Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam Haluk Kardeş,
MAVİ yazılar sizin :
Sünnet konusunda ne yazık ki benim söylemek istediklerimin hiç anlaşılmadığını görüyorum üzülerek. Ben sünnetin gerekliliğinden bahsetmeyip, sünnete karşı olurken de tutunduğunuz tavrı eleştirdim dikkat ederseniz.
güzel kardeşim, senin sünnetin gerekli olmadığını söylediğin açık. sorunda burada zaten. bizim ne söylediğimizi iyice tetkik etmediğini veya anlıyamadığını veya bizim anlatamadığımızı düşünüyorum.
Hiç kimse ama hiç kimse Allah sünneti emretmiyor diye buna Allah ın düzenini değiştirmek ve de Allah a şirk koşmak diyemez. Ama inanılan yanlış intibayı insanlarda antipati yaratarak değil, benim yaptığım gibi bunun Allah emri olmadığını anlatmakla olur. Her kim isterse olur ya da olmaz. Bugün saat 17.00 de sanırım Habertürk kanalında sünnet ile ilgili bir tartışma vardı. Burada bile isteyenin doktor kontrolünde yaptırması gerektiği söylenirken, yaptıranlar içinde hiçbir zararı olmadığını Ürolog söyledi. Amerika da bazı Hıristiyanların da sünnet olduğundan bahsederek bununda aslında bir çözüm olmadığını karşılıklı tartıştılar. Sonuç olarak sünnetin uygun şartlarda yapıldığında zararı olmadığını, ama illaki yapılması da gerekmediği ortaya çıktı. İşte bende yazımda bunu kimseyi kırmadan anlatmaya çalıştım.
işte ayrıldığımız nokta ... ve senin de dediklerimizi , söylediklerimizi okumadığının ispatı. biz , senin yorumladığın gibi : '' Allah emretmiyor '' diye sünnete karşı çıkmıyoruz, Ayetlerdeki '' yaradılışı değiştirmek '' ve yine devam eden Ayet'lerdeki '' şirk işlemek '' kapsamı içine girdiğini söylüyoruz. siz ise, bunu isteyen yapsın, isteyen yapmasın , ama yapmak şart değil söyleminde bulunuyorsunuz. halbuki daha önce de verdiğim Ayet'leri iyice incelerseniz :
sünnet olmanın ihtiyarî bir ameliye olmadığını, sünnet etmenin ilgili Ayetleri baz alarak düşündüğümüzde yapılmasının şirk olacağını, şeytanı dost tutmak anlamına geleceğini anlıyorum. yanlış mı anlıyorum, yoksa doğru mu anlıyorum, Ayetlerden edinmiş olduğum kanaatim budur işte...
ilgili Ayet'ler : 4/ 116-121
daha önce vermiş olduğum için bu Ayetlerin hepsini tekrar vermeyeceğim. sadece şu kadarını tekrar söyleyeyim ki :
- Allah kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz.............
- ortak koşanlar O'nu bırakıp...........................................
- o şeytan ki şöyle dedi : elbette senin kullarından belirli bir pay alacağım...ifasdesinin hemen akabinde :
- onları mutlaka saptıracağım...
- mutlaka onları boş kuruntulara sokacağım...
- onlara emredeceğim : HAYVANLARIN KULAKLARINI YARACAKLAR...
- onlara emredeceğim .: ALLAH'IN YARADIŞINI DEĞİŞTİRECEKLER...
- kim Allah'ın yerine şeytan'ı dost edinirse,............
bu Ayet'lere göre, sünnet ameliyesinin, '' en güzel surette '' '' ahsen-i takvim '' üzere yaratılmış bulunan insanın yaradılışının değiştirilmesi, şeytan'ın kullarından bir pay alması , hayvanların kulaklarını yarma ameliyesi demek olduğunu söylemeye çalışıyoruz kardeşim...
Muvahhit arkadaşımız ise hiç konumuz olmayan kadının sünnetinden bahsederek bakın ne yazmış. (buradan buyrun sünnetin gerekli olduğunu söyleyen arkadaşlar..) Burada hangimiz kadının sünnetinden bahsetti? Demek ki bizler birbirimizi dinlemiyoruz bile. Dinlemediğimiz zamanda ne anlatmak istediğimizi kimseye anlatamıyoruz ne söylendiğini de anlamıyoruz. Ama Muhlis kul arkadaşımız ne güzel konuya yaklaşıyor teşekkür ederim kendisine
Muhliskul kardeşime konuya verdiği katkıdan dolayı ben de teşekkür ederim. ancak sünnet olayının kesinlikle Kur'an'a aykırı olduğunu tekrar söylemem gerekiyor...
her konuyu sirk ile iliskilendirerek izaha calismamiz yanlis bir davranis olur. Insanlari damgalayarak aydinlanma firsatlarini ellerinden almaya calismayalim. ) Demekki beni arkadaşımız iyi anlamış. SAYGILARIMLA halukgta
her konuyu şirk ile ilişiklendirdiğimiz veya insanları damgalandırdığımız konusunda büyük bir yanılgı ve zann içinde olduğunuzu söylemeliyim. ilginçtir ki, en hassas olduğumuz bir konuda mesnetsiz bir suçlama ile karşı karşıyayız. biz, bu görüşlerimizi/ kanaatlerimizi Ayetleri baz alarak edindik. aman insanlar bizim hakkımızda ne düşünecek veya insanlar bize kızabilir endişesini taşımıyoruz. bu endişeyi taşıyarak görüşlerini bu doğrultuda öncelliyorsan bu da senin bileceğin bir durumdur kardeşim...
muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
|