Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
savasen Yazdı:
islamci Yazdı:
savasen sence peygamberler eşit mi ? yani ayetlerden sen ne anlıyorsun? |
|
|
Selam islamci,
Benim peygamberlerin birini diğerinden ayıracak bir bilgim yok. Benim için onlar bir tarağın dişleri gibidir. İsimlerini bildiklerim olsun bilmediklerim olsun hepsinin benim için ayrı bir yeri var. Musayı İsadan, Muhammedi İbrahimden ayrı tutamam.
Birbirlerinden faziletli yönleri varsa şahsen ben bilmiyorum. Benim için önemli de değil.
|
|
|
tamam benim istediğim cevabı verdin savasen. peki ayette derki biz o peygamberleri kimisini kimisinden üstün tuttuk der değil mi? kimine ölüyü diriltme yetkisi verdik, kimiyle doğrudan konuştuk, kimisiyle ayetler kitaplar indirdik der ayet.
ama başka bir ayette de siz peygamberlerden hiçbirini diğerinden ayırt etmeyin der. siz müslümanlar hiçbir peygamberi ayırt etmeyin der. biz kimisini üstün tutmuşsakta.
şimdi gelelim musa olayına biz peygamberlerle ya perde arkasından konuşuruz yada elçi göndeririz der değil mi?
hz.musa ile doğrudan konuştuğunun manası perde arkasından konuştuğu olmasın. Allah(c.c.)ın konuşmasını duyuyor fakat göremiyor olması gözünde perde olduğunun göstergesi değil mi? dağ eridi. dağa gösterildi çünkü perdesiz dağ. perdeli musa göremedi. fakat biz onunla doğrudan konuştuk.
yani anlatmak istediğim şuydu peygamberler eşit tutulmamasına ragmen başka bir ayette kısası belirleyici ayet olan siz onları eşit tutun ayetini uyguluyorsunda musanın Allah(c.c.) ile doğrudan konuştuğunu mu yalanlıyorsun????
__________________ ne kadar hatırlanmak istiyorsan o kadar hatırla.
|