Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 15 temmuz 2006 Yer: ABD Gönderilenler: 266
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam
Degerli Mircan' in bu guzel dileklerine istrirak eder, her iki cihanda da bayram edebilenlerden olmamizi Cenab-i Allah' dan niyaz ederim. Ne mutlu yakinlasanlara, "yakin" olanlara.
İslam alemi büyük bir çöküntünün içerisindeyken neyin bayramını kutluyorsunuz?
Kardeşlik bağlarının korunmadığı birbirlerine girip türlü türlü ithamlarda bulunan cemaatler/mezhepler/tarikatlar islamı ruhban sınıfına dönüştüren guruplar varken ve bunlarla mücadele edilmezken neyin bayramını kutluyacağız.
BENİM BAYRAMIM SABİKUNLARDAN OLDUĞUM ZAMAN OLACAKTIR.
BENİM BAYRAMIM SALATI İKAME EDİP BUNUN NETİCESİNDE ARINAN KARDEŞLERİMLE ELELE OMUZ OMUZA GELDİĞİM GÜN OLACAKTIR.
BENİM BAYRAMIM YAMULTULAN ALLAHIN SÖZLERİNİN YERLİ YERİNE OTURTULMASINDAN SONRA OLACAKTIR.
__________________ gelin bir ateş yakalım.
sahip olabilmek için aydınlıklara
git deyebilmek için karanlığa
gelin bir ateş yakalım.
yüreğimizdeki yangını vuralım dışarıya
İnsanlarla olan ilişkilerin askıya alınmasını savunmuyorum.Bilakis dahada cesurca bir tavır sergileyerek bu dini Allaha özgülemek için var gücümüzle çalışmalıyız.İnsanlarla ilişki kesmek için farklı şeylerin olması gerekir oda malumunuzcadır.
Evet herşeyin başı sevgi ama kuranın anlaşılması için öne koyulan duvarlarada ses çıkatmalıyız.Bu bizim imanımızın gereğidir.Bizler çoğu kez her türlü düşünce insanı ile olan diyaloglarımızda bizleri marijinal bulup etrafımızda yaygara koparanlar biz değil o bahsettiğim kişilerdir.Hatta öyle anlar oluyorki iş şiddete bile varıyor.
Peki bu ve benzer durumlarda nasıl kucaklaşmalıyız?
Nasıl bayramlaşmalıyız?
saygılarımla
__________________ gelin bir ateş yakalım.
sahip olabilmek için aydınlıklara
git deyebilmek için karanlığa
gelin bir ateş yakalım.
yüreğimizdeki yangını vuralım dışarıya
Birlik beraberlikten kasıt tüm müminlerin her konuda ittifak halinde olması ise; bu pek mümkün görünmüyor. Bunu sadece bu forumu inceleyerek bile anlamak yeterli.
Çözüm ise Ali İmran 64'de diye düşünüyorum. Ortak kelimede/asgari müşterekte buluşmak...
Katılma Tarihi: 15 temmuz 2006 Yer: ABD Gönderilenler: 266
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
ashabı_kehf Yazdı:
Selam hidayete tabi olanların üzerine olsun
İslam alemi büyük bir çöküntünün içerisindeyken neyin bayramını kutluyorsunuz?
Kardeşlik bağlarının korunmadığı birbirlerine girip türlü türlü ithamlarda bulunan cemaatler/mezhepler/tarikatlar islamı ruhban sınıfına dönüştüren guruplar varken ve bunlarla mücadele edilmezken neyin bayramını kutluyacağız.
BENİM BAYRAMIM SABİKUNLARDAN OLDUĞUM ZAMAN OLACAKTIR.
BENİM BAYRAMIM SALATI İKAME EDİP BUNUN NETİCESİNDE ARINAN KARDEŞLERİMLE ELELE OMUZ OMUZA GELDİĞİM GÜN OLACAKTIR.
BENİM BAYRAMIM YAMULTULAN ALLAHIN SÖZLERİNİN YERLİ YERİNE OTURTULMASINDAN SONRA OLACAKTIR.
Biz bayrami tartismiyoruz ki burada guzel kardesim, onunda yeri var bu sitede orada tartisabilirdin. Ama anliyorum ki sen bayramlasan sabikun' a kizdin, sende bu zumreye dahil oldugunda seninle bayramlasmak bizim icin seref olur.Allah seni Sabikun' dan eylesin de sende bizimle birlikte bayram yap:)
Tekrar basa donduk,
Cenab-i Allah bizleri, her iki cihanda da bayram edenlerden eylesin.
sağlık sıhhat mutlulukla kazasız belasız geçirelim inşaallah ...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma