Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
( ve bilin ki, ey Mü'minler,) Muhammed sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir, fakat o, Allah'ın Elçisi ve bütün Peygamberlerin sonuncusu'dur. (51 ) ve Allah her şeyi hakkıyla bilendir.
51 :
yani mühürün ( hâtem) bir dökümanın sonunu göstermesi gibi, o da Peygamberlerin sonuncusudur. Hâtem terimi, bu anlamının yanında, aynı zamanda bir şeyin '' sonu '' veya '' sonucu '' anşamındaki hitam ile de eş anlamlıdır : bundan, Muhammed (s) aracılığıyla vahyedilen mesajın - Kur'an'ın- BÜTÜN İLAHİ VAHİYLERİN SONU ve ÖZÜ olarak görülmesi gerektiği anlamı çıkarılır.
veddua
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Arkadaşların dikkat etmediği /edemediği bir husus var: Örnek getirdikleri ayetlerdeki "XATEME" ve türevleri fiillerin hepsinin de " 'ALÂ " cer edeatıyla birlikte kullalılmış olması.
XATEME 'ALÂ; Mühürlemek, kapatmak, etkisiz kılmak, bitirmek, sona erdirmek...
Allah kimin kalbine, gözüne, kulağına "xateme" yapıyorsa, onun anlamaz, görmez, duymaz kılıyor; onun bu duyularını tamamen yok ediyor, siliyor, duyarsız, etkisiz kılıyor.
Halbuki XÂTEM kelimesi "mühür anlamına olup bir mesajı kapatmak, sona erdirmekten çok tasdik ediyor. "Ben de yazdıklarının altını aynen mühürlüyorum" derken, yazdıklarını aynen onaylıyorum diyorum. Yoksa yazdıklarınızı kapatıyorum, bitiriyorum, sonlandırıyorum, etkisiz kılıyorum demiyorum. Kaldı ki, Resul kendinden öncekilerin mührüdür, yani doğrulayanıdır. Bu anlamı destekleyen ayetler var Kuran'da. Ancak sonuncusu olduğunu doğrulayan başka bir ayet gösterilemez.
Ayrıca, XÂTEM ile xâtim veya xitâm kelimelerini bir birine karıştırımayalım. Bakın, M. İslamoğlu durumu fark etmiş ve "peygamberlerin sonuncusu" anlamını verirken, xâtem yerine "xâtim" okuyuşunu tercih ettiğini söylemeyi ihmal etmemiştir.
Bu konuda sizinle hem fikir olduğumuzu bilmenizi isterim.
Ne zamandır benimde bu konuyu açma iştiyakım vardı lakin siz benden önce davrandınız.
Çok yaşayın emi...
saygılarımla
__________________ gelin bir ateş yakalım.
sahip olabilmek için aydınlıklara
git deyebilmek için karanlığa
gelin bir ateş yakalım.
yüreğimizdeki yangını vuralım dışarıya
Katılma Tarihi: 04 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 128
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam Haktansapmaz kardeşim bu çok önemli bilgiyi Kuranda geçen Hatem kelimesinin ala harficeriyle kullanıldığında ancak kapatmak sonlandırmak,etkisiz kılmak olduğunu açıklayarak pekiştirdiniz.Peki birileri Kuranı da Kullanarak şu okuyuşu tercih ediyorum diyerekten bazı gerçeklerin önünü kesip örtmeyi mi istemektedir.Amaç nedir...
Selam ve dua ile..
__________________ (Bu) Kitab'ın indirilmesi, aziz ve hakim olan Allahtandır.Şüphesiz, sana bu Kitab'ı hak ile indirdik; öyleyse sen de dini yalnızca O'na(KİTABA) halis kılarak Allah'a kulluk et.zümer-1-2
Salat sosyal destek,hac tartışma,zekat arınma,kabe dikili taş,ibrahim zaten mekke'ye hiç gelmedi,rakı nebizgillerden içilir,laiklik zaten dinin emri,kapitalizm ne güzel şey,keşke olabilsek...nebi'de son bulmadıgına göre,hanif/2 kardeşler artık bi peygamber cıkartırsınız aranızdan...
Tavilo kardeş,nebi ve resul konusunda geçmişte tekrarlanan söylemler bugünde sözde müslümanlar tarafından dillendirilmektedir.
Örneğin:5-64,ayetini 7-35 ve 40-34 ile kıyasladığımızda,aynı mantık oyunlarını bizim sözde müslümanlarında yaptıkları apaçık ortadadır.Allahın eli bağlıdır Allah Elçi göndermez sözleri ile kuran bütünlüğünü ve sınırlarını çiğneyen söylemlerinin farkıdalarmı acaba?
Yahudiler, “Allah'ın eli sıkıdır” derler. Sıkı olan onların elidir: Ve bu iddialarından dolayı [Allah tarafından] lânetlenmişlerdir. 81Tersine, O'-nun elleri sonuna kadar açıktır:O, [lütfunu] dilediği gibi dağıtır. Ama [ey Peygamber,] Rabbin tarafından sana indirilen her şey, onların çoğunu kibirli küstahlıklarında ve hakikati inkarda daha inatçı yapacaktır. Böylece biz, Kitâb-ı Mukaddes'in takipçileri arasına 82 Mahşer Günü'ne kadar [sürecek] kin ve nefret tohumları saçtık: ne zaman savaş ateşi yaksalar Allah onu söndürür; 83 ve onlar yeryüzünde yozlaşmayı ve çürümeyi arttırmak için ellerinden geleni yaparlar: Allah ise yozlaşmaya ve çürümeye yol açanları sevmez.
Ve [hatırlayın:] Yusuf da size daha önce hakikatin bütün kanıtlarıyla gelmişti; ama size getirdiği [mesajların tümü]ne karşı şüphe duymaktan kaçınmadınız, sonunda Yusuf ölünce de, ‘Allah o'ndan sonra hiçbir elçi göndermeyecek!’ dediniz. 24 Allah, [vahyettiklerine karşı] şüpheye kapılarak kendi kendilerine yazık edenleri işte böyle saptırır.
EY ÂDEMOĞULLARI!Size kendi aranızdan benim mesajlarımı ileten elçiler geldiğinde, kimler ki Bana karşı sorumluluk bilinci duyar ve kendilerini düzeltirlerse, işte onlar için korku yok; onlar üzülmeyecekler de;
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma