Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Demişsiniz ki ''zaman zaman birey- sosyal oluruz''. Demişsiniz ki ''gerektiği zaman''. Kendinizi soyutlayarak.
Bu ''zaman zaman'' ve ''gerektiği zamanlar'' ne zamanlar ola ki, insanları canlarının istediği zamanlar mı?
Demişsiniz ki 'bireyin ve bireyselciliğin en güzel temsilcisi olur.'' İşte bunu sormuştum.Bireyden-birey olmaktan ve bireycilikten ne anlıyorsunuz? Ki bildiklerimi sınayayım.
Kominist olmaktan da bahsetmişsiniz.Öğretideki kominizm ile Sovyet Rusya'da tatbik edilen kominizmden mi bahsediyorsunuz? Ben ayetlerde bu yönde bir uyarı,bir ikaz bulamadım. Ben sebili buldum; mülkün Allah'a ait olduğunu buldum; emvalde iştirakı buldum; ihtiyaç fazlasının topluma iadesini buldum;secdeyi buldum; rüku'yu buldum........ ''Kominizmden daha sosyal olan'' dediğiniz ne ola ki;''en koministten daha sosyal oluruz'' dedirtiyor size? ''Ayetlerde sosyal olmamız istenmiş'' diyorsunuz. Sosyal olmak nedir? Hangi ayetler veya ifadeler?
Yardımlaşmayla toplumun refah düzeyi yükselir demişsiniz.Arabasının patlayan lastiğini değiştirmek isteyen bir bayana yardım da refan düzeyini yükseltir mi? Yapılan kömür yardımı yükseltir mi? 100/2,5 veya 40/1 zekat yükseltir mi? Yardımlaşmadan ne kast ediyorsunuz?
Diyanet'in 2009 basımı mealine baktım.Maide-2 de sizin söyledikleriniz yazmıyor. Bendeki mi yalnış acaba?
selamlar,kıymetli galipyetkin dostum, maide2'yi daha belirgin bir tarzda sunmalıydım,hata bende.özür dilerim.yani cümleyi açtıktan sonra nokta nokta yaptıktan sonra yazmalıydım,çünkü o cümleler ayetin baş cümlesi değil,orta ve son cümlesiydi.onuda http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp sitesinden almıştım.
Diyanet İşleri Meali(Yeni)
Ey iman edenler! Allah’ın (koyduğu din)
nişanelerine[140], haram aya[141], hac kurbanına, (bu kurbanlıklara
takılı) gerdanlıklara ve de Rab’lerinden bol nimet ve hoşnutluk
isteyerek Kâ’be’ye gelenlere sakın saygısızlık etmeyin. İhramdan
çıktığınızda (isterseniz) avlanın. Sizi Mescid-i Haram’dan alıkoydular
diye birtakımlarına beslediğiniz kin, sakın ha sizi, haddi aşmaya
sürüklemesin. İyilik ve takva (Allah’a karşı gelmekten sakınma) üzere
yardımlaşın. Ama günah ve düşmanlık üzere yardımlaşmayın. Allah'a karşı
gelmekten sakının. Çünkü Allah’ın cezası çok şiddetlidir.
*
bugünlerde sözlük çalışmalarıma yoğunlaştım.bunun için ''Kur'an Root Sözlüğü''diye bir başlık açıp bu başlık altında çalışmalarımı sürdürüyorum.yani anlayacağın kapitalizm,sosyalizm,komünizm gibi konuları tartışacak zamanım pek fazla yok.hem bu konuları ''Eşitlik''başlığı altındaki konuda arkadaşlarla fazlasıyla tartıştık.şimdi aynı tartışmaları tekrar etmek bana pek uygun düşmüyor.gerçi bu konuda size mahsus özel ve değerli fikirlerin olduğunu hissetmeye başladım.bu değerli fikirlerini öğrenmekte isterim.bunun için belki sana zahmet olacaktır ya şayet o ''Eşitlik''başlığı altında bu değerli görüşlerini sunarsan memnun olurum.işte onun linki: http://www.hanifdostlar.net/forum_posts.asp?TID=6683&PN= 3&TPN=1 selamlar,sevgiler.
kıymetli galipyetkin dostum, soyadın gibi yetkinmişsin,yorumuma hemen cevap vereceğini beklemiyordum,bu yüzden yorumumdaki bazı kelimelerin harf düzeltmesini yapayım dedim ve silip yeniden kopyalayım dedim,silince birde baktımki senin ''anladım,teşekkürler'',yazını gördüm.bende anladımki sen benden hızlıymışsın dostum,kutlarım seni. selamlar,sevgiler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma