Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Merhabalar. Sayın Ali Aksoy, Size göre Kuran'daki salatın ne olmadığını anladım. Lütfen, madde madde, beni başka bir bağlantıya yönlendirmeden, size göre Kuran'daki salatın ne olduğunu yazar mısınız? Teşekkürler.
__________________ Dinin bakış açısına göre,tüm bu fantastik harikulade evren,tüm bu karmakarışık şeyler, ancak, Tanrı’nın, insanların iyi ve kötü için çabasını gözlediği bir sahnedir.. Bu sahne,bu oyun için çok büyük!
İmanını "net" cümlelerle ifade ettiğin için teşekkür ederim. Açıkçası zaman zaman acaba hakkında yanlış mı düşünüyorum, doğru mu anlamıyorum, söylenenler dedikodudan mı ibaret diye düşünüyor ve bundan ciddi anlamda rahatsızlık duyuyordum.
Yazdıklarına daha detaylı cevabım daha sonra inşaAllah.
Yazdıklarına daha detaylı cevabım daha sonra inşaAllah.
Selam aliaksoy,
Uzun yazına uzunca cevap yazmaktan vazgeçtim oysa kısmende tamamlamıştım. Ancak seninle tartışmaya girip asıl mesajın arka planda kalmasına gönlüm razı olmadı. Sana şimdilik sadece "selam" diyor ve uyarıcılık görevimi yapmaya devam ediyorum Allah'ın izniyle.
Beni ve diğer katılımcıları doğru bildiğin şey hususunda uyardığın için teşekkür ederim. Ve elbette uyarılarını yinelemeye devam etmelisin.
Kimseye karşı kırıcı olmak istemiyorum. Çünkü eğer bir müminin kalbini kırarsam, kaş yapayım derken göz çıkartmış olurum.
Hürmetler / saygılar ve sevgiler karşılıklıdır.
Ortak kelimenin / ortak sözün dışındaki şeyler kin ve düşmanlığa yetecek / haklılık kazandıracak bir gerekçe değildir.
Allah beni ve seni ve diğer tüm kardeşlerimizi şu anda olduğumuz halden daha doğru ve daha güzel olanına kılavuzlasın.
Gözlerin belerip kalacağı gün, hayır yarışları ile en çok ahiret azığı biriktirenlerden / yakın kılınanlardan eylesin.
Şüphesiz Allah, velevki gayblerin derinliklerinde bile kalsa en küçük bir iyiliği dahi zayi etmez.
Her kişinin ancak yaptığına kavuşacağı gün, yüzün şen olsun.
Esenlikle...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Ey iman edenler, sarhoş iken, ne dediğinizi bilinceye ve cünüp iken de -yolculukta olmanız hariç- gusül edinceye kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta veya yolculukta iseniz ya da biriniz ayak yolundan (hacet yerinden) gelmişseniz yahud kadınlara dokunmuş da su bulamamışsanız, bu durumda, temiz bir toprakla teyemmüm edin, (hafifçe) yüzlerinize ve ellerinize sürün. Şüphesiz, Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (4/43),Ey iman edenler, namaza kalktığınız zaman yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın, başlarınızı meshedin ve her iki topuğa kadar ayaklarınızı da (yıkayın.) Eğer cünüpseniz temizlenin (gusül edin); eğer hasta veya yolculukta iseniz ya da biriniz ayak yolundan (hacet yerinden) gelmişse yahut kadınlara dokunmuşsanız da su bulamamışsanız, bu durumda, temiz bir toprakla teyemmüm edin (hafifçe) yüzlerinize ve ellerinize ondan sürün. Allah size güçlük çıkarmak istemez, ama sizi temizlemek ve üzerinizdeki nimeti tamamlamak ister. Umulur ki şükredersiniz. (5/6),Ey Adem oğulları! Her secde edişinizde güzel elbiselerinizi giyin; yeyin, için, fakat israf etmeyin; çünkü Allah israf edenleri sevmez. (7/31),Sana Kitap'tan vahyedileni oku ve namazı dosdoğru kıl. Gerçekten namaz, çirkin utanmazlıklar (fahşa)dan ve kötülüklerden alıkoyar. Allah'ı zikretmek ise muhakkak en büyük (ibadet)tür. Allah, yaptıklarınızı bilir. (29/45), Harcamalarının kabul edilmesine, yalnızca, Allah'ı ve Rasûlünü inkar etmeleri, namaza ancak üşene üşene gelmeleri ve ancak gönülsüzce harcamaları engel olmuştur.(9-54), Namazlarını kılmayan diğer grup gelip seninle namaz kılsınlar, onlar da ‘korunma araçlarını' ve silahlarını alsınlar. Küfredenler, size apansız bir baskın yapabilmek için, sizin silahlarınızdan ve emtianız (erzak ve mühimmatınız)dan ayrılmış olmanızı isterler. Yağmur dolayısıyla bir güçlüğünüz varsa veya hastaysanız, silahlarınızı bırakmanızda size bir sorumluluk yoktur. Korunma tedbirlerinizi alın. Şüphesiz, Allah kafirler için aşağılatıcı bir azab hazırlamıştır. (4/102)
Namazı bitirdiğinizde, Allah'ı ayaktayken, otururken ve yan yatarken zikredin. Artık ‘güvenliğe kavuşursanız' namazı dosdoğru kılın. Çünkü namaz, mü'minler üzerinde vakitleri belirlenmiş bir farzdır. (4/103),Gerçek şu ki, münafıklar (sözde), Allah'ı aldatmaktadırlar. Oysa O, onları aldatandır. Namaza kalktıkları zaman, isteksizce kalkarlar. İnsanlara gösteriş yaparlar ve Allah'ı ancak çok az anarlar. (4/142),Eğer korkarsanız yaya veya binekte iken kılın. Güvenliğe girdiğinizde ise yine Allah'ı bilmediğiniz şeyleri size öğrettiği gibi zikredin. (2/239),Sizin dostunuz (veliniz), ancak Allah, O'nun elçisi, rüku' ediciler olarak namaz kılan ve zekatı veren mü'minlerdir. (5/55), De ki: "Benim namazım, kulluğum/bağışım, hayatım, ölümüm âlemlerin Rabbi olan Allah içindir."(5-162).
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 201
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam
Kuran talebesi benim değerli kardeşim alıntıladığınız ayet meallerinde tercüme problemi var.senin anlıyacağın körükörüne bir taklide dayalı, kuran bütünlüğü ve temiz fıtrat gözardı edilerek yapılan bir terceme
__________________ ALLAH'IN EVRENSEL HAK DİNİ = Aklı doğru modda kullanarak yaratıcının bizde yarattığı yaratma yetisini işleterek yapımızdakileri sistematize edip ,kendimizle ve doğayla uyumlu bir yaşam sürmektir
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
selamlar Hatırlatıcı kardeşim..istersen bu söylediklerini yeni bir başlıkla tercümesini yapıver..bir nevi ders gibi olur..hakikaten ihtiyaç var..sağlıcakla
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 201
selam muvahhid kardeşim
niyetlendim ama talep olmadan yapacağım tercümenin değeri bilinmeyeceği kanaati bende ağır basınca vargeçtim ama talebini göründe birdaha niyetlendim inş en kısa zamanda asarım
__________________ ALLAH'IN EVRENSEL HAK DİNİ = Aklı doğru modda kullanarak yaratıcının bizde yarattığı yaratma yetisini işleterek yapımızdakileri sistematize edip ,kendimizle ve doğayla uyumlu bir yaşam sürmektir
niyetlendim ama talep olmadan yapacağım tercümenin değeri bilinmeyeceği kanaati bende ağır basınca vargeçtim ama talebini göründe birdaha niyetlendim inş en kısa zamanda asarım
Selam hatırlatıcı,
Sipariş usulu ile değilde yapmış olduğun derli toplu meal çalışman var ise bizlerle paylaşmanı isterim.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma