Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
1-2Apollos Korint'teyken Pavlus, iç bölgelerden geçerek Efes'e geldi. Orada bazı öğrencileri bularak onlara, «İman ettiğiniz zaman Kutsal Ruh'u aldınız mı?» diye sordu.
«Kutsal Ruh diye birinin varlığını duymadık ki!» dediler.
3«Öyleyse neye dayanarak vaftiz oldunuz?» diye sordu.«Yahya'nın öğretisine dayanarak vaftiz olduk» dediler.
4 Pavlus, «Yahya'nın yaptığı vaftiz, tövbeyle ilgili bir vaftizdi» dedi. «Halka, kendisinden sonra gelecek Olan'a, yani İsa'ya inanmalarını söyledi.» 5 Onlar bunu duyunca, Rab İsa'nın adıyla vaftiz oldular. 6 Pavlus ellerini onların üzerine koyunca Kutsal Ruh üzerlerine indi ve bilmedikleri dillerde konuşup peygamberlik etmeye başladılar.
Soylermisiniz Isa ve Yahya aynı tarihlerde ve BIRLIKTE Mujdeyi anlatırken neden celissinler_? Neden Yahya ben benden sonra gelecek olanın carıkları bile olamam diye bir cumle kursun?
Maalefes HERSEY IZNIK TE IZINI KAYBEDIYOR...Evet İznikte"Kurunun yanında yaschta yanıyor" Sonra Timeteosa mektuplar...efesliler vesaire..KUZU postuna burunmus "Bir ferisi" amacına ulasıyor...
Neyse bu konularla seni mesgul etmeyeyim...Degerli kardesim malik...
Ama cok cok onemli bir konuya deginmissin Maik kardesim..
Mat.10: 37 Annesini ya da babasını beni sevdiğinden çok seven bana layık değildir. Oğlunu ya da kızını beni sevdiğinden çok seven bana layık değildir.
Dik - Sarp Yokus
Kuran-ı Kerim » 90 / BELED - 12
وَمَا أَدْرَاك 14; مَا الْعَقَب 14;ةُ
Ve mâ edrâke mel akabeh(akabetu).
Sarp yokuşun ne olduğunu sen ne bileceksin?
O sarp yokuş nedir bilir misin? (Fekki rakabe) esîr bir boyun kurtarmak-veya açlık gününde yakını olan bir yetimi, yahut aç açık bir yoksulu doyurmaktır. Özgürlüğü zincirlenenin bağını çözmektir o.
Kuran-ı Kerim » 90 / BELED - 17
ثُمَّ كَانَ مِنَ الَّذِين 14; آمَنُوا وَتَوَاص 14;وْا بِالصَّب 18;رِ وَتَوَاص 14;وْا بِالْمَر 18;حَمَةِ
Summe kâne minellezîne âmenû ve tevâsav bis sabri ve tevâsav bil merhame(merhameti).
(17-18) Sonra da iman edenlerden olup birbirine sabrı tavsiye edenlerden, birbirine merhameti tavsiye edenler var ya, işte onlar mutluluğa erenlerdir.
Evet burası cok onemli: Elinde ki EN DEGERLINI feda edebiliyormusun_? Ne icin_? INSANLIK icin.
Bolluk gununde degil.varken ve bolken herkes paylasır.Yoklukta kendi karnın acken bir yoksulu doyurmak . iste dik yokus..
Dogrusunu Alim ve Mubin olan Rabb bilir..Bizim ki Fikir paylasımı olsun...Burada yeniyim..kalıcıda degilim tıpkı Dunyada oldugum gibi Amac dusunceleri paylasmak...dusunmek...dusundurmek...kısacası var olmak...sonrada yok olmak ve yine var olmak.. Sonsuz saygılarımla... Metehan
|