Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sinan_B yazdı
Selam.
Benimde bir sorum olacakti, bilgi sahibi arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim.
Hz. Zekeriyya tam olarak Hz. Meryem'in nesi oluyor?
Hz.Zekeriya,Hz.Meryem"in babasıdır.Ama din adamı ve dinler tarihi bunun farkında değil.Yani bunun böyle olduğunu bilmiyor.
Kur'an da ipucu varmi, ben henüz bulamadim. Netteki Enfal sitesin'in görüsüne göre Hz. Meryem'in teyzesinin kocasi, yani Enistesi oluyor.Bunlar beyinsiz yahudi din adamlarının uydurduğu,beyinsiz müslüman din adamlarının da yuttuğu gerçek olmayan rivayetlerdir.
Ayrica Hz. Zekeriyya'nin oglu Hz. Yahya, Babasi yasli halinde ogluna kavusuyor!, Hz. Isa ile birliktemi Peygamberlik yapti? Nitekim ayetlere bakilirsa aralarinda pek bir zaman asimi olmadigi sonucuna variyorum.Bu konu ile ilgili tüm rivayetler yanlıştır.Allah,Hz.Zekeriya"ya,karısı vasıtasıyla değil,kızı Hz.Meryem vasıtasıyla bir oğul,yani bir torun vermiştir.O torun da Hz.Yahya İsa"dır. Yani Kur"an"da geçen yahya ve isa isimleri,ayni peygambere aittir.Çünkü Kur"an",tüm peygamberlerden,iki ayri isimle söz eder.Bak:www.yeniyorumlar.org
Selam ile.
Rasul-Nebi konusunu arastirirken Hz. Musa'nin bir zaman Medyen halkinda, Hz. Suayb'in kavminde yasamis oldugunu ögrendim.
Suallerimin sebebi ise:
Peygamberler arasi bag, veya hangi Peygamberin hayatta iken hangi Peygamber'e kavustugunu bilmek, sanirim bazi konularin daha iyi anlasilmasi adina olumludur.
|