
desit yada ateist biri başlık benim doğru kabul ettiklerime aykırı şeyler yazıyorsa onları okuyup bakarım ve bilgim dahilinde cevap veririm.Bunu onlarda benim doğru bildiklerime iman etsinler diye değil onların doğru bildiklerinin ne kadar yanlış olduğunu anlatmak için yaparım
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
Mircan Yazdı:
Selam,
Sitede bulunduğum süre içerisinde her zaman bu sitenin alalade bir forum olmadığını, gerçek islamı anlamaya yönelik sadece arınma amacında olan kişilere hizmet verdiğine inandım ve bunu her fırsatta belirttim.
Şimdi görüyorum ki halt etmişim:) Meğer bizim konumumuz da "taraf" olmaktan öteye geçmemiş. Sitede farklı amacı olan kişileri uzaklaştırın derken neredeyse biz uzaklaştırılacakmışız. Ama hamdolsun teğet geçti:)
O halde durmak yok yola devam:)
daha önce mircan yazdı.
Selam,
Bahsi geçen şahsın derslerini buraya koyun bizde dinleyelim o halde. Görüntülü olması gerekmez, söylediklerini dinleyelim yeter.
merhaba.
sayın mircan yukardaki yazılara insan baktığı zaman sizin samimi olmadığınızı gösteriyor dersleri dinleyip açık arama hevesini gördüm sizde ama samimi olarak her şey gayet açık ve net olarak ortya konmuş sizin içinde hayıırlı olmasından başka bir arzum yok eğer samimi bir şekilde yaklaşıyorsanız olaya size ders konusunda ulaşım için yardımcı olurum.
dersleri sitede dinlemek isteyenlerin sayısı artmaktadır ama genelde bunları özelden bildirmeleri samimi olduklarını göstermektedir dün fikirlerimize katılmayan değerli bir arkadaş bize bunun nasıl ulaştırılacak bir sistemin olduğunu söyledi inşaallah bir hacker tarafından güzel bir şekilde herkesin evinde dinleyip elinde kuranla oturup tahlil yapacağı hale getireceğiz rabbim izin verirse.
selamlar
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Şahsın cdleri değerli bir kaç dostumun elinde zaten var. Kendilerinden talep etsem beni kırmayacaklarından eminim. Aksine iyi niyetli bir adım olarak bunu direk sizden talep ettim.
Bence bu aleni davet asıl samimiyetin ölçüsüdür. Ayrıca da imamınızı/önderinizi tanıtma anlamında büyük fırsattır.
Açıkça söylüyorum cdlerin içeriğinde resullük iddiasına rastlamazsan çıkıp burada özür dileyeceğim. Muhtemelende dileyeceğim çünkü izleyenler böyle bir iddia ve imanın olmadığını söylüyorlar. Ancak olurda bir süre sonra aynı kişi üzerinden aleni resulluk propagandası yapılırsa sizi ilk lanetleyenlerden biri yine ben olacağım.
Hadi artık ben zeytin dalı uzattım sende cdleri uzat lütfen:)
"Bu kadarda olmaz " dedirten konu başlıkları altında müzakerede bulunmuş biri olarak dile getirelen rahatsızlık ve korkuların siteye fatura edilmesini yanlış buluyorum.
Burası forum sitesi dileyen dilediğini yazar yazıyorda..yazılıp çizlenlere kimileri katılıyor kimileri karşı çıkıyor.Forumu takip edenlere katıldığı veya katılmadığı konuları dile getirmek ve yazmak özgürlüğü de var.
Öyleyse sorun nedir?
Forum konuları diyanetin yaptığı gibi fetva niteliğinde değilki:)
Sevgili Savana Kardeşime katılıyorum.
forum'un anlamı, birtakım bazı mes'elelerin, görüş, fikir ve düşüncelerin mümkün olduğu kadar geniş kitleler önünde tartışılmasına imkan verecek bir platform, bir açık toplantı, bir mücadele alanı/ meydanı olduğuna göre hakaret/ tahkir / tezyif'e tevessül etmeden ( forum kurallarını dikkate almak şartıyla...)her tür görüş ve fikir dillendirilebilinmeli ve sağlıklı bir tartışma alanı bulabilmelidir diye düşünüyorum. tabi ki bu fikir ve düşüncelerin tartışılıyor olması aykırı fikirlerin foruma fatura edilmesini sağlamaz/ gerektirmez. forum, olsa olsa doğası gereği forumluğunu yapmaktadır yani.
veddua
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
Mircan Yazdı:
Selam HAKgelenek,
Şahsın cdleri değerli bir kaç dostumun elinde zaten var. Kendilerinden talep etsem beni kırmayacaklarından eminim. Aksine iyi niyetli bir adım olarak bunu direk sizden talep ettim.
Bence bu aleni davet asıl samimiyetin ölçüsüdür. Ayrıca da imamınızı/önderinizi tanıtma anlamında büyük fırsattır.
Açıkça söylüyorum cdlerin içeriğinde resullük iddiasına rastlamazsan çıkıp burada özür dileyeceğim. Muhtemelende dileyeceğim çünkü izleyenler böyle bir iddia ve imanın olmadığını söylüyorlar. Ancak olurda bir süre sonra aynı kişi üzerinden aleni resulluk propagandası yapılırsa sizi ilk lanetleyenlerden biri yine ben olacağım.
Hadi artık ben zeytin dalı uzattım sende cdleri uzat lütfen:)
selam mircan.
size en kısa zamanda bu dersleri ulaştıracağım rabbim izin verirse bunun için bir program gerekli msn ilede yollanıyor ama en kolay ve sağlıklı şekilde elinize geçmesi için çabalayacağım senin zeytin dalına teşekkür ederim umarım her şey hayırlara vesile olur.özür dilemenize gerek yok.
selamlar
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Katılma Tarihi: 26 nisan 2007 Yer: Australia Gönderilenler: 854
Merhaba,
Sayin hakgelenek isinize gelmeyen izahlar yaptigimda, ozelde degil umumda yazisalim. Ben sizleri cok fanatik kimseler olarak goruyorum. Yazdiklarim karalama maksatli degil. Dusunduklerimi samimi bir sekilde ifade ediyorum. Sizin cemaate karsi hic bir guvenim kalmadi. Sizlerle tanistigimdan beri soylediklerinizi birlestirdigimde benim icin hersey cok net gorunmektedir.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma